Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowa wersja Polowania

JachuPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Publikacja wykonana przez członków MPC Modder Team
Cześć. Dzisiaj po raz kolejny mi się nudziło, więc pomyślałem sobie, że w sumie mógłbym napisać jakiegoś questa. Myślałem co by tutaj zrobić i wpadłem na pomysł, że może by tak odświeżyć troszeczkę polowania ;) Sprawa wygląda tak: polowania nie są obowiązkowe, więc nie zaśmiecają nam listy questów. Możemy przyjąć polowania u npc 20019 (Yang-Shin). Jednak żeby nie było tak kolorowo, aby przyjąć polowanie na określony poziom (np. 18) musimy zrobić polowania 1 - 17. Jak to wygląda w praktyce? Zobaczcie sami ;)
Po odbyciu rozmowy, jeśli dostępna jest misja, mamy do wyboru 4 potwory.
zx6fu2.jpg
Po wybraniu celu polowania, dostajemy questa i możemy wyruszać na łowy :)
33dk4y.jpg
Zawartość "zwoju":
glhfys.jpg
Jak widać licznik działa prawidłowo:
26326d.jpg
Po zabiciu potworów możemy sobie wybrać jedną z dwóch możliwych nagród
lilpb8.jpg
Konfiguracja
W zasadzie jedyne, co należy skonfigurować, to dodać więcej misji na poziomy (ja dodałem misje do 45 poziomu) oraz edytować nagrody (będą się powtarzać, nie miałem czasu zmieniać ich dla każdego poziomu z osobna). Jak dodać nową misję? Musisz dodać wpis do tablicy hMobSetTable według legendy

[poziom] = {id 1 moba, ilość, id 2 moba, ilość, id 3 moba, ilość, id 4 moba, ilość, id nagrody 1, ilość, id nagrody 2, ilość, yang za misję, exp za misję},

I w zasadzie tylko tyle ;)

Quest znajduje się pod adresem

http://pastebin.com/JEC2Si0D

To wszystko. Jeśli znalazłeś jakiś błąd to daj znać :) Miłej gry!

57199140501148694665.png

Opublikowano

Ale pomysl zajebales od nas.

(resthea.eu)

Ale spoko wyglada :)

Co Ty mi tutaj sugerujesz? To, że macie coś podobnego, nie znaczy, że Wam zajebałem, Arczi ;)

57199140501148694665.png

Opublikowano

A gdzie input? ;_______;

TOPIC:

Quest fajny, ale nie za dużo tych komentarzy w kodzie?

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

Ty złodzieju!!!!!1111111oneoneoneoneone USUŃ TOOOOO!!!!!1111ONEONEONE

topic.

Nie ogarniam po chuj te hCośtam. Na chuj te h? xD Ogólnie quest okej, chociaż nie rozumiem coś się tak uparł na tablice takie.

Jak dla mnie jest to po prostu bardziej przejrzyste i łatwiejsze w edycji ;) a to h jest mi potrzebne, bo łączę kilka projektów i questów w jeden plik, dlatego pierwsza mała litera w ustawieniach określa questa, do którego należy tablica (h - hunting, cr - cracking) ;)

57199140501148694665.png

Opublikowano

Ale pomysl zajebales od nas.

(resthea.eu)

Ale spoko wyglada :)

Człowiek się zastanawia czo to za random, a tu Arczi 8S

A gdzie input? ;_______;

Input, output i zapętlić :rolleyes:

@AW

TOPIC:

Quest fajny, ale nie za dużo tych komentarzy w kodzie?

Dla newbie komentarze są dobre, zwłaszcza te użyte tutaj.

