Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ostre Ściny w mc

michalobidziak1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A ile masz ramu i ile przydzielasz bo wiesz że inne programy też trochę ramu żrą i może już dana ilość jest zapełniona :)

Opublikowano

Zmien jave na 64 bit..

|Members|-Tyle starczy,bez spiny o lepszą rangę.

Opublikowano

Piszesz, ze masz system 64 bit i nie możesz dodać więcej ramu do mc... No to sam sobie odpowiedziałęs dla czego masz ściny... ZŁA JAVA, odinstaluj wszystkie javy zainstaluj ostatnia z oracle w wersji 64bit, możesz nawet 8. Launcher też ma być normalny zrobiony w java a nie w C+ czy innym badziewiu w których zazwyczaj są ustawione flagi np maxpermsize, instalacja javy 8 naprawia ten problem gdyż ignoruje ta zbędna i nie zatyka systemowego ramu tym

Zwykły mc działa nawet na 400Mb ramu bez najmniejszych ścin przy takiej konfiguracji sprzętowej.

Jestem wesoły Tomek

Opublikowano

Uruchom Menedżera Zadań - lista procesów. Posortuj listę po obciążeniu CPU.

Pograj w MC i popatrz, jaki program obciąża Ci kompa wtedy, gdy masz ścinę. Może jakiś syf się od czasu do czasu uruchamia...

By wszystkim żyło się lepiej :)

Opublikowano

Ludzie ! Czekam na odpowiedz dotyczącą przydzieleniu większej ilości ramu do minecrafta premium .... Poniewaz gdy odpalam minecrafta ( już po przydzieleniu ramu) .. Wysakuje mi : Could not create the Java Virtual Machine. Error: A fatal exception has occurred. Program will exit " .

Jeżeli wyskakuje ci taki błąd oznacza to że przypisałeś za dużo ramu do gry niż jest aktualnie dostępne.

Przypisuj coraz mniej aż w końcu trafisz na odpowiednią ilość.

Tyle z mojej strony

mojasygnan.png

Opublikowano

Witam , mam problem ponieważ mam sciny w minecraft..

Są one takie że np. mam 350-500 fps i nagle spada do 0fps i ścinka..

Albo najczęściej jak naciskam e ( eq ) lub t ( chat ) wtedy też mam zawsze ścine.. ;/

podam wam parametry komputera

AMD Phenom™ II X4 925 Processor

2.80 GHz

64bit

Zainstalowana pamięc Ram : 4.00 GB

Karta Graf :

GeForce 9800 GT..

To tyle chyba .. :D

Na takim sprzęcie MC pójdzie bez problemów. Usuń wszystko z katalogu

%appdata%/.minecraft

Zainstaluj od nowa czystego Minecrafta - bez żadnych śmieci.

By wszystkim żyło się lepiej :)

Opublikowano

Piszesz, ze masz system 64 bit i nie możesz dodać więcej ramu do mc... No to sam sobie odpowiedziałęs dla czego masz ściny... ZŁA JAVA, odinstaluj wszystkie javy zainstaluj ostatnia z oracle w wersji 64bit, możesz nawet 8. Launcher też ma być normalny zrobiony w java a nie w C+ czy innym badziewiu w których zazwyczaj są ustawione flagi np maxpermsize, instalacja javy 8 naprawia ten problem gdyż ignoruje ta zbędna i nie zatyka systemowego ramu tym

Zwykły mc działa nawet na 400Mb ramu bez najmniejszych ścin przy takiej konfiguracji sprzętowej.

.

Opublikowano

Jak chcesz usunąć ten problem z "Virtual Machine" to jedyny jaki znalazłem opiszę niżej.

Wchodzisz w Mój Komputer, PPM na oknie, klikasz właściwości, zakładka Zaawansowane, zmienne środowiskowe. Na polu zmienne systemowe tworzysz nową o nazwie "_JAVA_OPTIONS" a wartości "-Xmx512M" (powinno dać się zmienić 512 na 1024, 2048 itd; ale wpierw na 512 spróbuj). Na niektórych launcherach może to nie działać. Ja mam XP, jeśli masz inny system może to przechodzić trochę inaczej, ja nie wiem jak, co najwyżej może ktoś z google wie ew. może coś na youtube jest.

Co do lagów, ja mam podobny komp i miałem tak samo wysokie fps i nagle spadki coś się cięło czy coś. Tak miałem na optifinie, więc go wywaliłem, obniżyłem ustawienia i problem zniknął. Więc możesz spróbować wywalić optifine i pobawić się z opcjami, dobrać jakieś sensowne, może problem ustąpi.

Wejdź, narysuj coś! - http://weavesilk.com/

Opublikowano

spróbuj grać na małym oknie z optifinem, dodatkowo odpal gboosta, powyłączaj wszystkie gg/skype itp ewentualnie możesz wyłączyć wszystkie animacje w mc :D

Jeśli chcesz abym ocenił Twój serwer napisz do mnie na PW!

Mogę pomóc w tworzeniu ŁADNEJ prezentacji Twojego serwera. PW :)

Jeśli masz jakiś problem napisz do mnie, postaram się Ci pomóc.

Wesołych Świąt ! ;3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...