Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomocy] Brak dźwięku w Win 7

nali11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam nietypowy problem, brak dźwięku.

Gdy naciskam na głośnik na pasku zadań widnieje tylko regulacja głośności urządzenia o nazwie " Cyfrowe urządzenie audio S/PDIF

Reaguje ono na dźwięki, np kiedy puszczam muzykę widzę jak pasek przesuwa się w górę i w dół ale niestety nie mam go ani w głośnikach ani w słuchawkach. Myślałem nad tym czy port nie jest spieprzony ale wszystko gra

Macie jakiś pomysł co z tym zrobić Win 7 64 bity

ichigonapisblb.png

Opublikowano
Wydaje mi się, że karta jest zintegrowana stąd ten problem.

Próbowałem wgrać wszystko od Shark 007 Codecs do Realtek HD

Problem powstał dzisiaj kiedy postawiłem oryginalnie Win 7. Wgrałem aktualizację i dalej nici

ichigonapisblb.png

Opublikowano

Na początku sprawdź czy wszystko się prezentuje podobnie jak u mnie.

Jeśli masz aktywny panel przedni powinieneś też wyłączyć taką opcję.

Dzięki za zwrócenie uwagi @RADTOR. :) Złą kartę otworzyłem. :)

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Jeśli chodzi o M&B Werband to polecam mod Nowa Ojczyzna. Wymagane jest by zaktualizować grę do wersji 1.34 przynajmniej, ale to kwestia tylko jednego patcha. Wszystko o tym projekcie najdziesz tutaj. To mod stworzony przez polaków.

To jest ukryta treść, proszę

To modyfikacja całkowicie zmieniająca grę dodając frakcję na kształt Państwa Polskiego. :)

Ej, nie ten temat ;) .

http://www.mpcforum.pl/topic/1069819-pytanie-m-b-mody-1010/

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

największym naszym problemem jesteś ty, bo karzesz sie domyślać nam co masz za kartę dźwiękową

zacznij myśleć i zainstaluj sterowniki do dźwięku dołączone do płyty głównej

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Niestety nie mam zainstalowanego Realtek HD studio, ponieważ się nie dało. Wyskakiwał błąd, pt "sterownik nie obsługuje takiego urządzenia"

Instaluje teraz ;

Realtek High Definition Audio CodecsR2.71

Po kliknięciu na głosnik mam tak samo to urządzenie, bez możliwości wybrania głośników

@UP

Były instalowane, moja karta dzwiękowa to: Karta dźwiękowa VIA VT8237A High Definition Audio Controller

ichigonapisblb.png

Opublikowano

qwa człowieku, wcale nie musisz mieć tego sterownika skoro nie masz kompatybilnej karty !

zainstaluj taki jaki masz mieć i nie będzie problemów

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

@2xUP
Jeżeli masz problem, to po prostu wyjdz. Nikt nie karze Ci tutaj siedzieć i odpowiadać takimi idiotycznymi zdaniami ;)

@UP

Asus P5VD2-MX

Też szukam, ale wszystko na maxymalnie Viste

ichigonapisblb.png

Opublikowano

no to w czym problem ??? sterowniki do visty to i do w7 i też nawet do w8

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Informatyku, jeżeli pracujesz tak w serwisie. To współczuje klientom, po wielu bólach i trudach ogarnąłem sam. Chipset cały był źle zainstalowany widocznie to przeoczyłem.

Temat rozwiązany :)

ichigonapisblb.png

Opublikowano

no to gdzie widzisz problem ? to ty zainstalowałeś nie te co trzeba sterowniki i jeszcze masz jakieś problemy i narzekasz?

sterowniki Realteka UNIWERSALNE WCALE NIE MUSZĄ PASOWAĆ DO CHIPSETU TWOJEJ KARTY.

zastanów się nim pierdolniesz jakąś bzdurę na forum , nie masz nawet Realteka w kompie tylko najzwyklejszego Sound Maxa którego sterowniki kompletnie nie są kompatybilne z Realtekiem poza wspólnym panelem do karty dźwiękowej i producentem chipsetu

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...