Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wirus usuwający gry itp na windows 8..

azusekpl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie dzisiaj zobaczyłem na kompa i patrzę nie mogę odpalić gry miałem od niej tylko skrót popatrzyłem tam gdzie ją zainstalowałem i co kurde?! nie ma jej tak samo stało mi się z winrar.Po chwili pulpit sam mi się odświeżył i to co zobaczyłem kompletnie mnie wzburzyło..Gdy się odświeżyło to np obrazek internet exploder i chrome zmienił się na biały gdy chciałem uruchomić nie dało się gdyż zostało usunięte.Zobaczyłem na gry i bardzo mnie to zdziwiło wszystkie dane z windows e mi usuwa..Już mam 79,8gb wolnego z 103gb i gdy wchodze na windows 8 to ciągle jest więcej miejsca na dysku tak jakby ten wirus mi usuwał windows 8 ale dziwi mnie fakt że tak działa się tylko na dysku e tam gdzie mam windows 8 na szczęscie dysk c i d nic się z nimi nie dzieje (całe szczęście tam mam wszystkie instalki do gier.) a tylko na e to wszystko się dzieje neiwiem już jak to naprawić nie działa już na tej 8 nawet internet wszystko się już tam piep**y.ComboFix tam nie uruchomie bo jakiś błąd a antivirusa nie mam.Na szczęscie pomyślałem i zostawiłem sobie windows xp który znajduję się na dysku c dlatego proszę o pomoc jaki to wirus i jak go usunąć np gdy jeszcze wchodzę na windows 8 to jak wiadomo pojawia się ten ekran startowy z obraziiem pulpit itp itp i najgorsze jest to że nie ma właśnie tych obrazków wszystkie znikły wszystkie zainstalowane tam rzeczy się usunęły. Proszę o pomoc mam tam ważne dane a nie wiem jak usunąć tego cholerrnego wirusa.. próbowałem na tym windowsie combofix i nod32 ale to i tak nic nie daje nadal coś w tym windows 8 siedzi.Dziwne jest to że to tylko teraz tak na dysku e się dzieje na innych dyskach wszystko tak jak było..

Opublikowano

robiłeś skan combofixem? bo przez ten bełkot nic nie rozumiem. jeśli tak spróbuj podać mi log który on ci utworzył (zapisuje się zazwyczaj na dysku c pod nazwą ComboFix.txt)

Opublikowano

Tak jak pisałem Nie odpala mi tam nic. nawet combofix jakiś błąd wyskakuje.. mam tylko logi z windows xp ale to tylko dysk c więc to nie ma znaczenia

Opublikowano

"jakiś".. to może byś napisał co to za błąd? przez tryb awaryjny dasz rade wejść? jeśli nie spróbuj przez tryb awaryjny z wierszem poleceń.

Opublikowano

Nie znam takiego wirusa nigdy z takim nie miałem styczności a wirusów miałem już wiele niestety takiego nigdy. A na windows 8 da się wejść i mogę wejść na pulpit ale połowa programów nie działa tam ponieważ wszystko mi wirus usunął wszystkie pliki z dysku E inne dyski bezpieczne.A na win 8 da rade wejść ale nie mam tam co i jak zrobić skoro usunęło mi ważne programy typu winrar i wiele więcej a gdy tak włączam combofix to wyskakuje błąd.

Opublikowano

Nie da się włączyć nawet tego całkiem poblokowane i pousuwane no nic chyba format dysku muszę. Nie wiem co to za wirus ale ma bardzo rozwinięte opcje..No dobra temat do zamknięcia niestety ale formata robię i od nowa windows 8 wgram.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...