Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Client plujący błędami po 15 minutach gry

TheBeHolder

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie, syserr.txt jest czysty jak łza.

Jednak po jakiś 15 minutach gry na Cliencie, wita mnie słynny błąd "???????? ??????? ??????? ?????????"

Po który tworzy sie plik ErrorLog.txt

Module Name: C:\Metin 2013 Czysty gotowy do edycji\metin2client.exe
Time Stamp: 0x50cff3dd - (null)

Exception Type: 0xc0000005

eax: 0x00000007	ebx: 0x00000000
ecx: 0x000001f0	edx: 0x00000007
esi: 0x000001f0	edi: 0x02238818
ebp: 0x00456b30	esp: 0x0018ebb8

0x004d02f7	C:\Metin 2013 Czysty gotowy do edycji\metin2client.exe
0x24048d0c	
0x51006a50	
0x0f126fe8	
0x0cc48300	
0x0c75c084	
0x91e8006a	
0x83000f13	
0xc35904c4	
0xc26c0d8b	
0x31e8006b	
0x8b0007a6	
0x8b522414	
0x6756e8c8	
0xf1e8ffff	
0x59000f11	
0xccccccc3	
0xcccccccc	
0xcccccccc	
0xcccccccc	
0x08244c8b	
0x8d10ec83	
0x6a502404	
0x1de85100	
0x83000f12	
0xc0840cc4	
0x006a0e75	C:\Metin 2013 Czysty gotowy do edycji\metin2client.exe
0x0f133fe8	
0x6c6c656d	
0x495f6169	
0x406f666e	
0x43404032	
0x74707972	C:\Windows\Microsoft.NET\Framework\v2.0.50727\mscorwks.dll
0x4050506f	
0x28000040	

Nie wie ktoś przypadkiem, co może być przyczyną?

Jezeli ktos pomoze mi znalezc rozwiazanie, wynagrodze w lajkach i tych innych glupotach, pozdrawiam.

Opublikowano

Ech hm ile masz pamięci ram na kompie? Bo widzę że wchodzisz w jakieś miejsce i po prostu nie chce przetrybić klient.. ile on waży?

Raczej nie widzę by było to po 15 minutach gry..

Widzę że błąd leży w bazie db, pokaż syserr z db który jest na serwie w ftp, bo dużo widzę masz określeń jakby tabela POSTFIX czy jakoś tak jest źle bo zamiast NULL to masz 0 hm dalej to mamy błąd:

0x004d02f7C:\Metin 2013 Czysty gotowy do edycji\
metin2client.exe
0x24048d0c
0x51006a50
I ja kocham ten błąd gdyż tutaj za długa nazwa folderu.. Daj sobie nazwę folderu
Metin2013
Zaktualizuj sobie jave bo widzę brakujące pliki masz.. i avasta pewnie używasz bądź avg? Bo chyba z klienta usuwa Ci plik dll nie jestem pewny ale znajome pewne kody są.. Nie mam jak sprawdzić inne wartości błędu bo laptopa nie mam i nie mam dostępu do programu :c

no i reszta błędów jest mi mniej znana :O

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano

Ech hm ile masz pamięci ram na kompie? Bo widzę że wchodzisz w jakieś miejsce i po prostu nie chce przetrybić klient.. ile on waży?

Raczej nie widzę by było to po 15 minutach gry..

Widzę że błąd leży w bazie db, pokaż syserr z db który jest na serwie w ftp, bo dużo widzę masz określeń jakby tabela POSTFIX czy jakoś tak jest źle bo zamiast NULL to masz 0 hm dalej to mamy błąd:

0x004d02f7C:\Metin 2013 Czysty gotowy do edycji\
metin2client.exe
0x24048d0c
0x51006a50
I ja kocham ten błąd gdyż tutaj za długa nazwa folderu.. Daj sobie nazwę folderu
Metin2013
Zaktualizuj sobie jave bo widzę brakujące pliki masz.. i avasta pewnie używasz bądź avg? Bo chyba z klienta usuwa Ci plik dll nie jestem pewny ale znajome pewne kody są.. Nie mam jak sprawdzić inne wartości błędu bo laptopa nie mam i nie mam dostępu do programu :c

no i reszta błędów jest mi mniej znana :O

Server nie jest mój, to jest public priv.

