Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ocena tego zestawu.

asd1111.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki masz max budżet ?

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

Tutaj starczy spokojnie 450w , a różnica między 500gb , a 1TB to 20zł więc nie starczy na lepszy zasilacz , a 450w starczy spokojnie

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

Jest to wejście cyfrowe czyli przekazuje obraz i dźwięk , a także ma lepszą jakośc ekranu

Opublikowano

Jest to wejście cyfrowe czyli przekazuje obraz i dźwięk , a także ma lepszą jakośc ekranu

Jak taki komp poradziłby sobie na rozdzielczości Full HD np. z Far Cry 3 czy Battlefield 3? Na jakiej rozdzielczości musiałbym grać by pociągnąć te gry na ultra?

Opublikowano

Prawdopodobnie na 1280x800 / 1xxx coś takiego powinno styknąć.

Licz się z stratą fps w miejscach akcji. Ale takto spokojnie sobie pograsz. Z crysisem możesz mieć większe spadki.

Ciężko jest dokłądnie powiedzieć ile będziesz miał fps. Stabilna gra zaczyna się na 30 fps +.

gdybyś dał rade doinwestować / kupić używanego i5 w tedy byś sobie latał :D.

graphic.png
Opublikowano

Prawdopodobnie na 1280x800 / 1xxx coś takiego powinno styknąć.

Licz się z stratą fps w miejscach akcji. Ale takto spokojnie sobie pograsz. Z crysisem możesz mieć większe spadki.

Ciężko jest dokłądnie powiedzieć ile będziesz miał fps. Stabilna gra zaczyna się na 30 fps +.

gdybyś dał rade doinwestować / kupić używanego i5 w tedy byś sobie latał :D.

Ile musiałbym dopłacić na nowe i5?

Opublikowano
Stabilna gra zaczyna się na 30 fps +

Zależy dla kogo. Według mnie "stabilna gra" oznacza brak spadków, a za płynność ja uważam 45-60FPS w zależności od tytułu.

Nowe i5 do 650zł, używka 450-500zł.

Na i3 da się już pograć płynnie w BF'a poza miejscami, kiedy rozpoczyna się jakaś zadyma.

Opublikowano

Stabilna gra zaczyna się na 30 fps +

Zależy dla kogo. Według mnie "stabilna gra" oznacza brak spadków, a za płynność ja uważam 45-60FPS w zależności od tytułu.

Nowe i5 do 650zł, używka 450-500zł.

Na i3 da się już pograć płynnie w BF'a poza miejscami, kiedy rozpoczyna się jakaś zadyma.

Jeśli miałbym i5 to na jakich ustawieniach ten komp radziłby sobie w rozdzielczości Full HD z Fary Cry 3 lub Battlefield 3?

Opublikowano

High/Ultra, radzę wyłączyć AA. Z FullHD nie karta nie powinna mieć specjalnych problemów.

Samym procesorem się nie martw, bo to i5, a nie pośrednie Pentiumy itd.

To proszę o link do i5 na morele, którego do tego zestawu powinienem dorzucić.

Opublikowano

Tak :)

Opublikowano

Ostatnie pytanie - jak wygląda instalacja systemu (W7) na czystym, nowym kompie? Bo dotychczas jedynie wymieniałem XP na W7, a na czystym systemu nie instalowałem :P

Opublikowano

Ostatnio właśnie W7 instalowałem z Pen'a, lecz na komputer już z XP, nie na czystego, więc miałem wątpliwości czy na czysty można zainstalować system z Pendrive'a. Dzięki za rozwianie wątpliwości. Zapewne przed zakupem PC'ta (przyszły tydzień) jeszcze będę miał jakieś pytania, więc proszę o niezamykanie tematu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...