Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki zasilacz i płyta główna do tego sprzętu

azusekpl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam napiszcie jaki zasilacz oraz płyta główna do tego sprzętu:

Procesor:

AMD FX-6350 - 6 Rdzeni - 3,9 GHz (Piledriver) - AM3+ box

Karta Graficzna:

GeForce GTX 650Ti BOOST TwinFrozr MSI 2GB HDMI&DVI&DSUB (PCI-E) OC z NVIDIA GeForce Experience™

I prosze o napisanie jaki zasilacz oraz płyta główna do tej karty oraz procesora.

Zasilacz za max 200-400zł a płyta za 100-300.

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

7850 + i5 4440 + Tt 530W + MSI H81M-P33 ew. Płyta do zmiany

1000 (Procek + Karta) + 700 (Zasilacz + Płyta)

lk-xg-xntn.jpg

"Chciałbym się w końcu do czegoś przydać"

By BiałyPL

Opublikowano

Ale kartę oraz procesor dostaje na święta pod choinkę i max. kasy musi wynosić 1100 za kartę oraz procesor.

A poza tym moim zdaniem Ta karta oraz procesor tzn: 650 oraz ten fx to dobry zestaw potrzebowałem jedynie zasilacza oraz płyty ;).

A co do gier to mi nie chodzi by grać na ultra/high ja chce sobie pograć mam to za przeproszeniem w d*pie czy pogram na low czy nie wiadomo jakich.Teraz ciągnę na 8500GT 512 RAM i odpaliłem bf4 na low z mega lagami.Jestem przyzwyczajony do low ustawień przyznam że nigdy nie grałem na high/ultra dlatego mi starczają nawet te low a na 650 ti to na ten czas pogram średnio-wysokie przy średniej rozdzielczości :)

Opublikowano

Proszę o podanie jeszcze innych płyt głównych oraz zasilacza ;) (Chodzi mi o zasilacz aby współgrał w kartą oraz procesorem.)Zasilacz nie może być z czarnej listy ;)

Opublikowano

Nie pakuj się w gunwo kiedy za tą cenę masz 4x-7x lepszy sprzęt :

http://www.morele.net/inventory/info/jAIfP7/

W niektóre gry na ultra w FHD pograsz np. BF3

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

Ale mi nie chodzi by grać na ultra.. W d*pie mam ultra ustawienia ja chce sobie pograć chociaż na low więc ta karta oraz procesor co są starczają mi. A poza tym na święta wydać mogę max 1100 a nie 1300/1500

Opublikowano

Okay mam pytanie Jaka karta

GeForce 650 TI Boost

Czy

VTX3D RADEON HD 7870 x-edition

7870 ma większą wydajność moim zdaniem np w bf3 na ultra w fullhd z VSYNC mogę pograć na stałych 60 fps jak myślicie która lepsza?

ta 650 czy 7870 ;)

Opublikowano

7870 to poziom podkręconego GTX 660TI więc bierz ją , ale zrezygnuj z tego FX !!!

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

Oczywiście że wydajniejsza będzie 7870, ale proponowałbym zamiast niej nowszy model w tej samej cenie tzn. R9 270X, który bardzo dobrze się podkręca, a przy tym nie zużywa masy energii: http://techplanet.pl/produkty/karty-graficzne/gigabyte-ati-radeon-r9-270x-2gb-ddr5256bit-dvihdmidp-pci-express-ver-oc,40641.html

Jeżeli to jednak będzie za dużo to trochę tańsza 7870 z rdzeniem Tahiti LE: http://techplanet.pl/produkty/karty-graficzne/xfx-ati-radeon-hd7870-xt-tahiti-le-2gb-ddr5256bit-dvihdmidp-pci-express,39180.html

Procesor bym jednak zmienił na propozycję Białego - Intel lepiej radzi sobie w grach.