Mam avast, fakt.

Ramu mam 6GB. [Win 7 x64]

Java aktualna, wersja 32bit i 64bit jest zainstalowana.

Widzę tylko Ty mi możesz pomóc :D

Btw. najczęściej jest to loch pająków.

a masz 2.0? jak nie to zainstaluj

Mam też i 2.0 [On jest u mnie fabrycznie zainstalowany]

I jeszcze krótkie pytanie, czy mógłbym, skrócając nazwe folderu, wrzucić go głębiej? Mam na myśli

C:/Users/NazwaKontaNaPC/Desktop/Clients/Metin2_2013 (np?)

Opublikowano

Tak możesz go włożyć głębiej, ale polecam Ci go włożyć do folderu D jeśli masz dysk rozdzielony na partycje gdyż widziałem że nie klikasz prawym przyciskiem myszki na aplikacje i nie dajesz "uruchom jako Administrator" bo wtedy tylko plik exe wykonuje swoje pełne działania exe a nie ograniczone.

Hm Metin2 PL czy prywatny priv? Co do avasta u niego musisz dodać aplikacje do wyjątków oraz cały folder metina i nie będzie problemu z dll hm co jeszcze mogę tutaj napisać, jeśli loch to winny avast bo usunął pewnie 1 plik bądź skorygował kod co według mnie jest błędem w avaście.. ja go już dawno rozpracowałem ale nie wiem co dodali do tej nowej wersji, ale się dowiem :3 no więc potem jak dodasz do wyjątków to spatchuj klienta i powinien problem zniknąć, w pliku exe metin2 ma 3 wirusy spowodowane pakowaniem patchera do binki i avast niestety tutaj usuwa kod wirusa co jest błędem.. no powinno pomóc :)

Jadę do pracy więc odczytam po 20.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Tak możesz go włożyć głębiej, ale polecam Ci go włożyć do folderu D jeśli masz dysk rozdzielony na partycje gdyż widziałem że nie klikasz prawym przyciskiem myszki na aplikacje i nie dajesz "uruchom jako Administrator" bo wtedy tylko plik exe wykonuje swoje pełne działania exe a nie ograniczone.

Hm Metin2 PL czy prywatny priv? Co do avasta u niego musisz dodać aplikacje do wyjątków oraz cały folder metina i nie będzie problemu z dll hm co jeszcze mogę tutaj napisać, jeśli loch to winny avast bo usunął pewnie 1 plik bądź skorygował kod co według mnie jest błędem w avaście.. ja go już dawno rozpracowałem ale nie wiem co dodali do tej nowej wersji, ale się dowiem :3 no więc potem jak dodasz do wyjątków to spatchuj klienta i powinien problem zniknąć, w pliku exe metin2 ma 3 wirusy spowodowane pakowaniem patchera do binki i avast niestety tutaj usuwa kod wirusa co jest błędem.. no powinno pomóc :)

Jadę do pracy więc odczytam po 20.

Pozdrawiam.

Nie mam partycji D:

Mam tylko C:

Metin jest u mnie w wyjątkach w Avaście, od samego początku, lubił pluć błędy z Sandbox'em itd.

Opublikowano

Nie mam partycji D:

Mam tylko C:

Metin jest u mnie w wyjątkach w Avaście, od samego początku, lubił pluć błędy z Sandbox'em itd.

Okej, dodaj też cały folder do wyjątków bo nie tylko wystarczy dodać exe :p hm i dalej to u góry wcześniej napisałem co zrobić i daj znać proszę.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Okej, dodaj też cały folder do wyjątków bo nie tylko wystarczy dodać exe :P hm i dalej to u góry wcześniej napisałem co zrobić i daj znać proszę.

Pozdrawiam.

