Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy Komp

kiczen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam proszę o złożenie mi komputera do Gier

Mój obecny PC:

Ram* : 4 GB
Procesor* : Amd athlon II x4 640 3.0

Płyta: Asus m4n68

Karta Graficzna* : gtx 460 se
System operacyjny : win 7 64BIT

Zasilacz: Atx logic 600w

cena do 3000 dyski twarde mam 500gb

Opublikowano

Będziesz podkręcał procesor czy nie? W jakiej rozdzielczości pozwala grać Twój monitor?

640x480 :) glupie pytanie ... za ta cene to kazda w full hd bedzie dzialac

1377863814-U611928.png

Opublikowano

@up

Głupi to jest Twój post. Skąd wiesz, że ma monitor FullHD? Na forach biega masa osób, które chcą kupić sprzęt za ponad 3000 do monitorów w rozmiarze 17-19" tylko po co skoro sprzęt się będzie na tak małym monitorze marnował?

Po to właśnie to pytanie, aby dowiedzieć się jaki monitor ma autor tematu.

Opublikowano

Nie wiem czy ma fullhd nie interesuje mnie to ... Jesli ma mniejszy to i tak + dla niego bedzie mogl grac na maxymalnych ustawieniach z wieksza iloscia fps ..

1377863814-U611928.png

Opublikowano

Po co mu 300FPS na monitorze 60Hz przykładowo? Szkoda tylko sprzętu bo za 1500 można kupić sprzęt, który na małym monitorze i tak wyciągnie 100FPS. Różnicy w wydajności nie zauważy, a będzie miał połowę pieniędzy w kieszeni, także jak nie masz o czymś pojęcia to zamilknij ;)

Opublikowano

nie mowie tu o jakis gownianych grach typu gta sa tylko np o bf4 . To zloz mi komputer za 1500 tak zebym pogral na multi z ustawieniami ultra w full hd majac 100fps

skladajac komputer sklada sie jak najlepszy w danej cenie , a nie pod specjanlnie pod jeden monitor ...

ps moze kiedys bedzie wymienial monitor , jesli teraz nie ma fullhd

1377863814-U611928.png

Opublikowano

Widzę, że nadal nie kumasz.

Do monitora w rozmiarze 17-19" nie ma sensu składać komputera za ponad 3 kafle bo czy będzie na nim 100 czy 300 FPS to i tak nie zauważy różnicy.

Czy ja gdzieś Ci napisałeś, że do FullHD można składać zestaw za 1500 złotych?

Czytaj dokładnie.

Opublikowano

puknij sie w glowe ;) zlozysz mu pod ta 17 i co ? za miesiac bedzie mial pieniadze na nowy monitor i na tym nowym monitorze bedzie mial polowe fps mniej ? a pozniej bedziesz mu kazal wymienic grafike albo procesor ? to takie wywalanie pieniedzy w bloto , skoro odrazu mozna miec pod fullhd

1377863814-U611928.png

Opublikowano

Jak ma FullHD to złożę mu pod FullHD. Jak ma 17" to złożę mu za 2900-3000, a za resztę dam monitor nowy. Proste.

Troche racji tu masz ale sam mam monitor 17" i ciężko jest trzeba przyznać. Bo większość for ma większą skale ;x.

Ale tak czy siak nie opłaca się oszczędzać na monitorze. W planach mam kupno 27 cali po kupnie mojego nowego sprzętu <3.

połącze te oba monitory i 27 = gaming 17 = yt :D.

lepiej kupić komputer (tower) a później monitor. :)

BTW. nawet używka 27 mnie zadowoli :P a to marne 100-200zł.

PS. teraz powiem że powinny pójść raporty..

http://www.morele.net/inventory/info/IqPPTr/

taki zestaw Ci styknie :)

graphic.png
Opublikowano

WUT?!? skąd ty wytrzasnąłeś gtx 770 za 1200zł ja się pytam? (btw sorry za oftopic)

Od wczoraj taka jest :).

Ładnie w dół poszło nie :D? a na techu mają błąd bo 4gb twinfroz kosztuje mniej niż 2gb :P.

Ja polecam korzystać :P.

Up na pw takie sprawy załatwiajcie.

graphic.png
Opublikowano

Up, tak pisałem przed-wczoraj :).

To było pewne że zniżą bo przecież 280X jest prawie że taka sama jak 770. Różnica to jedynie PhysX. Które jest przydatne przy renderowaniu(?).

Jestem ciekaw czy nie zniżą do 1150-1200 :). Jak tak to wiadomo jaką karte bieryma :D.

graphic.png
Opublikowano

Skoro możesz wydać maksymalnie 3,5k to proponowałbym lepszą obudowę do której wejdzie Macho BW i jako podstawkę Intel Haswell LGA1150. Do tego 8GB pamięci RAM DDR3 1600MHz, oraz GTX 770 - tak jak koledzy napisali wyżej teraz te karty są w dobrych cenach, a model od MSI ma dobre chłodzenie:

Intel Core i5-4670K LGA1150 BOX - 869.00 zł
MSI Z87-G43 Intel Z87 LGA1150 BOX - 382.00 zł
Thermalright HR-02 Macho Black White - 196.00 zł
MSI GeForce GTX770 2GB DDR5/256bit DVI/HDMI/DP PCI-Express (ver. OC) - 1199.00 zł
Thermaltake Smart SE Modular 530W - 203.00 zł
Crucial DDR3 8GB 1600MHz Ballistix Sport CL9 - 284.00 zł
SilentiumPC Gladius X80 Pure Black - 333.00 zł

Zestaw dostępny jest tutaj (wystarczy wrzucić produkty do swojego koszyka).

Kupując zestaw komputerowy w Techplanet, w polu kod rabatowy wpisz: mpcforum, dostaniesz darmową wysyłkę do domu, oraz usługę montażu za 0 zł i podstawowe testy całego komputera !
Możesz też skorzystać z promocji - do końca miesiąca myszka, pendrive, lub głośniki są za darmo (patrz).

Wpisz jeszcze sobie w komentarzu "Sleeping Dogs MSI" a dostaniesz grę za darmo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...