Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanko]Defragmentacja ?!

dadek1998

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. mój laptop lekko zamula ;/. Przeczytałem na necie ze najlepsza defragmentacja.. wiec mam pytanko . Chce zrobić defragmentacje Dysku C tam jest Windows. :D .. Czy jak zrobie tą defragmęntacje to będę musiał na nowo wgrywać Windowsa czy nie.. ? bo boje sie ze jak to zrboe to bede bez windowsa ;/

P.S mam Windowsa 7 :)

Pomogłem ?!.. Daj "Lajka"..Ciebie to nic nie kosztuje..a Mnie to Motywuje ;]...

Opublikowano

Defragmentacja- układanie plików w taki sposób żeby system miał do nich szybszy dostęp

Nie bój się, to nic nie usuwa ;p

graphic.png

Opublikowano

aha czyli nic mi się nie usunie ? a pomaga to tak naprawde ?

Opublikowano

Tak, ponieważ z czasem fragmenty plików są porozrzucane po talerzu dysku i dysk musi specjalnie tam się dostać, a defragmentacja to wszystkie fragmenty plików są składane w całość.

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

a mam przed defrfagmentacja zrobić Kopie zapasowa ?

Opublikowano

Nic nie musisz robić z wyjątkiem włączeniem tej defragmentacji :) O dane się nie bój bo nic Ci się nie skasuje, a szybkość komputera przyspieszy.

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

ok dziękuje polajkowałem każdą pomoc przydatna i myślę ze moder moze /close temat :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...