Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

RMX xc2 - 10 prostych porad

Cailo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam w kolejnym poradniku serii RMX xc.

W tym poradniku przedstawię wam porady, jak trenować różne aspekty gry.

1)Trafianie myszką - Nie raz pewnie zdarzało Wam się paść, ponieważ nie trafiliście ostatnim skillshotem... Też to znam... Jest jeden prosty sposób, aby nauczyć się trafnie strzelać, jak i przydający się przy pozycjonowaniu i jednoczesnym atakowaniu ADC. Mianowicie - podczas ładowania gry po prostu łapiemy na myszkę i staramy się w jak najszybszym tempie klikać na oczy bohaterów. Wiem, że brzmi to głupio, ale poprawia to sporo aspektów gry. Dzięki temu możemy NP:

- grając ADC atakować podczas zmiany pozycji bez błędów typu kliknięcie obok wroga i podejście w jego stronę

- precyzyjniejsze użycie flasha

- lepsze lasthitowanie

- większa celność skillshotów

2)Icowanie lini - bardzo przydatna metoda, dzięki której możemy odciąć przeciwnika od farmy... Jest jedno ale... Jest ona trudna do zastosowania podczas gry, dlatego wymaga treningu.

Chodzi tu o to, żeby 3-4 magiczne creepy rywala zostały po walce z naszymi creepami na linii, a my musimy je tankować ( nie możemy atakować) do czasu przyjścia naszych creepów. Po dotarciu "sojuszników" odsuwamy się i czekamy, aż nasze creepy zostaną spushowane i last hitujemy słabe wrogie jednostki. Po całkowitym wybiciu naszej fali znów ubijamy wrogów, aż zostaną 3-4 magiczne creepy

(magiczne creepy, to te, które atakują z dystansu)

3)Podstawa.. Last hitujemy i nie pushujemy lini - nie możemy dać się złapać i nafeedować rywala... Niby proste i oczywiste, ale wiele osób o tym zapomina i łatwo oddaje przeciwnikowi złoto...

4)Nie jesteśmy pazerni - jeśli mamy dobre staty, to wypada czasem oddać fraga sojusznikowi, żeby odrobił straty.

5)nie flamujemy - obniża to morale, przez co sojusznicy słabiej grają.

6)kontrowersyjna porada, ale sprawdzająca się... Jeśli na początku gry ktoś pisze np "repport XXX for XXX" mówimy ok i prosimy team, aby również to napisali. Nie musimy wcale nikogo raportować, ale w ten sposób właśnie obniżamy morale rywala.

7)Wardujemy swoją linię. Nawet jeśli jesteśmy ADC czasem musimy kupić warda, ponieważ np: supportowi brakuje złota.

AD 7 - wardujemy również strategiczne pozycje (baron itd)

8)staramy dopasować się do teamu - nie zawsze nasza ulubiona postać musi sprawdzić się w konkretnym temie.

9) KONTRUJEMY!, staramy się pickować kontrę dla wybranej wcześniej postaci u rywala, a jeśli musimy wybrać championa na linię, która u rywala nie została jeszcze wybrana staramy się wziąć postać, która jest trudna do skontrowania i nadaje się również na inne pozycje.

10) TRENUJEMY! - podczas normalnych gier warto ćwiczyć dane elementy...

Nie jest to jakiś rozbudowany poradnik, ale zbiór kilku ważnych spraw, o których większość osób zapomina/ nie wie.

Opublikowano

Punkt 3- Pushujemy lub nie w zaleznosci od przeciwnika. Np. postacie typu ezreal trzeba mocno pushowac, gdyz nie ma czym odpushowac i moze tracic przy tym farme.

Punkt 7-Chyba najglupsza strata golda na adc.

Opublikowano

Punkt 3- Pushujemy lub nie w zaleznosci od przeciwnika. Np. postacie typu ezreal trzeba mocno pushowac, gdyz nie ma czym odpushowac i moze tracic przy tym farme.

Punkt 7-Chyba najglupsza strata golda na adc.

u ciebie na bronzie ward to strata golda.