Cała ścieżka jest w wyjąkach.

Pozdrawiam ;p

Opublikowano

Okej i co zrobiłeś dalej to co Ci tam wyżej powiedziałem? Bo jeśli się dalej tak dzieje to wyłącz całkowicie antywirusa, spatchuj klienta i powinno śmigać, włączaj tak jak wyżej napisałem i jak jakiś errlog pojawi bądź syserr.txt to daj :)

Opublikowano

Okej i co zrobiłeś dalej to co Ci tam wyżej powiedziałem? Bo jeśli się dalej tak dzieje to wyłącz całkowicie antywirusa, spatchuj klienta i powinno śmigać, włączaj tak jak wyżej napisałem i jak jakiś errlog pojawi bądź syserr.txt to daj :)

1028 17:20:01170 :: CSoundManager::PlayMusic - Failed to load stream sound : BGM/login_window.mp3
1028 17:20:09081 :: CSoundManager::PlayMusic - Failed to load stream sound : BGM/characterselect.mp3
1028 17:20:35856 :: CreateFromMemoryFile: Cannot create texture
1028 17:20:36084 :: CSoundManager::PlayMusic - Failed to load stream sound : BGM/M2BG.mp3

Tylko tyle..

Wyłączenie AV nic nie daje.

Moge dopowiedzieć tyle, że to binka z 2013 roku, ze Skyboxami itd.

Na bince z 2010/11 nigdy nie było żadnych problemów.

Dodam że też cały Client był pakowany na Type-1 programem EterNexus

Opublikowano

Zmień pakera bo to wielki szajs hm dalej masz problem z tym wywalaniem? Bo jeśli tak to weź z innego klienta tą mapę i już, ile klient waży? Hm czyli przepakowałeś klienta więc pewnie wiele plików masz która waży 0kb itd.. Hm i powiedz mi jaki masz nadal problem i weź mi proszę odpowiadaj na wszystkie moje pytania itd :x

Bo teraz to nie wiem czy masz to wywalanie z klienta czy co -.-

Pozdrawiam.

Opublikowano

Zmień pakera bo to wielki szajs hm dalej masz problem z tym wywalaniem? Bo jeśli tak to weź z innego klienta tą mapę i już, ile klient waży? Hm czyli przepakowałeś klienta więc pewnie wiele plików masz która waży 0kb itd.. Hm i powiedz mi jaki masz nadal problem i weź mi proszę odpowiadaj na wszystkie moje pytania itd :x

Bo teraz to nie wiem czy masz to wywalanie z klienta czy co -.-

Pozdrawiam.

Nie ma takich plikow po 0kb, wszystko dokladnie sprawdzalem wczesniej.

Wydawalo mi sie ze EterNexus jest najlepszy.

Hm.

Client ma 1.39GB.

Zapytam z ciekawości, skąd wiesz, który adres w tym błędzie jest od czego?

Opublikowano

Nie ma takich plikow po 0kb, wszystko dokladnie sprawdzalem wczesniej.

Wydawalo mi sie ze EterNexus jest najlepszy.

Hm.

Client ma 1.39GB.

Zapytam z ciekawości, skąd wiesz, który adres w tym błędzie jest od czego?

