Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Terraria 2 pytania

Gkgmasognwat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

2 pytania żeby nie pisać potrzebnie 2 oddzielnych tematów.
1.Znalazłem pod ziemią w dżungli jakiś dziwny dungeon, szukałem do niego wejścia aż wkońcu doszedłem i za 1 razem pojawił się jakiś dziwny mob który mnie zabił gdy stracił połowe hp zaczął szybko biegać itd... potem wróciłem tam i były zombie, ale to wszystko przed wejściem było, nie mogę do niego wejść, bo są jakieś drzwi których kilofem nie mogę zniszczyć, jak myszką przesunę na te drzwi to jakaś ręka się pokazuje, chyba ją musze mieć by te drzwi otworzyć, mam golden key i próbowałem nim te drzwi otworzyć ale się nie dało, jak do tego dungeona wejść, to nie jest ten dungeon z tym starcem, bo tamten dungeon to jest na końcu mapy po prawej stronie, a ten do którego ja chce się dostać jest po lewej stronie w dżungli pod ziemią, jak się tam dostać i jak zdobyć rzeczy potrzebne do wejścia tam?
2.znalazłem przy tym dungeonie jakąś dziwną statuetkę, nie pamiętam jaka, ale jest brązowa i nie wiem do czego jest chyba ma krztałt golema, do czego ona jest ?

Opublikowano

1. Jungle Key - dropi z nowego bossa Plantera, możesz znaleźć o niej poradnik na moim profilu :) A co do tego mobka, to pewnie Nymfa :)

2. Jest wiele statuetek, masz może jakiś ss? :D

Opublikowano

Ta statuetka to zwykła ozdoba, masa tego jest w dungeonie (taka pomarańczowa w kształcie lizarda). By dostać się do środka tej świątyni musisz zabić Planterę lub delikatnie oszukać(przykładowo używając teleporterów). Ścianek nie wysadzisz a zniszczyć je można tylko(nie licząc programów) kilofem, który wypada z Golema (boss, który znajduje się w środku).

To już 9 lat z MPC <3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...