Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Sluchawki przegryziony kabel

SayIt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, 2 miesiace temu kupilem sobie sluchawki crativa 3d alpha. Dwa dni temu mialem swinke morska na rekach i mialem sluchawki i przegryzla mi kabel ( nie caly tylko kawaleczek, moze raz ugryzla) Czy jest jakas szansa, ze mi naprawia to? :(( To juz 2 raz jak m isei tak zdarzylo, przy 1 sluchawkach majstrowalem wiec i tak by mi nie naprawili. Jak dobrze docisne kabel to dzialaja

Opublikowano

Na gwarancji ci tego raczej nie naprawią bo usterka nie zrobiła się sama tylko przez niewłaściwe używanie. A to na pewno jest widoczne. Może w jakimś serwisie by to naprawili, bo naprawa zbyt trudna nie jest.

Opublikowano

Jakoś specjalnie droga to ona nie powinna być. Więcej jak ~20-25zł to raczej nie będzie, choć to głównie zależy od jakości tej naprawy.

Opublikowano

NAPRAWA to ja bym to i umiał naprawić za darmo, tylko w serwisie zapewne wymienią mu cały kabel, albo wgl ich nie przyjmą.

Musiałbyś przeciąć kabel tam, gdzie jest przegryziony, zdjąć izolację, spalić osłonę z miedzianego kabla, połączyć je i zalutować, albo zalepić taśmą izolacyjną.

Spytaj się taty, albo kogoś z rodziny, na pewno ktoś umie robić takie rzeczy ;)

436951440626370320491.png

Opublikowano

Przylutować kable i zakleić je izolacją to nie problem, taka "naprawa" może i by była za darmo. Ale jak już coś robić to zrobić to dobrze czyli zamiast izolacji używać rurek termokurczliwych a jak lutować to też dokładnie a nie byle jak. Więc jeśli ktoś dopiero uczy się lutować to tego zbyt ładnie nie zrobi. I za naprawienie tego dobrze trzeba będzie coś zapłać. Nie w każdym serwisie będą to chcieli wziąć i chyba lepiej będzie poszukać jakiegoś serwisu elektronicznego a nie tylko komputerowego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...