Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

[Problem]Komputer piszczy jak cholera

XYzar

Pytanie

Opublikowano

Mam oto taki problem gdy sobie siedzę na kompie na necie nic się nie dzieje gram w elite zaczyna piszczeć jak kolera piiiipiiipiiiiii gdy wyłacze elitemt2 przestaje piszczeć wygląda to na przegrzwanie sie procka? I w jaki sposób mogę ten problem rozwiązać dziś wymieniłem przedni wiatrak i podłaczyłem go do 3 pinowego wejścia nw co może być grane >

HELP!!!!!!!!!!!!

ss:

ybwr.png

o6hk.png

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dokładnie podaj jak piszczy bo to ma znaczenie, dzięki temu można stwierdzić przyczynę.... Piszczenie zależy od wersji biosu np.

AMI
Liczba dźwięków - Typ błędu

1 - Problem z odświeżaniem RAM
2 - Błąd parzystości pamięci RAM w obszarze pierwszych 64 KB
3 - Błąd w obszarze pierwszych 64 KB RAM-u
4 - Błąd zegara systemowego
5 - Problem z procesorem
6 - Błąd kontrolera klawiatury
7 - Błąd trybu wirtualnego procesora
8 - Błąd zapisu lub odczytu z pamięci karty graficznej
9 - Błąd sumy kontrolnej BIOS-u
10 - Błąd zapisu lub odczytu pamięci CMOS
11 - Błąd pamięci cache
ciągły ton -! Błąd pamięci RAM lub pamięci karty graficznej

Award

1 długi - błąd pamięci
1 długi i 2 krótkie - Błąd parzystości pamięci RAM
1 długi i 3 krótkie - Błąd karty graficznej
ciągły ton - Błąd pamięci RAM lub pamięci karty graficznej

Phoenix

1-1-3 - nie jest możliwy odczyt parametrów konfiguracyjnych z pamięci CMOS .Konieczna jest wymiana płyty głównej .
1-1-4 - Układ zawierający BIOS musi być wymieniony
1-2-1 - Błąd zegara systemowego
1-2-2 - Uszkodzona płyta główna
1-2-3 - Uszkodzona płyta główna
1-3-1 - Uszkodzona płyta główna
1-3-3 - Błąd parzystości pamięci RAM w obszarze pierwszych 64 KB
1-3-4 - Uszkodzona płyta główna
1-4-1 - Uszkodzona płyta główna
1-4-2 - Błąd pamięci RAM
2-x-x - Każda kombinacja sygnałów, rozpoczynająca się od dwóch dźwięków oznacza uszkodzenie pamięci RAM
3-1-x - Jeden z układów płyty głównej jest uszkodzony. Prawdopodobnie konieczna jest wymiana płyty głównej
3-2-4 - Błąd kontrolera klawiatury
3-3-4 - Brak karty graficznej
3-4-x - Błąd karty graficznej
4-2-1 - Jeden z układów płyty głównej jest uszkodzony. Prawdopodobnie konieczna jest wymiana płyty głównej
4-2-2 - Błąd zgłoszony przez płytę główną - należy sprawdzić czy klawiatura jest sprawna
4-2-3 - Jak wyżej
4-2-4 - Prawdopodobnie jedna z kart rozszerzeń jest uszkodzona. Jeśli wszystkie są sprawne to płyta główna nadaje się do wymiany.
4-3-1 - Błąd płyty głównej
4-0-2 - Jak wyżej
4-3-3 - Jak wyżej
4-3-4 - Błąd zegara czasu rzeczywistego Powinna pomóc wymiana baterii na płycie głównej

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Jeśli piszczy tylko podczas gry , to wina karty ( piszczą cewki) jak jest dużo fps to normalne :)

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

Jak mogę tego uniknąć?

Jest to długi pisk bez przerwy tylko jak wyłacze elite to przestaje natychmiast wcześniej nie miałem takiego problemu tylko kiedyś mi tak piszczało. I znowu się zaczeło to dziś po podpięciu wentylatora i wyczyszczeniu kompa z kurzu.

Opublikowano

Zgadza się to wina karty graf.

Niekoniecznie piszczą cefki tylko komputer

informuje że jest z nią jakiś problem....

Jeszcze coś pokombinujemy,mozliwe ze karta bedzie do wymiany ;<

1RkW7od.png

Opublikowano

Ttrue...

Troszke głupi pomysł żeby to zaklejał klejem.. jeszcze na coś kapnie i popsuje niech nie dotyka i da karte do jakiegoś serwisu czy coś w tym stylu albo niech Ci to tata zaklej :D

i narazie będzie git ;p

1RkW7od.png

Opublikowano

te serwisy się nadaja wiem ze mi piszcza cewki ale mi to narazie nie przeszkadza :) czasami piszcza czasami nie ale mi chodzi ze jakby jakis alarmi sie rozlegl xD i po wylaczeniu elite przestaje piszczeci to ale nie mam jak narazie problemu z tym mysle ze problem b polegac na duzej ilosc fps bo dochodzi raczej z karty graficznej chyba bd musiał ja rozkrecic i wyczscic dokladnie bo nie robiłem tego od 7=8 lat tylko z wierzchu wiatraczek :)xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...