Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Margonem Mobile - aplikacja na Androida

Trojaq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich :)

Poniżej prezentuje efekty dwóch dni pracy nad mobilnym klientem do gry Margonem. Póki co jestem zadowolony z efektów pracy i zamierzam kontynuować rozwój apki :)

Opublikowano

Tak tak, piszę to sam :) Do wyświetlania wszystkiego używam libGDX, a dane pobieram z serwera Margonema. Jutro na pewno wrzucę jakieś nowości, więc zachęcam do śledzenia tematu. Pozdrawiam, miłego wieczoru :)

Opublikowano

Ciekawe!

Gratulacje i zycze powodzenia w dalszym rozwijaniu !

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

Po sprawdzeniu jakości twojego "bota" do margo stwierdzam, że już wolę oglądać kotki niż grać na tel. w margo przez twoją aplikację.

Bot jest bardzo zaawansowany, że nie umiesz go obsłużyć to już twoja sprawa :)

Opublikowano

wystarczy, że zobaczyłem w czym jest napisany i go zdekompilowałem. Sposób działania jest tak bardzo ch* słaby, że aż nie chciało mi się go ponownie kompilować po usunięciu zabezpieczeń.

//Jedno-postowe konto broniące gównianego produktu - seems legit

Opublikowano

Po sprawdzeniu jakości twojego "bota" do margo stwierdzam, że już wolę oglądać kotki niż grać na tel. w margo przez twoją aplikację.

Jak mogłeś sprawdzić jego "wartość" skoro nawet nie dał downloadu? Do tego na podstawie czego sugerujesz że to jest bot? Radzę poczytać: http://pl.wikipedia.org/wiki/Bot_(program) , cyt. "program wykonujący pewne czynności w zastępstwie człowieka"

Opublikowano

Jak mogłeś sprawdzić jego "wartość" skoro nawet nie dał downloadu? Do tego na podstawie czego sugerujesz że to jest bot? Radzę poczytać: http://pl.wikipedia.org/wiki/Bot_(program) , cyt. "program wykonujący pewne czynności w zastępstwie człowieka"

89672d1363961700-fiatecuscan_pl-facepalm

Przeczytaj moje zdanie jeszcze raz. Jeśli masz z tym problem poproś przedszkolankę.

Napisałem, że skoro jego bot był do dupy i jeszcze kazał sobie za niego płacić, to ta aplikacja wcale nie będzie lepsza. Ponownie dostaniemy 'nietetowany' produkt oparty na dziesiątkach gotowców mizernie zlepionych w jedną całość.

Opublikowano

89672d1363961700-fiatecuscan_pl-facepalm

Przeczytaj moje zdanie jeszcze raz. Jeśli masz z tym problem poproś przedszkolankę.

Napisałem, że skoro jego bot był do dupy i jeszcze kazał sobie za niego płacić, to ta aplikacja wcale nie będzie lepsza. Ponownie dostaniemy 'nietetowany' produkt oparty na dziesiątkach gotowców mizernie zlepionych w jedną całość.

Masz rację, zrozumiałem. Ale nadal nie wiem co ma jego bot do tej aplikacji? Może tym razem napisał to ogarnięcie?

Opublikowano

Drogi Foxbondzie, nie wiem jakim cudem udało Ci się odczytać zdekompilowany kod, bo użyłem obfuscatora, który stworzył taką kaszankę, że nie ma szans go odczytać (przeszło 15k linii kodu). Możliwe, że mówisz o wersji dostępnej w sieci (nazwałem ją bodajże 1.9, nazwa nieadekwatna do wersji :P), która była stworzona w ramach mojej nauki AutoIT i muszę przyznać że była "dziadowska", ale była darmowa. Tą wersję, którą można zakupić napisałem od nowa i porządnie. I wypraszam sobie zarzut, że tworzę programy na "gotowcach" (wszystko napisałem sam)...

Ale żeby nie offtopować: apka jest pisana w Javie, z pomocą biblioteki LibGDX, i z zachowaniem jak najlepszej wydajności. Więcej info wkrótce :)

Pozdro

PS. foxbond, jak tak bardzo chcesz szukać dziury w całym to chociaż byś poparł to co piszesz jakimiś rzeczowymi argumentami :*

Opublikowano

Każda osoba, która zakupiła bota moze to potwierdzić. A nie, przecież nikt normalny go nie kupił...

obfuscatora

No tak, bo to ma jakieś znaczenie... Jedynie wizualnie zmienia kod, po dekompilacji i tak to wygląda tak samo.

foxbond, jak tak bardzo chcesz szukać dziury w całym to chociaż byś poparł to co piszesz jakimiś rzeczowymi argumentami :*

Podam dwa, najbardziej oczywiste (widoczne).