1384449750-U247153.png

Opublikowano

Dobra robota :) Tylko czemu porzuciłeś obrazki od polowań?

właśnie zaktualizowałem questa na pastebinie, od teraz możecie sterować obrazkami zmieniając w settings

["hEnableQuestIMG"] = 0,

1 włącza, 0 wyłącza

Włączony (zwój):

yf9x3h.jpg

Wyłączony:

8oemqr.jpg

57199140501148694665.png

Opublikowano

Z tego co zauważyłem czasem zostaje informacja o pozostałej ilości do zabicia po wykonaniu misji.

mógłbyś napisać w jakich sytuacjach? :)

57199140501148694665.png

Opublikowano

Po odebraniu nagrody zostaje mi licznik, zawsze tylko jeden: ky-qt-tiuwjidievzljogb.jpg

Naprawiłem błąd. Musiałem zmienić trochę formułkę questa, ale myślę, że nikt się raczej nie obrazi za to ;)

Quest zaktualizowany na pastebinie

57199140501148694665.png

Opublikowano

Może teraz kwestia estetyki i mobilności w przyjmowaniu misji :) Nieco męczące jest latanie do Yang-Shina, lepszym rozwiązaniem byłoby przykładowo danie przez niego zwoju ze zbiorem misji i przy chęci jej zrobienia po prostu kliknięcie na zwój w postaci przedmiotu z eq. Numerowanie też by nie zaszkodziło :D

Opublikowano

Załóżmy że chcem do tego dodać bonus stały np. + 50 wartość ataku na stałe mógł byśtak do tablicy dodac ze po expie jeszcze włAśnie ta nagroda? NIECH BĘDZIE YANG exp ale do tego przy każdej misji np. za ubicie tych w grocie daje przykad to można by do tablicy dodac bonus stały żeby się nei bugowal po wylogowaniu :)

I jeszcze jedno edytować żeby zamiast iśc do tego gościa ;) to był quest w liscie na dany poziom ;)

JEŚLI tak posypia się 2 limity lajków ;)

@topic Świetna praca jak każda ;)

pre_1400711970__sygna.png

Opublikowano

Załóżmy że chcem do tego dodać bonus stały np. + 50 wartość ataku na stałe mógł byśtak do tablicy dodac ze po expie jeszcze włAśnie ta nagroda? NIECH BĘDZIE YANG exp ale do tego przy każdej misji np. za ubicie tych w grocie daje przykad to można by do tablicy dodac bonus stały żeby się nei bugowal po wylogowaniu :)

I jeszcze jedno edytować żeby zamiast iśc do tego gościa ;) to był quest w liscie na dany poziom ;)

JEŚLI tak posypia się 2 limity lajków ;)

@topic Świetna praca jak każda ;)

Może teraz kwestia estetyki i mobilności w przyjmowaniu misji :) Nieco męczące jest latanie do Yang-Shina, lepszym rozwiązaniem byłoby przykładowo danie przez niego zwoju ze zbiorem misji i przy chęci jej zrobienia po prostu kliknięcie na zwój w postaci przedmiotu z eq. Numerowanie też by nie zaszkodziło :D

No to mam nadzieję, że druga wersja Was zadowoli. Aby nie dawało bonusu, wystarczy w tabeli hMobSetTable ustawić wartość BonusID na 0 tam gdzie bonusu mieć nie chcecie. No i oczywiście pamiętajcie o edytowaniu reszty wpisów w tabeli, wystarczy dodać formułki tak jak w pierwszej misji. A teraz czekam na ten obiecany limit lajków :P

http://pastebin.com/F5CyKQnY
57199140501148694665.png

Opublikowano

No to mam nadzieję, że druga wersja Was zadowoli. Aby nie dawało bonusu, wystarczy w tabeli hMobSetTable ustawić wartość BonusID na 0 tam gdzie bonusu mieć nie chcecie. No i oczywiście pamiętajcie o edytowaniu reszty wpisów w tabeli, wystarczy dodać formułki tak jak w pierwszej misji. A teraz czekam na ten obiecany limit lajków :P

http://pastebin.com/F5CyKQnY

nIE ZKUMAŁEM mozę wkońcu zkumam ;D ALE lajki dostaniesz ;) bo widze ze jest w liscie xD

pre_1400711970__sygna.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...