Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Grafika mi pada?

.old

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Od ponad miesiąca (i od dzisiaj) mam problemy z grafiką, dokładniej z kartą graficzną? Mam wrażenie, że coś się w niej psuje. Otóż gram sobie w grę i za jakiś czas pojawiają mi się takie różne kolory (układa się w paski) i muszę resetować laptopa. Dzisiaj natomiast przeglądam forum

http://www.autoitscript.com/forum/topic/139748-slider-control-jump-to-next-tick/

I pojawiło mi się to: (pierwszy raz)

ttcy.png

Jeśli zmienię przełączanie grafiki z karty graficznej oszczędzającej prąd (Intel HD graphic 4000) na wydajną (Radeon HD 7670M) to np. zmieniam tak w programie Word i gdy go włączam, to program nie włącza się. Jak zmienie na Intel HD Graphic 4000 to się normalnie włącza. Jeszcze w innej grze mi się coś takiego dzieje: Gram w Minecraft i po jakimś czasie (może to być 30 minut jak i kilka sekund) wywala mi sterownik "Sterownik ekranu AMD Driver przestał działać, ale odzyskał sprawność". Czasem w grach na chwile znika mi obraz i po chwili włącza się. I jeszcze w tej innej gry:

2zsh.jpg

Więc czy coś mi się dzieje z kartą graficzną? Czy ona już pada? Jak coś laptop jest jeszcze na gwarancji ponad rok..

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Raczej tak.Jeżeli widzisz takie artefakty, migające, powiększające się, to raczej jest karta graficzna.

Opublikowano

To się dzieje w laptopie, więc całego laptopa musiałbym dać na tą gwarancję :P Ale czekam jeszcze na wypowiedzi innych czy to na pewno wina karty graficznej, czy może to być coś innego.

@UP: Artefaktów nie ma tzn. takie kawałki tekstur? Wszystko co mi się dzieje z grafiką napisałem w temacie.

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

po co czekać, uszkodzony ram albo chipset grafiki innej możliwości nawet nie ma a co dopiero naprawienia przez ciebie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...