Hm ok, w MPCforum sprawdź czy tam nie ma :D em dziwne więc powiedz Ty mi wywala Ci tylko w tym lochu klienta czy też wywala Ciebie jak się teleportujesz? Bo jeśli ta druga opcja to znajdę Ci diffa którego wgrasz i będziesz miał innego loga który się stworzy w pliku log.txt i wtedy będę wiedział od czego wywala, bo ja miałem też klienta którego wywalało jak poszedłem z m1 do m2 no itd więc zobaczyłem w syserr.txt nic nie ma więc wgrałem diffa i było dużo błędów, błąd też miałem na swojej bince bo miałem ustawione na 128mb ram zużycia i nie trybiło mi tekstur nowszych więc programem zwiększyłem do 1gb i max pobiera 768mb ram mój klient do wirtualizacji nowych obiektów no ale jeśli ktoś ma słabego kompa to będzie mu mulić komp więc dodałem takie coś że jeśli ktoś ma 512mb ram to obciąża mu procesor i ram i 60mb karty graficznej i klient nie zamuli, lecz wpierw zamuli za 1 razem a potem już nie bo wczyta sobie ustawienie to co opisałem wyżej, trochę nad tym posiedziałem ale opłacało się, hm przepakuj klienta programem od Terenza i wtedy powinien mniej ważyć klient :) bo jeśli za dużo on waży to potem obciąża dużo ram by wszystkie funkcje się załadowały i binka czy tam exe jak kto woli sobie to nazwać nie przetrybi. Tak da się zwiększyć ale nie polecam, polecam byś się zmieścił w granicach 1.2gb max 1.3gb w sumie nie sprawdziłem ustawień nowej binki ale jak będę miał laptopa to dam 3 wersje binki która będzie się różniła tylko obciążeniem ram itd itd.

Co do tych adresów to ja wiem bo tutaj to wszystko zależy od matematyki i mogę znaleźć w exe ten błąd i potem programem odczytać od czego to jest, ale ja to od wielu lat robię więc znam to na pamięć :p nie chwale się czy coś :x

Dla hejterów którzy pewnie mi tu będą pisać że głupoty pisze itd, to powiem wam tak że to nie głupoty i prawdziwi programiści skapują o co chodzi a pseudo programiści wyśmieją mnie z hejterami więc zadanie takie dla was pseudo programistów i hejterów, spakujcie klienta do 2.5gb bądź 2gb i wam tak zamuli kompa że szok a jeśli macie dobrego kompa to będzie klienta wywalać błędami znakiem zapytania. To tylko informacja dla pseudo programistów oraz hejterów.

Programowaniem zajmuje się dość długo w sumie we wszystkim siedzę więc czekam na was hejterzy i pseudo programiści.

Powyższe to co napisałem to tylko info żeby nie było.

Przepraszam za rozpisanie się.

Jeżeli ktoś poczuł że się wywyższam to przepraszam, nie wywyższam się żeby nie było więc wybaczcie jeśli kogoś dotknąłem, obraziłem itd.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Hm ok, w MPCforum sprawdź czy tam nie ma :D em dziwne więc powiedz Ty mi wywala Ci tylko w tym lochu klienta czy też wywala Ciebie jak się teleportujesz? Bo jeśli ta druga opcja to znajdę Ci diffa którego wgrasz i będziesz miał innego loga który się stworzy w pliku log.txt i wtedy będę wiedział od czego wywala, bo ja miałem też klienta którego wywalało jak poszedłem z m1 do m2 no itd więc zobaczyłem w syserr.txt nic nie ma więc wgrałem diffa i było dużo błędów, błąd też miałem na swojej bince bo miałem ustawione na 128mb ram zużycia i nie trybiło mi tekstur nowszych więc programem zwiększyłem do 1gb i max pobiera 768mb ram mój klient do wirtualizacji nowych obiektów no ale jeśli ktoś ma słabego kompa to będzie mu mulić komp więc dodałem takie coś że jeśli ktoś ma 512mb ram to obciąża mu procesor i ram i 60mb karty graficznej i klient nie zamuli, lecz wpierw zamuli za 1 razem a potem już nie bo wczyta sobie ustawienie to co opisałem wyżej, trochę nad tym posiedziałem ale opłacało się, hm przepakuj klienta programem od Terenza i wtedy powinien mniej ważyć klient :) bo jeśli za dużo on waży to potem obciąża dużo ram by wszystkie funkcje się załadowały i binka czy tam exe jak kto woli sobie to nazwać nie przetrybi. Tak da się zwiększyć ale nie polecam, polecam byś się zmieścił w granicach 1.2gb max 1.3gb w sumie nie sprawdziłem ustawień nowej binki ale jak będę miał laptopa to dam 3 wersje binki która będzie się różniła tylko obciążeniem ram itd itd.

