Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Internet bezprzewodowy.

Matt 

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Może to trochę dziwne pytanie, ale nigdy nie miałem internetu bezprzewodowego..

No więc czy aby zamontować taki internet muszę mieć tel. stacjonarny? Czy jest jeszcze jakaś inna możliwość?

Opublikowano

Cześć.

Może to trochę dziwne pytanie, ale nigdy nie miałem internetu bezprzewodowego..

No więc czy aby zamontować taki internet muszę mieć tel. stacjonarny? Czy jest jeszcze jakaś inna możliwość?

Nie nie musisz. Wystarczy modem i karta. No i komputer.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Jak masz na myśli szerokopasmowy 3G/4G czyli te które oferują operatorzy komórkowi to po podpisaniu umowy dostaniesz zewnętrzny modem USB. Wystarczy, że go do tego portu w komputerze, podłączysz (jak pendrive) i skonfigurujesz poprzez instalacje odpowiedniego programu (samoczynnie rozpocznie się instalacji po włożeni tego modemu) oraz przez wpisanie użytkownika i hasła. Nie musisz mieć w komputerze nawet wbudowanej karty sieciowej. :)

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Tak dla informacji tego typu internet jest kiepskim rozwiązaniem.

Lepiej kablówka a internet to w fonie ;p. Zależy jeszcze u jakiego operatora ale w większościach to tandeta. Taa LTE i 150mb/s? No chyba że przy ich serwerach :P. Bo w domu to max. tyle co na kablówce.

graphic.png
Opublikowano

Tak dla informacji tego typu internet jest kiepskim rozwiązaniem.

Lepiej kablówka a internet to w fonie ;p. Zależy jeszcze u jakiego operatora ale w większościach to tandeta. Taa LTE i 150mb/s? No chyba że przy ich serwerach :P. Bo w domu to max. tyle co na kablówce.

Nie jest najgorzej. To zależy od zasięgu i modemu.

Ja mam Huawei E3131 w Play i ping: 30, prędkość 6 mbps, transfer 20 GB i nielimitowany w nocy, a także darmowe przeglądanie stron.

Cena: 70 zł

Jeśli bierzesz internet bezprzewodowy to polecam ten modem.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

No powiem szczerze że nigdy nie miałem bez-przewodowego neta (jedynie telefon).

Denerwującym faktem jest to że operatorzy się wychamili i tera nie ma opcji pobierania neta z komórki na np. pc'ta :D

graphic.png
Opublikowano

No powiem szczerze że nigdy nie miałem bez-przewodowego neta (jedynie telefon).

Denerwującym faktem jest to że operatorzy się wychamili i tera nie ma opcji pobierania neta z komórki na np. pc'ta :D

Chodzi Ci o to, że operatorzy zablokowali możliwość używania komórki jako modemu?

Wydaje mi się, że jest taka możliwość.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Mam obecnie mobilny z T-mobile ale nie dość że nie mam tych 7mb/s które rzekomo miałem mieć to mam jeszcze ten limit danych, co prawda 21GB ale jest :P

Kiedy skończy mi się umowa to chciałbym wziąć taki

http://www.vectra.pl/pakiety/internet

(ten 40mb/s) lub z multimedia.

Czy do zamontowania takich internetów potrzebuje tel. stacjonarnego?

Zależy mi na tym żeby ten net był bez limitu i w miarę dobrą prędkością ; D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...