Opublikowano

A więc tak... Oto moje zastrzerzenia.

1. Jesteś brązem/słabym srebrem

2. Na HUJ mamy tankować te "magiczne creepy"? Żeby przeciwnik nie pushował nam linii?, żeby tracić za free hp? Czy może żeby udawać afk i zabić go jak podejdzie? Bo nie rozumiem... A tak poza tym co to jest icowanie?

3. Sprostowanie do punktu nr.4. Jeśli jestesmy nafeedowani, to bron boze nie oddajemy fragow noobom. A dlaczego? Otórz jesli dany noob ma przykladowo 0:5, a my mu oddamy fraga, to "zresetuje" się jego gold, przez co przeciwnicy znowu będą dostawać za niego dużo, a jemu jakies 200 golda za dużo nie da...

4. Na początku powinienes napisac, ze liczy sie farma, bo 13 cs to 300 golda, wiec 1 kill

5. Co do pkt. 9, kontrujemy jesli potrafimy grac, bo ostatnio zlapalem nasusa w swoim teamie na topie, ktory zlozyl infinity, a jak zapytalem czemu, to napisal ze tak bylo napisane w buildzie, a gra nasusem 2 raz...

Opublikowano

Koles, widziales jak kiedykolwiek na LCS ADC kupilo warda? Strata cennego golda.

Poza tym jestem w goldzie I :))

I jesteś słaby.

Opublikowano

Koles, widziales jak kiedykolwiek na LCS ADC kupilo warda? Strata cennego golda.

Poza tym jestem w goldzie I :))

Wracaj do bronze. Ja jakoś widziałem, że czasami adc kupi warda na turniejach. Lepiej jest stracić te 75 golda niż stracić życie mój ty goldzie.
Opublikowano

Jak adc się feednie, i ma bonus golda ( na przykłąd zostanie ci 500 kasy, a zbierasz na KW, masz buty itp. ) to czemu by nie kupić warda, z następnym cofnięciem i tak będziesz miał kase na kw bo jesteś feedniety i z każdym powrotem wracasz z 1500 kasy w kieszeni... oczywiscie jezeli potrzeba nam tego golda to nie kupujemy, ale jest to mozliwe
Jammnik
1.Też jesteś brązem/słabym silverem?
2.To się nazywa freezowanie, i polega na tym, że tak - tankujemy troche creepów i tak - tracimy troche hp, ale przeciwnik boi sie podejsc do naszej wiezy wtedy ( bo miniony sa tuz na granicy naszej wiezy ), a jak sie to robi dobrze, to nawet kilka fal moze zostac po naszej stronie, dzieki czemu my farmimy bardzo latwo, a przeciwnik... raczej nie
3.Wole oddac killa dla 0/5, ale bez przesady, jak sam załatwił akcje, ja mu tylko pomogłem, a on mi pingował abym przyszedł itp, to moge mu oddac gdy jestem feedniety bo szczerze - mi to nie robi
4. i 5. jest dobre
Gold 1 97 pkt - Lidbey

Opublikowano

MULTIPLA POWER

Jestem diamentem 1 i wiecznym supportem, to chyba mogę się wypowiedzieć, co brąziaki?

Nie ma to jak się sugerować LCS, kretyni, jeżeli Faker grał idealnie, bo budowal i rozdawał skille tak, to myślicie, że będzie grać świetnie? HAAAAAAAAAAA dobry żart.

Opiszę tylko parę punktów, bo w sumie i tak te "poradniki" są słabe.

2: Inaczej freezowanie, tutaj faktycznie jest trudno to zrobić... wiąże się to również z pushem, część ADC robi tak, że po prostu freezuje pod wieżą... kurwa, geniusze, nie? Jeżeli do sam ktoś nie doszedł siedzi w złocie.

3)Podstawa.. Last hitujemy i nie pushujemy lini - nie możemy dać się złapać i nafeedować rywala..

O Boże, Ja zawsze robiłem na odwrót. Serio? To, że nie pushujemy nie znaczy, że nie mogą nas zdejwować, punkt kompletnie niepotrzebny.