Co do tych adresów to ja wiem bo tutaj to wszystko zależy od matematyki i mogę znaleźć w exe ten błąd i potem programem odczytać od czego to jest, ale ja to od wielu lat robię więc znam to na pamięć :P nie chwale się czy coś :x

Dla hejterów którzy pewnie mi tu będą pisać że głupoty pisze itd, to powiem wam tak że to nie głupoty i prawdziwi programiści skapują o co chodzi a pseudo programiści wyśmieją mnie z hejterami więc zadanie takie dla was pseudo programistów i hejterów, spakujcie klienta do 2.5gb bądź 2gb i wam tak zamuli kompa że szok a jeśli macie dobrego kompa to będzie klienta wywalać błędami znakiem zapytania. To tylko informacja dla pseudo programistów oraz hejterów.

Programowaniem zajmuje się dość długo w sumie we wszystkim siedzę więc czekam na was hejterzy i pseudo programiści.

Powyższe to co napisałem to tylko info żeby nie było.

Przepraszam za rozpisanie się.

Jeżeli ktoś poczuł że się wywyższam to przepraszam, nie wywyższam się żeby nie było więc wybaczcie jeśli kogoś dotknąłem, obraziłem itd.

Pozdrawiam.

Nic się nie dzieje, ja Tobię jak najbardziej dziękuję za chęć pomocy! :>

Wywala wszędzie, nawet jak nic nie robie.

W podobie bocenia na kamermodzie.

Opublikowano

Nic się nie dzieje, ja Tobię jak najbardziej dziękuję za chęć pomocy! :>

Wywala wszędzie, nawet jak nic nie robie.

W podobie bocenia na kamermodzie.

Okej, czyli tak jak ja kiedyś miałem, więc no hm albo zrób od nowa klienta i wgraj to co masz na serwie albo poczekaj aż będę miał laptopa to ogarnę Ci :3 ale w sumie próbować możesz ten pierwszy sposób jeśli masz chęci i ochotę :3 ja Tobie też bardzo dziękuję za like :) pomagać zawsze będę bo od tego jestem :) im więcej będę pomagać tym dla mnie lepiej i dla innych :)

Opublikowano

Okej, czyli tak jak ja kiedyś miałem, więc no hm albo zrób od nowa klienta i wgraj to co masz na serwie albo poczekaj aż będę miał laptopa to ogarnę Ci :3 ale w sumie próbować możesz ten pierwszy sposób jeśli masz chęci i ochotę :3 ja Tobie też bardzo dziękuję za like :) pomagać zawsze będę bo od tego jestem :) im więcej będę pomagać tym dla mnie lepiej i dla innych :)

Ogólnie chodzi że Serwer nie jest mój, ale robie całego Clienta przystosowanego pod ten serwer.

Strasznie irytujący jest ten błąd Ci powiem

Będę musiał najwyraźniej na Ciebie poczekac!

Opublikowano

Ogólnie chodzi że Serwer nie jest mój, ale robie całego Clienta przystosowanego pod ten serwer.

Strasznie irytujący jest ten błąd Ci powiem

Będę musiał najwyraźniej na Ciebie poczekac!

Aha, Hehe rozumiem :p więc no spokojnie damy radę :p tylko pewnie pod wieczór około 18 będę bo przez dzień będę zabezpieczał laptopa itd bo w tych czasach trzeba się zabezpieczyć :c no więc dam znać kiedy będę miał, no chyba że ogarniesz innego klienta do tego czasu co dostanę laptopa :3

Pozdrawiam.

Opublikowano

Aha, Hehe rozumiem :P więc no spokojnie damy radę :P tylko pewnie pod wieczór około 18 będę bo przez dzień będę zabezpieczał laptopa itd bo w tych czasach trzeba się zabezpieczyć :c no więc dam znać kiedy będę miał, no chyba że ogarniesz innego klienta do tego czasu co dostanę laptopa :3

Pozdrawiam.

Ja tak mam nawet na wiekszosci privow, wiec watpie ze to wina Clienta, chyba ; o

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...