Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z MySQL, Clientem

Drakix

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, mam o to pare problemów:

1# Jak mogę się połączyć przez ploef5.jpg z bazą danych ? gdy wpisuje IP,hasło itp . Nie łączy się. SSH Client sie łączy bez problemowo.

2# Dlaczego gdy podczas rozpakowania locale_pl i próbie dodania nowych broni czyli (wpisy do item list,item proto) po spakowaniu nie zapisuje mi tych rzeczy które wcześniej wrzuciłem do list i proto ? ;/

3# Na jakiej zasadzie działa "Metin2 Ultra Tool", ten od jachupl. Tam też jest MySQL, ale jak ja mam się tam podłączyć ? :/

4# Planuję zakup domeny na exone.pl , czy polecacie też wziąść od nich hosting ?

5# Po przeszukaniu wielu forów itp. Nie dowiedziałem się dokładnie jak przekierować atak typu np; "DDOS", żeby nie atakowało mojego ip tylko z mojego ip przekierowywało go na jakieś inne. Słyszałem że da się tak zrobić (ile w tym prawdy nie wiem;<)

6# Jak sukcesywnie zabezpieczyć domenę i dedyka, przed atakami

7# Czy da się zaszyfrować pliki root ? W ten sposób aby nikt nie miał wglądu do configu ?

8# Czy znacie może jakieś dobre hostingi na domeny ?

9# Dlaczego gdy chcę dodać animację znaczku GM , to po dodaniu animacji i spakowaniu pliku, podmieniają się tylko pliki "gm.mse", "ymrried". A reszta plików się usuwa ?

POZDRAWIAM ! DZIĘKUJE ZA POMOC :) DLA OSOBY KTÓRA ODPOWIE DOKŁADNIE NA PYTANIA DAJĘ DUŻO +

45025232242689268053.gif

Opublikowano

1# Jak mogę się połączyć przez ploef5.jpg z bazą danych ? gdy wpisuje IP,hasło itp . Nie łączy się. SSH Client sie łączy bez problemowo.

2# Dlaczego gdy podczas rozpakowania locale_pl i próbie dodania nowych broni czyli (wpisy do item list,item proto) po spakowaniu nie zapisuje mi tych rzeczy które wcześniej wrzuciłem do list i proto ? ;/

3# Na jakiej zasadzie działa "Metin2 Ultra Tool", ten od jachupl. Tam też jest MySQL, ale jak ja mam się tam podłączyć ? :/

4# Planuję zakup domeny na exone.pl , czy polecacie też wziąść od nich hosting ?

5# Po przeszukaniu wielu forów itp. Nie dowiedziałem się dokładnie jak przekierować atak typu np; "DDOS", żeby nie atakowało mojego ip tylko z mojego ip przekierowywało go na jakieś inne. Słyszałem że da się tak zrobić (ile w tym prawdy nie wiem;<)

7# Czy da się zaszyfrować pliki root ? W ten sposób aby nikt nie miał wglądu do configu ?

9# Dlaczego gdy chcę dodać animację znaczku GM , to po dodaniu animacji i spakowaniu pliku, podmieniają się tylko pliki "gm.mse", "ymrried". A reszta plików się usuwa ?

POZDRAWIAM ! DZIĘKUJE ZA POMOC :) DLA OSOBY KTÓRA ODPOWIE DOKŁADNIE NA PYTANIA DAJĘ DUŻO +

Ale banalne :O ok zatem tak:

1# Nie wiem bo nie miałem programu, sprawdze go jak będę miał laptopa.

2# Jeśli dodajesz coś do item_list to musi się zapisać jak dajesz oczywiscie 'Zapisz' bądź ctrl+s a co do item_proto to wpierw musisz pobrać z navicata plik xml i go spakować, albo rozpakować item_proto i dodać linijki z nowościami i zapisz i zapakuj do item_proto i potem plik locale_pl spakuj programem którym rozpakowałeś pliki.

3# Nie wiem, też nie sprawdzałem :c

4# Nic od nich nie polecam. Zakup domeny weź sobie w http://ovh.pl bo odnowienie domeny jest za 50 zł po roku :) wpierw 12zł za rok a potem 50 a w exone chyba 70 za odnowienie, co do hostingu polecam Ci nielimitowany transfer żeby był, ale nie polecam z exone bo mogą Ci napisać że masz za dużo DDoSów i mogą zamknąć Ci hosting.

5# Tak da się to zrobić, ale to musisz mieć firewalla wewnętrznego skonfigurowanego itd..

6# Hm są sposoby ale większość Ci nie powie jak, domenę będziesz miał z hostingu więc to oni muszą mieć zabezpieczenia bo Ty nie będziesz miał dostępu ssh do domeny ale musisz mieć dobre skrypty zabezpieczone na stronie by Ci hackerzy nie rozwalili pliku np. index.php na necie jest tego dużo o tym zabezpieczaniu skryptów, co do serwera firewalle ale najlepiej zewnętrznego i wewnętrznego itd

7# Nie da się, da się przed wypakowaniem itd ale i tak będą wiedzieli jakie masz IP serwera, co do root to nie ma tam żadnego configu :p

8# Znam tylko jeden ale w fazie testownym więc jeszcze nie polece, weź sobie hosting np. http://host247.pl miałem tutaj stronę rok ale zbyt duże DDoSy miałem i grozili mi zamknięciem hostingu ale nie zamknęli :)

9# Bo nie dodajesz sobie nowych wpisów do xml którym pakujesz locale_pl

Pozdrawiam.

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano

A z tym łączeniem się to nie mam jak na razie sprawdzić ale sprawdze i Ci tutaj ładnie wszystko opisze :) powinienem mieć laptopa do tego tygodnia więc odezwę się jak przetestuję.

Więc pozostaje Ci czekać jak nikt mnie nie uprzedzi i dziękuję za like :3

Pozdrawiam.

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

• 1 rok później...
Opublikowano

download

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...