Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jaki hosting pod minecraft na modach

JONNY1999

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potrzebny mi hosting pod minecraft na modach i pluginach (MCPC). Modów ma być 30 wiec trzeba powyżej 100 mb/slot . Mam zamiar grac z kolegami 16 slotów cena do 100zł .

;):)

Opublikowano

Ja napisze jedno, jak to slabo obciazajace mody mozesz kupic cos w stylu 8GB ram za 100/150 zl jak mody sa dociazajace maszyne i sie rozbudujecie to xen albo dedyk. To nie takie proste, dowalisz mody co beda wymagac duzo permsize to na start bedziesz musial dac 1GB tylko na to

i nie polecam pukawki, net4ktech mial tam juz serwer na modach 8GB, temat można znalezc w koszu co sie dzialo z hostingiem, mieli przerwy w dzialaniu co 2 dni, raz chmura niby padla raz dysk niby sie skonczyl... feee mial byc w polsce stał w niemczech :D jak sie można domyslic chlopaki odpuscili sobie

Co do ramu per osoba to zależy jakie mody wgrasz i jak gracze sie rozbuduja np u mnie teraz jest 5 online zajete przez nich 6GB ram miesiac temu 5 online zajmowali 1GB nie liczac samego serwera patrze na rozbudowane bazy znajomych

I na pewno jest lepiej kupic vps xen niz te dedykowane serwery minecraft z gwarantowanymi zasobami bo sa wspoldzielone z przypisanymi zasobami, xen maszna sztywno wszystko jak bozia przykazala. Minus taki ze trzeba sie nauczyc obslugi i samemu wszystko robic

Jestem wesoły Tomek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...