Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy komp-Pytanie co do ceny.

deska2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, mam pytanie odnośnie nowego komputera.

Dopiero zbieram pieniądze i tak się zastanawiam ile by wystarczyło pln na nowy sprzęt do przeglądania internetu i gier.

Najbardziej mi zależy, żeby pograć sobie w nowe produkcje na wysokich ustawieniach graficznych.

Podobno monitor też ma jakieś znaczenie jak to będzie wszystko wyglądało także tego...posiadam SAMSUNG T23A350 23 cale.

Tylko fajnie by było gdyby cena nie była jakaś astronomiczna typu 10tyś czy coś takiego, bo aż tak wielkiej kwoty to ja za rok nie uzbieram :D

58815786.jpg

Opublikowano

Sam się nieznam na komputerach, ale wejdź w moją zawartość postów i zobacz mój temat, czyli "Czy ten komputer będzie dobry do gier?" Tam kolega podał link do składanego komputera za 1850 zł i dobrego do gier :)

Mój sprzęt: Intel i5-4440, GTX 660 TwinFrozr, Corsair VS-550W

lovv.png

by Azb3sT^

Opublikowano

Sam się nieznam na komputerach, ale wejdź w moją zawartość postów i zobacz mój temat, czyli "Czy ten komputer będzie dobry do gier?" Tam kolega podał link do składanego komputera za 1850 zł i dobrego do gier :)

Właśnie przeglądałam i miałam tam napisać, ale wolałam założyć własny temat.

Jak przyjdzie mi wypłata będę miała już 2,3k i nie wiem czy zbierać dalej, dorzucić z tysiąc czy więcej?

Chcę raczej komputer, który będzie mi służył na dość spory okres czasu, więc takie coś za minimum raczej szybko będzie trzeba modernizować i ulepszać.

Mam słabego laptopa i nigdy nie grałam w gierki na najwyższych ustawieniach i chcę w końcu czymś nacieszyć oczy :P

58815786.jpg

Opublikowano

Spróbuj dołożyc te 1tyś to będziesz miała kompa na co najmniej 2-3 lata

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

w pc za 1850 masz nową i5 i dość wydajną grafikę, jedyne co będzie do zmiany to właśnie karta graficzna za rok czy dwa + ewentualne dokupienie pamięci RAM. Jak za 2300 to zaraz coś złożę

Opublikowano

Za 2,3k pogram np. w takiego BF4 na najwyższych ustawieniach? o.O

Bo chodzi mi o najnowsze gierki. Czy dołożenie 1k do np. 3 tysięcy zmieni jakoś sporo wydajność w grach, czy aż tak nie będzie to odczuwalne?

58815786.jpg

Opublikowano

A jaka rozdzielczość ?

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

1920x1080, ale na mniejszych pulpit też wygląda dość ostro i wyraźnie(nie mogę ocenić jak z grami, bo na tym złomie nic nie pójdzie :D )

58815786.jpg

Opublikowano

Rozdziałka obecnie prawie nic nie ma do wydajności jeśli nie jest to więcej niż 1920x1200, mi taki np. Crysis2 lepiej chodził na FHD niż 1600x900.

Powinieneś w bfa4 zagrać na maksymalnych za te 2300 aczkolwiek wszystko zależy od ostatecznej optymalizacji

Opublikowano

Skoro 2,3k wystarczy na dobrego kompa do gier to mogę za tyle kupić, ale czy nie lepiej dorzucić więcej?

Wydanie tysiąca więcej da mi tylko dłuższy okres czasu bez wymiany grafiki czy wszystko będzie śmigać lepiej?

58815786.jpg

Opublikowano

Skoro tak, to jeszcze się wstrzymam z kupnem i dorzucę więcej kasy.

Za miesiąc lub dwa napiszę temat i wtedy będzie można już składać coś sensownego.

Dzięki za pomoc itd. Można zamknąć temat :P

58815786.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...