4)Nie jesteśmy pazerni - jeśli mamy dobre staty, to wypada czasem oddać fraga sojusznikowi, żeby odrobił straty.

Jeżeli jesteśmy wystarczająco zfeedowani - tak powinno to brzmieć. Oddanie fraga sojusznikowi ze statami 0/6 resetuje tylko jego nagrodę. Głupota!

O, teraz przeczytałem, że @ Jamnik007 napisał dokładnie to co Ja, no ale już to zostawie.

5)nie flamujemy - obniża to morale, przez co sojusznicy słabiej grają.

Czasami ostry flejm bardziej podziała niż łagodne gadanie, sprawdzone tysiące razy.

6)kontrowersyjna porada, ale sprawdzająca się... Jeśli na początku gry ktoś pisze np "repport XXX for XXX" mówimy ok i prosimy team, aby również to napisali. Nie musimy wcale nikogo raportować, ale w ten sposób właśnie obniżamy morale rywala.

Zadziała brąz niżej. Tak jak straszenie pingami.

7)Wardujemy swoją linię. Nawet jeśli jesteśmy ADC czasem musimy kupić warda, ponieważ np: supportowi brakuje złota.

AD 7 - wardujemy również strategiczne pozycje (baron itd)

Hejt, hejt, hejt. To prawda, jeżeli support który dal Wam 2ble killa (90% pracy w early to robi support, nie adc, pogódźcie się z tym brąziaki - jak to ładnie brzmi)

To jednego warda można kupić, ale bez przesady, bo gdy faktycznie zgarniemy te 2 kille to support ogarnie. Po za tym można zawsze napisać do ADC tak jak Ja to zazwyczaj robie. Wystarczy mieć MUSK.

8)staramy dopasować się do teamu - nie zawsze nasza ulubiona postać musi sprawdzić się w konkretnym temie.

Player1: MID!

Player2: No, I'm mid. I called before you.

Player3: Oh come on guys, do you have any other role you can play?

Player1: I said First and I'm first pick I dont care about this guy.

Player1 pick Zed, Player 2 pick Heimer.

I tak o to wylądujemy gdzie? Na midzie, zróbmy sobie ARAMa.

9) KONTRUJEMY!, staramy się pickować kontrę dla wybranej wcześniej postaci u rywala, a jeśli musimy wybrać championa na linię, która u rywala nie została jeszcze wybrana staramy się wziąć postać, która jest trudna do skontrowania i nadaje się również na inne pozycje

Bez kurwa przesady, nie kontrujemy tylko dopasowujemy się do teamu, a nie bo on ma fizza to ja biore Ryza i BoLa. To, że weźmiesz tego Ryza nie zagwarantuje Ci tego, że z nim wygrasz. Meh. Meh. MEH.

Betewu. Punkt 8 gryzie się z 9, piszesz tak, żebyś tego sam nie przeczytał?

Nie nazwałbym tego poradnikiem, słabe jak każdy inny i ot co.

#Edit

Tak w ogóle co do cholery znaczy

RMX xc2

To jakaś gra słów? Też dopierdolę x do każdego tytułu i będzie ładnie wyglądać... serio?

Ludzi chcących poprawić sobie nastrój można podzielić na dwie kategorie. Niektórzy szukają kogoś bardziej zdołowanego od nich, by samemu poczuć się lepiej. Inni kierują wzrok ku czemuś ogromnemu, by sobie uświadomić, że ich problemy są bez znaczenia. ~ Madao

Malzahar, Thresh, Klinika pytań oczywistych

Opublikowano

9) KONTRUJEMY!, staramy się pickować kontrę dla wybranej wcześniej

postaci u rywala, a jeśli musimy wybrać championa na linię, która u

rywala nie została jeszcze wybrana staramy się wziąć postać, która jest

trudna do skontrowania i nadaje się również na inne pozycje.

Wystarczy że to przeczytałem ten akapit i już nawet reszty nie czytałem. "Zawsze kontrujmy" typowy bs.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

A więc tak... Oto moje zastrzerzenia.

