Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer VS PlayStation 3 VS Xbox360

Dynamiczny.

45 użytkowników zagłosowało

1. 1. Który sprzet op?aca si? lepiej do nowych Gier

• PlayStation 3
      5
    • Xbox360
      7
    • Czy mo?e jakis lepszy komputer
      31
    • Nic
      2
  2. 2. Jaki PC lepszy? I ktory wyjdzie taniej?

• Sk?adany
      42
    • Kupiony w ca?osci
      3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Komputer, ponieważ możesz go polepszać, wymieniając cześci. W konsoli już nie za bardzo, w dodatku wyjdą nowe i już nie będą produkowali gier na ps3 i xbox360

finalrender.png

Opublikowano

Przewaga komputera nad konsolami:

• Komputer na bieżąco możesz rozwijać, dodawać nowe części
  • Gry na komputer są tańsze, niż na konsole i łatwo je spiracić za darmo
  • Większe multiplayer (więcej osób na jednym serwerze)
  • Komputer jest dziś rzeczą niezbędną, oprócz gier masz o wiele więcej w nim rzeczy, które przydadzą ci się w szkole/pracy/życiu

Ja bym na twoim miejscu kupił nowy komputer

Opublikowano

Jak chcesz to mogę Ci złożyć zestaw, gotowców się absolutnie nie kupuje.

Konsola może być OPRÓCZ przeciętnego komputera, ale NIGDY zamiast niego. Wystarczy, że będziesz chciał zrobić coś poza graniem.

Zależy jeszcze, ile masz kasy. Poniżej 1000zł ciężko o nowy komputer, taki nie nada się do gier. Powyżej można już wyłapać niezłe używki.

Opublikowano

Jak chcesz to mogę Ci złożyć zestaw, gotowców się absolutnie nie kupuje.

Konsola może być OPRÓCZ przeciętnego komputera, ale NIGDY zamiast niego. Wystarczy, że będziesz chciał zrobić coś poza graniem.

Zależy jeszcze, ile masz kasy. Poniżej 1000zł ciężko o nowy komputer, taki nie nada się do gier. Powyżej można już wyłapać niezłe używki.

Chce przeznaczyc ok 1500 zł do 2000 zł ew. do 2500 zł.

320551442138510845087.png
Opublikowano

Od 2 tysięcy masz naprawdę przyzwoitą jednostkę do wszystkich zastosowań "domowych", ze strony wizualnej gry będą prezentować się lepiej i przynajmniej utrzymasz to 60FPS ;).

Pisz w dziale komputery/do mnie na GG/PW.

Opublikowano

Komputer. Więcej gier masz , jak dla mnie lepsze sterowanie. Możesz łatwiej śmigać po stronach i wgl.

Więcej gier jest na konsolę.On tutaj nie pisał o przeglądaniu internetu tylko o GRANIU.

Sterowanie również lepsze na konsoli.

Opublikowano

Więcej gier jest na konsolę.On tutaj nie pisał o przeglądaniu internetu tylko o GRANIU.

Sterowanie również lepsze na konsoli.

W którym miejscu lepiej steruje się na konsoli ?

Padem można rzucić w telewizor jako bronią wręcz, a nie ustrzelić kogoś w FPS'ie.

To samo strategie...

Opublikowano

W którym miejscu lepiej steruje się na konsoli ?

Padem można rzucić w telewizor jako bronią wręcz, a nie ustrzelić kogoś w FPS'ie.

To samo strategie...

Wszystko kwestia przyzwyczajenia

Opublikowano

Wszystko kwestia przyzwyczajenia

Zanim być wycelował na padzie to ja bym władował Ci 4 magazynki w głowę.

PAD nie służy do grania w FPS, dlatego multi lepiej zostawić na PC.

Strategie to już w ogóle porażka na konsolach.

Za to mi zdecydowanie lepiej grało się w ścigałki,NHL.

Opublikowano

Jako iz miałem do dyspozycji na pół roku ps3 to granie na padzie mnie nie wciągło :/
+'em konsoli jest to, że gry będą działać na niej w przyzwoitej jakości, zaś granie w fps na padzie to (według mnie!) dno.

Żeby pograć w nowe gry na komputerze na takim poziomie jak na konsoli ( chodzi mi o jakość obrazu, efektów) trzeba dość sporo zapłacić. Ale jak sie duzo zapłaci, odpowiednio dobierze komponenty, to mimo iż gry będą wychodziły to będzie można grać na wysokich detalach :) Mam na mysli karty Nvidii z serii 700 ( 760 wzwyż) , które wydają mi się bardzo "przyszłościowymi" kartami, no ale tania nie jest :/

Opublikowano

Odpowiedz sobie na jedno pytanie - potrzebujesz sprzęt tylko do gier, czy poza graniem chcesz móc coś robić? Konsole są o tyle lepsze, że tam kupujesz grę i idzie Ci ona na maksymalnych ustawieniach, a w komputerze nie zawsze jest to możliwe. Jeżeli jednak to ma być maszyna do czegokolwiek poza graniem to zdecydowanie bardziej opłaca się zainwestować w komputer.

Opublikowano

Odpowiedz sobie na jedno pytanie - potrzebujesz sprzęt tylko do gier, czy poza graniem chcesz móc coś robić? Konsole są o tyle lepsze, że tam kupujesz grę i idzie Ci ona na maksymalnych ustawieniach, a w komputerze nie zawsze jest to możliwe. Jeżeli jednak to ma być maszyna do czegokolwiek poza graniem to zdecydowanie bardziej opłaca się zainwestować w komputer.

Od internetu i takich podobnych to mam laptopa.

like mi sie skończyły...

Opublikowano

Aha, czyli laptopa używasz do internetu, a ten sprzęt chcesz mieć do gier?

Tak. Do BF 4 Gta 5 itd do najnowszych gier.

Zapomniałem dodac, aby sprzet był sprawny do nagrywania filmików z gier...

Opublikowano

Dodam, ze mój obecny komputer (laptop) to szkoda gadac, tnie się przeglądarka bateria trzyma około 1 minuty i się włacza z 5 min (czysciłem).

Wiec ja bym wybralbym dobry komputer. Xbox czy PS sluza tylko jako dodatek.

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...