Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Rozdzielczość

Pan Neoś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Jak doradzono mi w moim poprzednim temacie, zainstalowałem Windows XP. Wszystko śmiga pięknie, komputer naprawdę ładnie pracuje. Jest tylko jeden problem, a mianowicie rozdzielczość.

Otóż, gdy miałem Windows 7 Home Premium, mogłem ustawić rozdzielczość do 1366x768. Teraz, gdy mam Windows XP SP3 x32, mogę ustawić maksymalnie do 1024x768. Nie zwracałbym na to uwagi, gdyby nie jeden szczegół, mianowicie obraz strasznie się 'rozszerza'. Okienka, czy zdjęcia itd. są bardzo rozciągnięte. Jest to niemiłe uczucie i dosyć nieestetyczne. Tu tkwi mój problem, co mogę zrobić, abym mógł korzystać z "dawnej' rozdzielczości? Proszę o w miarę jasne wytłumaczenie, ponieważ nie jestem orłem w dziedzinie informatyki i nie wszystko mogę zrozumieć. Z góry dziękuję i pozdrawiam.

zSCFQrN.png

Opublikowano

Hehehe, no coś na płytce się znajdzie. Zobaczę, czy pomoże i się odezwę. :) Dzięki za odp. ;)

Hmmm... Jakie sterowniki powinienem zainstalować?

Już wszystko działa, dziękuję. Lecą like. Temat do zamknięcia.

zSCFQrN.png

Opublikowano

Hmmmm przepraszam, że tak zawracam głowę, ale nurtuje mnie jeszcze jedna rzecz. Mianowicie dysk podzieliłem na 2 partycje. Są to Dysk F i G. Czy jest możliwość, aby 'zmienić' je bez utraty danych i nadać im nazwy C i D? Dodam, że teraz Dysk C to dysk wymienny, a drugi nie wiem. Pozdrawiam.

zSCFQrN.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...