Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Corruption, meteorite

GoldeN:#

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Znalazłem corruption, ciężko mi tam wgl przeżyć, mam 220 życia i 14 defa. miecz z 13 ataku i różdzke 19 (sapphire)

Słyszałem, że trzeba coś wykopać w tym biomie, żeby meteor spadł koło mojego domu, ale co i jakim kilofem?

finalrender.png

Opublikowano

Dobra, już jedną kulę zniszczyłem, ale meteora nie znalazłem, być może nie spadł bo szansa 50%. Wykopie znowu, może tym razem spadnie, ale...

Jak mam zniszczyć tą kule, skoro wokół niej są blocki, których nie da się zniszczyć.. mam silverowy kilof, a bomb już nie mam. Pomocy

finalrender.png

Opublikowano

Musisz zabić Eater Of Worlds, dzięki niemu zdobędziesz Nightmare Pickaxe, będziesz nim mógł wykopać właśnie te kamyczki, ale żeby to zrobić musisz rozwalić właśnie te 3 kulki, lub zrobić spawner ;)

Opublikowano

Nie musisz rozwalać 3 kuli.

Kup kilka bomb i nimi rozwalaj te bloki i w ten sposób dokopiesz się do nich.

Kiedy zniszczysz 2. kulę, po pewnym czasie spadnie meteoryt (wyświetli ci się komunikat: meteorite has landed). Może on być gdziekolwiek w twoim w świecie, nawet w oceanie, czyli na końcu mapy.

Opublikowano

Nie musisz rozwalać 3 kuli.

Kup kilka bomb i nimi rozwalaj te bloki i w ten sposób dokopiesz się do nich.

Kiedy zniszczysz 2. kulę, po pewnym czasie spadnie meteoryt (wyświetli ci się komunikat: meteorite has landed). Może on być gdziekolwiek w twoim w świecie, nawet w oceanie, czyli na końcu mapy.

Tak, tylko, że zanim Metor spadnie to zdąży następny update wyjść... Szansa na spadnięcie od tak jest bardzo mała.

Opublikowano

Tak, tylko, że zanim Metor spadnie to zdąży następny update wyjść... Szansa na spadnięcie od tak jest bardzo mała.

po zniszczeniu szansa wynosi 50%

Co do bomb, to niby jak mam je kupić, nie mam tego npc

finalrender.png

Opublikowano

Aby mieć dostęp do tego NPC trzeba znaleźć bombę i rzucić ją, a on wprowadzi się niebawem (oczywiście, jeżeli masz dla niego pokój). Bomby można znaleźć w dzbanach w jaskiniach stosunkowo często.

Opublikowano

po zniszczeniu szansa wynosi 50%

Co do bomb, to niby jak mam je kupić, nie mam tego npc

Musisz mieć tylko 1 ładunek wybuchowy w eq, a ten npc się zrespi (najpierw musi być dla niego domek), chodziło mi o takie sobie spadnięcie, a nie po rozwaleniu tych kulek :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...