1. Jesteś brązem/słabym srebrem To tylko prosta porada, dzięki której można trenować celność swoją myszką i nie chodzi tu tylko o LOL-a, więc nie wiem jak przez to możesz porównywać mój poziom gry...

2. Na HUJ mamy tankować te "magiczne creepy"? Żeby przeciwnik nie pushował nam linii?, żeby tracić za free hp? Czy może żeby udawać afk i zabić go jak podejdzie? Bo nie rozumiem... A tak poza tym co to jest icowanie? Przez icowanie, (tj zamrażanie) linii możemy odciąć przeciwnika całkowicie od farmy, wrogie miniony ciągle pushują nasze, gdyż w każdej potyczce jest ich więcej, a my je tylko lasthitujemy i staramy się utrzymać minimalnie poza zasięgiem wieży.

3. Sprostowanie do punktu nr.4. Jeśli jestesmy nafeedowani, to bron boze nie oddajemy fragow noobom. A dlaczego? Otórz jesli dany noob ma przykladowo 0:5, a my mu oddamy fraga, to "zresetuje" się jego gold, przez co przeciwnicy znowu będą dostawać za niego dużo, a jemu jakies 200 golda za dużo nie da... Skoro dla Ciebie każdy, kto ma gorsze staty jest noobem, to powodzenia w grze... Czasem ktoś może być po prostu zgnębiony na lini przez junglera i jeśli nie dostanie kulku fragów stanie się bezużyteczny w late...

4. Na początku powinienes napisac, ze liczy sie farma, bo 13 cs to 300 golda, wiec 1 kill Patrz punkt 3

5. Co do pkt. 9, kontrujemy jesli potrafimy grac, bo ostatnio zlapalem nasusa w swoim teamie na topie, ktory zlozyl infinity, a jak zapytalem czemu, to napisal ze tak bylo napisane w buildzie, a gra nasusem 2 raz... Bardziej oczywistej rzeczy chyba nie ma, sądzę, że samemu można do tego dojść...

Opublikowano

Wystarczy że to przeczytałem ten akapit i już nawet reszty nie czytałem. "Zawsze kontrujmy" typowy bs.

hehe

jax kontruje lee sina, ale jednak diamond wyższy mnie z orał jak była by gra z brązem

nonsens poradnik, dla 1 lvli może się przyda, poza tym nwm jak to można kupować na adc warda, jak już to kupuję pinka kolego. ( tak pink potrzebny, bo twitch enemy w jungli, i żeby nie gangował chojnak jeden. raz na rok kupię wystarczy.

support nie ma kasy na wardy?

od kiedy kuźwa?

Opublikowano

Łeeeee tamm... jak dla mnie to poradnik taki sobie, oczywiste oczywistości, i nawet nie mam po co sie rozpisywać, napisałeś wszystko to, co wiadomo po 3 grach + Twoje bzdury i bajeczki np na temat tankowania tych "creepów"... (Na kija tracić HP? -.-)

EDIT.: @UP Jamnik007, nie pisze się "HUJA", tylka chuja..., tak tak przepraszam za słowa, ale dobija mnie ta ortografia, kiedy pisze gościu wulgaryzm, myśląc że wyjdzie na fajnego/wydoroślałego, a nawet nie wie jak to się pisze... *No comment*

Literówki bym jeszcze zrozumiał...

Opublikowano

@up
Wątpie abyś po 3 grał wiedział odrazu jak last hittować, że trzeba last hittować, co to jest freezowanie ( cały czas nie wiesz tego... ), po co to i takie tam... glonek, przeczytaj se gdzies o freezowaniu, bo to nie bzdura i bajeczka ale wazna "taktyka" ( nie wiem jak to powiedziec ) na topie i czasami na bocie, oczywiscie nie zawsze trzeba nie pushowac, czasem mozna na przyklad spushowac przeciwnika do wiezy, cofnac sie bez tracenia duzej ilosc xp lub kasy, pushowac kogos bo jest na przykład ap i ma trudnosci z last hittem pod wieżą na początku i takie tam

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...