Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Alistria.eu

gzrxxx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pewien problem z Alistria.eu. Mianowicie, po pewnym czsie grania (10 - 20 min) komputer mi się zawiesz, oraz wyskakuje jakiś blue screen, pomaga tylko reset komputera, tak za każdym razem gdy próbuje zagrać ;( Ktos ma jakieś rozwiązanie ?

Opublikowano

Przeskanuj komputer ccleaner .

Możesz też uruchamiać gre programem game boster 3 pozwala Ci on na lepszą prace gry wyłącza niepotrzebne procesy .

Zainstaluj najnowsze sterowniki dobrym programem który ci to umożliwi jest DRIVER BOOSTER .

790331421158480286162.png

i5 2500k 

msi z77a gd 55

Ballistix x2 4gb

r9 270x 4gb

Thermaltake 530w

gladius m25

seagate 1tb

Opublikowano

Moim zdaniem twój komputer się przegrzewa podczas gry.

Co do blue screen, to jest to informacja o wszelkim uszkodzeniu sprzętu, bądź jego niestabilnym działaniu.

Opublikowano

Witam, mam pewien problem z Alistria.eu. Mianowicie, po pewnym czsie grania (10 - 20 min) komputer mi się zawiesz, oraz wyskakuje jakiś blue screen, pomaga tylko reset komputera, tak za każdym razem gdy próbuje zagrać ;( Ktos ma jakieś rozwiązanie ?

Jaki masz system ? Z licencją czy crack'a ?

Dłuższej grafiki się nie dało?

Opublikowano

Sprawdz sobie temperatury podczas gry w metka takim softem http://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor-pro.html

Aby sie komp nie przegrzewał to odpal w katalogu Alistria plik config z prawami administratora i zrób tak/

Wybierz opcję Window mode,

800 na 600 i 16 bp

Freuqwency na 60

Gamma na 3

Ustaw Ime mode na Game Ime

Fog na Far

TNL na auto

Shadow na None

i zapisz to i odpal na nowo metka i potem w samej grze wejdz do opcje GRY i wylacz takie 3 rzeczy: głowny szept, pokazywanie nazw mobow i trafienia w moby i to styka aby nie lagowalo w grze i zpaobiega przegrzewaniu kompa/dysku/karty graficznej

Opublikowano

Moim zdaniem twój komputer się przegrzewa podczas gry.

Co do blue screen, to jest to informacja o wszelkim uszkodzeniu sprzętu, bądź jego niestabilnym działaniu.

Chodzi o to że czyściłem go dwa dni temu, na innych serwerach, oprócz tego tak się nie dziej, problem nie pojawia sie tylko u mnie, kolega ma to samo, przeinstalowanie systemu nic nie dało, Windows XP (crack).

Sprawdz sobie temperatury podczas gry w metka takim softem http://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor-pro.html

Aby sie komp nie przegrzewał to odpal w katalogu Alistria plik config z prawami administratora i zrób tak/

Wybierz opcję Window mode,

800 na 600 i 16 bp

Freuqwency na 60

Gamma na 3

Ustaw Ime mode na Game Ime

Fog na Far

TNL na auto

Shadow na None

i zapisz to i odpal na nowo metka i potem w samej grze wejdz do opcje GRY i wylacz takie 3 rzeczy: głowny szept, pokazywanie nazw mobow i trafienia w moby i to styka aby nie lagowalo w grze i zpaobiega przegrzewaniu kompa/dysku/karty graficznej

Temperatura jest OK, lecz z tego co napisałeś wynika że muszę odpalić grę na najmniejszych wymaganiach co mi nie pasuje, bo nie lubię grać na "window mode".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...