Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Le Parkour

BlaYseR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

1.Czy zna ktos z was moze jakas gra, ktora wyglada mniej wiecej jak THUG ale jest to parkour lub free run?

2.Jesli ktos trenuje parkour, to jakie dobre treningi polecacie? (trenuje lekkoatletyke, glownie bede szedl w skok wzwyz i w dal :) )

Pozdrawiam.

Opublikowano

Też trenuję z kumplami już z 3 miesiące. Chodzimy na salę, umiem większość podstawowych vaultów i takie rzeczy jak front flip z rozbiegu, back flip z podwyższenia, fiflak do przodu (do tyłu się uczę ^^), wall spina itp. Mamy ekipę ok. 10 osób i jak trenujemy to głównie idziemy na miasto i jak znajdziemy jakieś ciekawe miejsce to się skaczę i już. Trzeba puścić wodzę fantazji i improwizować ;) Do tego robię codziennie trening biegowy.

Opublikowano

ja trenowalem i trenuje lecz juz zadko.. nie mam czasu.. podstawowe vaulty znam, umiem robic ale flipow nie umiem.. keidys probowalem ale spadlem na beton i troche mnie zabolalo :c

treningi ? kangaroo na lepszy wyskok, zainwestuj w ciezarki na nogi okolo. 2kg (na allegro 30zl [2 sztuki])

ps. do kangaroo trzeba miec skilla w nogach.. bez przygotowania ani rusz.. (niszczy stawy) polecalbym juz po zahartowaniu xD

Opublikowano

co jest to kangaroo? ;d

Akurat z jakiego miasta jestes?

A co do gry to znacie jakas? xD

Opublikowano

Interesuja mnie gry tylko na PC ;)

A pytalem skad, poniewaz kumpel tez ma sale wynajeta (za free xD). Na ktora bede chodzil w czwartki, sa na niej materac bo podobno tam tez trenuja zapasy :)

PS. dalej pytam xD co to jest to kangaroo ?

Opublikowano

Zapytajcie go jeszcze o numer buta i rozmiar fiu@#

a co do parkour to powiem ze jest to bardzo fajny sport ale trzeba duzo trenowac i nie bac sie bo jak sie boisz to odpadniesz szybko ;]

swicz kostki i kup pozadne buty jak nie masz mam namysli cos z gruba podeszwa :)

@Down

Myslisz ze jak masz w Avatarze LP to jestes Fajny ?

dwislakrakow88810.jpg

w320.png

Po 1000 poscie zaczynam udzielać sie na forum

Spam Connecting People
Opublikowano
Zapytajcie go jeszcze o numer buta i rozmiar fiu@#

co ty cofnięty jesteś?! nie wiesz o co chodzi to po chuj się odzywasz?

usunieta by MIKE

Opublikowano

Nie ma żadnej nazwy. Zwyczajnie trenujemy, pare gości ze szkoły. Z tym strachem to prawda. Czasami trzeba się odważyć na wyższe skoki lub jakieś wygibasy :D Wtedy odrazu widzisz, że te wszystkie flipy itd są łatwiejsze niż się wydają.

Opublikowano

"I szkole stres, strach.."

Chodzilem 2 dni na sale gimnastyczna, ale nie mam na to czasu xD robilem tam podwojne salto :)

Jestem dosc dobrze wygimnastykowany, potrafie wstac z mostka bez problemu, jestem dosc skoczny (wkoncu wszyscy w szkole do mnie mowia skoczny) xD

Trenerka mi mowi ze spokojnie wzwyz skocze 180cm (chce pobic rekord swiata skoku wzwyz, chodze do 1 gim ;) )

Bac sie nie boje :) ale salta na polu chyba bym teraz nie zrobil bo mam chyba pusta kosc od rosniecia czy cos, to jakbym za mocno uderzyl noga to pewnie by bylo nie ciekawie.

btw. zna ktos dobra miejscowe do trenowania w krakowie?

Opublikowano
robilem tam podwojne salto :)

Na trampolinie czy jakoś inaczej?

Trenerka mi mowi ze spokojnie wzwyz skocze 180cm

Patrz na atletów - 1,8m ci początkowi ledwo skaczą albo w ogóle. Nie przecenia cię ta trenerka? (Rekord świata to ok. 2,5 m)

potrafie wstac z mostka bez problemu

Noo, to jest wyczyn, ja nie potrafię :D Zrobić ze stania to zrobię, ale wstać to jednak przejebane.

Opublikowano

1.Mam skatepark na osiedlu :D Ale moje osiedle jest w sumie wyjechane do parkour :) A jeszcze chodze do szkoly 15km dalej i tam tez jest ladna miejscowa ponoc :)

2.No 180 trudno mi bedzie skoczyc, ale napisze wam w 2 gim, bo czuj ze na lajcie :) Narazie skacze praktycznie 160.

3.Rekord swiata jest 2.45, a Polski (czyli 3 miejsce) 2.42 :)

4.Salto to z jakims tam wybiciem, ale z robizegu od trampoliny to potrojne :)

5.Trenowalem sztuki walki wiec bylem wygimnastykowany i zostalo, ale od kilku lat nie trenuje wiec to zaniklo. Ale teraz ta lekkoatletyka mi odnowila :) A pozatym rok temu trenowalem breakdance wiec to w duzej mierze przyczynilo sie do powrotu gibkosci :) Popatrz sobie na freezy z breaka jaka gimnastyka xD

6.Mozliwe ze bede trenowal z ziomkiem w moim wieku parkour, poniewaz on na to sie przezucil z tego co mi mowil wczoraj na gg, on od 4 roku zycia trenowal zawodowo gimnastyke sportowa :)

Opublikowano

ja pierdziele.. po3ne ?! filmik gimme... nei wierze ci

Opublikowano

@up

Do kogo mowisz??

Jesli do mnie to jaki Ci mam dac filmik?

Jesli chodzi o salta to nie mam jak zrobic filmiku bo nie chodze na ta sale, jesli chodzi o skok wzwyz to juz predzej.

Opublikowano

po3ne robisz od trampoliny i wychodzi na to, ze po2ne z ziemi/rozbiegu.. wiec wiesz.. moze byc nawet telefonem ...

Opublikowano

oMg czytaj uwzanie posta jakiego wyzej napisalem, nie mam mozliwosci nagrac filmiku bo nie chodze juz na ta sale, ale moge jakis nagrac w wakacje.

Opublikowano

lól a co to za problem : wychodzisz przed dom z kims on nagrywa a ty tylko salto .. -.,-

telefonem komorkowym ofc

Opublikowano

Za 2 tyg nagram filmik bo bede szedl na zwykla sale ;) a jutro do egiptu wiec teraz nie dam rady nagrac ;]

a co Ty salta nie zrobisz ?

Opublikowano

za chiny... prawie all inne robie a salt nie moge... i chcialbym zobaczyc jak wyglada po2/3ne salto xDD

Opublikowano

Mój brat trenuje Le Parkour,jest w tym całkiem dobry.Tricków uczy się z neta,a najczęściej ogląda filmiki na youtub'ie.

Poleca on David'a Belle'a,podobno jest on najlepszy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...