1. Auto-it. Kto normalny pisze w tym aplikację? Poza szybkimi makrami do niczego się to nie nadaje.

2. Co za bot, który

* działa tylko na windows (a jak nie mam to co? zwracasz pieniądze?)

* wymaga firefoxa (który upadł tuż po wprowadzeniu wersji 3.0)

* wymaga wtyczki do firefoxa(!)

W dodatku może jakaś umowa, regulamin cokolwiek? Jaką mam mieć pewność, że otrzymam bota i będzie on działał? Jesteś kolejną osobą marzącą o zyskach pokroju elf-bota kilka lat temu. Z takim podejściem i sposobem tworzenia aplikacji nawet nie można życzyć powodzenia, tutaj można się jedynie modlić.

Opublikowano

Widzę, że kolega wyżej nie wie o czym w ogóle mówi. Kompilacja i użycie obfuscatora to dwa różne procesy i gwarantuje Ci, że pierwotnego kodu nie odzyskasz...

1. A kto normalny próbuje komuś dyktować warunki w czym to on ma coś pisać ;)

2. Nikt Ci pieniędzy nie zwróci, bo w wymaganiach określiłem hasno, że program działa na Win XP i wyżej. To moja sprawa pod czym on będzie działał :)

Regulamin jest, ale człowieku znów zaczynasz obrzucać błotem bez sensownych argumentów i robisz śmietnik w tym temacie. Jeśli na prawdę musisz to zapraszam na PM.

Opublikowano

Panowie, pomijając to że javy się nie kompiluje, jak ma się dobry obfuscator który zmienia wszystkie zmienne i funkcje na losowe chińskie znaczki to nie da się tego odczytać (Da się, ale nie wiemy jak nazywała się ta zmienna wcześniej więc jasne, możemy próbować dociec o co chodzi ale jest to istnie nieopłacalne.) Pomijając to że Trojaq napisał iż nie użył Autoit w swoim nowym bocie (nie wiem o jaki bot chodzi, walić to) a potem pan foxbond pisze:

Podam dwa, najbardziej oczywiste (widoczne).

1. Auto-it. Kto normalny pisze w tym aplikację? Poza szybkimi makrami do niczego się to nie nadaje.

2. Co za bot, który

* działa tylko na windows (a jak nie mam to co? zwracasz pieniądze?)

* wymaga firefoxa (który upadł tuż po wprowadzeniu wersji 3.0)

* wymaga wtyczki do firefoxa(!)

Ojj już, panowie, zachowajcie choć resztki kultury i odpuście, tak wiem że to ten drugi zjebał ale ... ehh. Szkoda słów.

Opublikowano

Druga wersja też jest stworzona w AutoIt, ale jak już napisałem wyżej jest napisana od nowa. Nigdzie nie napisałem, że ją stworzyłem w Javie, a jedynie apkę pokazaną w filmiku wyżej. :)

Opublikowano

foxbond`, nie wiem co Ci strzeliło, że chcesz powodować zbędne dyskusje na temat poprzednich projektów. (Wprowadzać niemiłą atmosferę tylko dla nabicia postów?)

Kończąc offtop.

Szacun za apkę i czekam na publiczną wersję ;)

Opublikowano

Cześć :)

W ciągu ostatnich paru dni popracowałem trochę nad działaniem apki (jest lepiej zoptymalizowana, chociażby pod tym kątem, że pobieranie grafiki jest bardziej przemyślane). Z widocznych zmian: od teraz można atakować potwory walką automatyczną. Poniżej filmik jak to wygląda:

Na filmiku wygląda jakby przycinało ale to sprawka Bandicam :)

Opublikowano

Bo dać poprawne kodowanie to 10h roboty...

(mam na myśli brak znaków diakrytycznych)

Nie udawaj kurwa kodera od wszystkich znanych jezykow programistycznych.

Gostek sie stara wiec nie truj mu dupy o takie drobnostki.

Zrobil apsa do margonem to zrobi tez polskie znaki ...

Powodzenia w projekcie.

Zadko widuje ludzi z 100% swoja praca.

4830328594.png

SMITE | Sezon 2 Diamond | US

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...