Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zbiór klientów Metin2

Arthia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Zapewne wiele osób szuka klienta Metin2.pl z 2011r. dla swojego serwera, więc postanowiłem opublikować ten zbiór klientów.

Wątku takiego nie znalazłem, ale jeśli istnieje i ten jest zbędny to jak najbardziej można go usunąć.

Metin2_pl_20111216

http://dlcl.gfsrv.net/metin2/clients/pl/Metin2_pl_20111216.exe

Metin2_pl_20100528 (zauploadowane przez Inkscape)

http://www.speedyshare.com/9XzS7/Metin2-PL-20100528.exe

https://mega.co.nz/#!pVUmEb5Z!bu8JJx-vqfnnm1hHhgw_4Whzm8VGFWlxn747yMQzpLk

-------------------------------------------------------------------

Chcesz pobrać inną wersję językową klienta 2011?

Wystaczy zmodyfikować w/w link, np.

...metin2/clients/de/Metin2_de_...

Dostępne oznaczenia wersji: AE, CZ, DE, DK, ES, EN, FR, GR, HU, IT, MX, NL, PL, PT, RO, RU, TR oraz US.

--------------------------------------------------------------------

Pozdrawiam, Arth.

PS. Można podpiąć w dziale metin2, edycji klienta lub w obecnym :)

Pozdrawiam, Arth.

Arthia Developers Team

Opublikowano

Zauważ że pobierając klienta ze strony głównej Metin2 PL ściągasz downloader (obecnie już aplikację GameForge Live) z najnowszym klientem Metin2, wiele serwerów prywatnych korzysta prawdopodobnie z plików RealWorld3, tzw. "czystych" - bez żadnych dodatków (publikacja Schittseta), więc skoro pliki serwera "czyste" to i klient przydałby się "czysty" - stąd ten wątek. Wyżej wymienione linki są bezpośrednimi odnośnikami do pobierania instalatorów klientów z 2011 roku (dokładnie 16 grudnia 2011) więc moim zdaniem ten wątek będzie przydatny :)

Pozdrawiam, Arth.

Arthia Developers Team

Opublikowano

Ale teraz właśnie się już nie korzysta z czystego klienta 2011.

Ja korzystam z czystego clienta 2010 rok. Uważam go za najlepsza podstawę do prywatnego serwera. Wszystkie wersje clienta nowsze jak 2011 uważam za syf. Temat bardzo dobry, tylko bez sensu tyle wersji językowych, bo różnią się tylko locale. :P

PS: Dorzucę tu link do wersji z 2010 roku, gdy skończy się uploadować.

Opublikowano

A jaka różnica jest między klientem 2011 a 2010? Bo ja osobiście nie zauważam żadnej.

@Inkscape

To tylko i wyłącznie Twoja osobista sugestia, możesz w jakiś sposób wytłumaczyć dlaczego tak sądzisz? Zainteresowało mnie to.

Pozdrawiam, Arth.

Arthia Developers Team

Opublikowano

A jaka różnica jest między klientem 2011 a 2010? Bo ja osobiście nie zauważam żadnej.

@Inkscape

To tylko i wyłącznie twoja osobista sugestia, możesz w jakiś sposób wytłumaczyć dlaczego tak sądzisz? Zainteresowało mnie to.

Client z 2010 roku jest całkowicie pozbawiony syfu. Wystarczy kilka godzin, by zredukować jego wagę do 400 MB i pozbyć się zbędnych plików. W każdej kolejnej wersji masz dodatkowe MB zbędnych plików, które na ogół i tak się wywala. Lepiej jest wszystko samemu dodać od nowa w poukładanym cliencie niż grzebać w syfie. Do takiego Clienta ważącego 400 Mb który nie ma w sobie prawie nic, powoli dodajesz tylko to co chcesz i jego waga wzrasta do powiedzmy 1GB, a nie do 1.5 GB. Z resztą każdy wybiera taką wersję, na której najlepiej mu się pracuje. Dla mnie zarówno pliki shiftseta jak i client 2010 rok to najlepsza podstawa pod serwer.

Opublikowano

@Topic

Zmodyfikowałem trochę pierwszy post, powien być wystarczający.

@Inkscape

Rozumiem, w takim razie zrobimy spis klientów z poszczególnych lat i każdy wybierze odpowiadającą mu wersję :)

Czekam na link z clientem 2010, chętnie dodam go do spisu (mam nadzieję że hostujesz go na mega.co.nz, nie trzeba się bawić z późniejszymi reuploadami).

Pozdrawiam, Arth.

Arthia Developers Team

Opublikowano

Wielkie dzięki! Poczekam jeszcze na mirror z MEGA, pobieram właśnie 2010 ze speedy i zrobię kolejny mirror ;)

Pozdrawiam, Arth.

Arthia Developers Team

Opublikowano

Ja korzystam z czystego clienta 2010 rok. Uważam go za najlepsza podstawę do prywatnego serwera. Wszystkie wersje clienta nowsze jak 2011 uważam za syf. Temat bardzo dobry, tylko bez sensu tyle wersji językowych, bo różnią się tylko locale. :P

PS: Dorzucę tu link do wersji z 2010 roku, gdy skończy się uploadować.

Client z 2010 roku jest całkowicie pozbawiony syfu. Wystarczy kilka godzin, by zredukować jego wagę do 400 MB i pozbyć się zbędnych plików. W każdej kolejnej wersji masz dodatkowe MB zbędnych plików, które na ogół i tak się wywala. Lepiej jest wszystko samemu dodać od nowa w poukładanym cliencie niż grzebać w syfie. Do takiego Clienta ważącego 400 Mb który nie ma w sobie prawie nic, powoli dodajesz tylko to co chcesz i jego waga wzrasta do powiedzmy 1GB, a nie do 1.5 GB. Z resztą każdy wybiera taką

wersję, na której najlepiej mu się pracuje. Dla mnie zarówno pliki shiftseta jak i client 2010 rok to najlepsza podstawa pod serwer.

Gdziekolwiek nie napiszesz to zawsze masz takie samo zdanie jak ja xD. Zawsze lajka dostajesz ;P

Również używam 2010 z locale_pl, uiscript i locale_pl 2013. Gdy się dodaje osobne rzeczy jak system kostiumów, system energii itd. to nie trzeba się bawić w plikach .py, bo ma się już od razu na miejscu. Oczywiście można usunąć kilka funkcji gdy komuś coś przeszkadza ;)

@topic

Przyda się aktualny poradnik, bo może jest ich trochę na forum, ale pewnie z 90% tego wygasła.

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...