Opublikowano

Nie bede pierdo*il bzdetow. Fx jest coraz bardziej wymagany do gier bo powoli sa gry ktore potrzebuja modułów i rdzeni. Ale fx bedzie dobrym procem po po potężnym oc. A watpie abys je zrobil.

Ja ci polecam i5 i bedziesz mial ponad wydajnosci.

graphic.png
Opublikowano

Procesor będzie podkręcony już fabrycznie gdy go odbiorę tzn 4,2Ghz

Gigabyte ATI Radeon R9 270X

Niestety za droga 700zł za nią a ta 7870 za 650 zł mam

co do

XFX ATI Radeon HD7870 XT

też za droga za 700zł tak samo

a ta xtf 7870 x-edition jest tańsza i prawię tak samo wydajna battlefield 3 można na ije pograć w fullhd na ultra z Vsync

A co do tego fx:Kupuję do niego chłodzenie spartana a procesor ma 6 rdzeni do tego turbo że gdy jakaś gra będzie się lekko ścinać to procesor będzie miał coś w stylu podkręcenia czyli zamiast 4,2GHz to będzie miał 4,4/4,5Ghz

Opublikowano

Pewnie na BOX bedzie OC więc będziesz musiał dokupić cooler (min 100zł) żeby móc normalnie pracować , a za sumę płyty , FX i coolera masz dobrego I5+płyta

Opublikowano

Prosze pana jestes chyba 5 osoba ns tym forum ktorej tlumaczymy ze jeszcze nie ma ery fxow.

4.2 na tym fxie to jak 3/4 tej i5.. po oc min. 5.0 ktore na wodowaniu jedynie wyciagniesz dogoni ta i5.

Tak dla informacji to fx nie ma rdzeni a moduly.

I nie bierz 7870 od cluba bo bedziesz mial kaloryfer ustawiony na 6.

graphic.png
Opublikowano

@up

Po naprawdę bardzo ostrym oc, dogania najsłabsze I5 ;) z wyższymi modelami(3470,3570k,4440,4670k) nie ma szans(tylko te najdroższe doganiają w renderingu)

graphic.png

Opublikowano

up zgadzam się, tylko widzisz po co męczyć procesor + mieć piecyk który ciągnie zbędne (prawie) 200W gdzie można mieć spokojną i5 pod stołem która jedzie sobie na 74W i ma stabilne temperatury :).

Oczywiście wybór należy do autora. Ja jak na razie odradzam. Dopiero Fx'y zostaną przydatne jak gry będą wymagać większej ilości modułów. Co się może stać gdzieś za dobre pare lat. Kto wie może amd ogarnie się troche i zamiast sprzętu dla nasa stworzy prawdziwego potwora do gier jakim był phenom :).

graphic.png
Opublikowano

To podajcie mi jakiś dobry procesor intel oraz kartę graficzną abym pograł np. w bf3 na ultra w fullhd.

Jeżeli się da to proszę zrobić tak aby karta i procesor(razem) nie przekraczały ceny 1200zł.

Opublikowano

Ale wiesz że musisz zakupić też płytę główną ?

Bez płyty : http://www.morele.net/inventory/info/2sYapI/

Opublikowano

Będziesz musiał jeszcze policzyć płytę główną, ponieważ CPU Intela nie wejdzie do AM3+

Wyjdzie nam coś takiego:

Gainward GeForce GTX650Ti BOOST "Golden Sample" 1GB DDR5/192bit DVI/HDMI/DP PCI-Express - 453.00 zł
MSI H81M-E33 Intel H81 LGA1150 BOX - 175.00 zł
Intel Core i5-4440 LGA1150 BOX - 672.00 zł

Zestaw dostępny jest tutaj (wystarczy wrzucić produkty do swojego koszyka)

Gdybyś jednak miał dodatkową kasę na płytę to możesz wziąć lepszą kartę graficzną: MSI GeForce GTX660 2GB DDR5/192bit DVI/HDMI/DP PCI-Express (ver. OC) - 635.00 zł

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...