Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pasta na procka i grafike

Baku.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

SIemanko ludziska doradzilby mi ktos w doboze pasty na karte graficzna (AMD ATI Mobility Radeon HD 4650) i jakas na procka na procka bo temperatury nieraz skacza do 100* zalezy mi na takiej co by ak najwiecej zmniejszyla temperatury i tez nie za drogie to znaczy za 100 na pewno nie xD

1391961391-U712132.jpg

ExMod | Best Member | Gold Member |Black Member

Opublikowano

Z kolei ja polecam MX-4 dobra , niedroga pasta

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

4G w zupełności wystarczą, a kupi za 15zł. Chyba, że będzie więcej smarować.

Przeczyść przy okazji chłodzenie, ułóż kable, zadbaj o odpowiedni obieg powietrza w obudowie.

Jakby nie bylo to jest to laptop i dosc trudno tu duzo zdzialac ... ale graficzna i procka + radiator juz czyscilem sprezonym powietrzem i prawie nic to nie dalo znalazlem gdzie s w domu jakas stara paste maznolem i temperatura spadla moze o 2 stopnie

Co do tej pasty to moglbys jakas nazwa rzucic albo przynajmiej jakiej firmy ta paste kupic zeby dobra byla

1391961391-U712132.jpg

Opublikowano

jak ja posmarowałem mx-4 procka w laptopie to tempy spadły nawet o 15 C :)

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

Jakby nie bylo to jest to laptop i dosc trudno tu duzo zdzialac ... ale graficzna i procka + radiator juz czyscilem sprezonym powietrzem i prawie nic to nie dalo znalazlem gdzie s w domu jakas stara paste maznolem i temperatura spadla moze o 2 stopnie

Co do tej pasty to moglbys jakas nazwa rzucic albo przynajmiej jakiej firmy ta paste kupic zeby dobra byla

Nie wziąłem pod uwagę tego "mobility" : P.

Bierz tanią MX-2 (Arctic Cooling), jak dobrze posmarujesz to zauważysz różnicę.

Opublikowano

MX2, albo Zalmana, ze wskazaniem na MX2.

Tania i dobra pasta, jak chcesz, to podrzucę Ci link z recenzją i porównaniem do kilku innych ;)

W jakich sklepach dostane te paste bo nie chce mi sie latac po miescie i szukac

1391961391-U712132.jpg

Opublikowano

Dokładnie w tych:

http://www.ceneo.pl/1218782

Czyli z popularnych stacjonarnych, to komputronik, NETs, tylko musisz się liczyć z tym, że nie będą jej mieli na stanie i będziesz musiał czekać.

A komputornik, saturn, euro rtv agd, vobis albo jakis serwis ze sklepem mieli by ?

1391961391-U712132.jpg

Opublikowano

Tam nie sprzedają takich rzeczy jak pasty :(

Poszukaj u siebie jakiegoś dobrego sklepu komputerowego i tam pójdź

Opublikowano

Tam nie sprzedają takich rzeczy jak pasty :(

Poszukaj u siebie jakiegoś dobrego sklepu komputerowego i tam pójdź

A komputronik to niby jaki sklep jak nie komputerowy ?

1391961391-U712132.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...