Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

MineCraft 1.6.2 + Skype 256mb RAM

JDaniel1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Chcę się dowiedzieć, czy jest możliwość gry na min 10-15 FPS podczas rozmowy przez Skype. Może i w tym nic dziwnego gdyby nie to, że komputer ma 256mb RAM procesor 2,4 GHz a gra działa płynnie(40 - 70 FPS) na normal, cała grafika (chmury, animacja chodzenia itp) na Multi.

Nie chcę odpowiedzi typu "Ale dziadówa","Kup ram geniuszu" itp.

Jeżeli zły dział to sory :)

A jednocześnie chcę się zapytać ile osób zna Launcher Zycza? I czy chcieliby taki tylko o wiele szybszy napisany w AutoIT?

Dzięki z góry :)

Pozdrawiam JDaniel1

Tysiące lat wojen, ani jednego dnia pokoju,

pytam czy to skończy się.

Zegarek BB

Opublikowano

Odpowiadam:

System XP Pro. SP3

GameBoster robił mi FPS do 20 bez innych komunikatorów oprócz WTW :)

ArtiXD niedługo zobaczę, nie mogę teraz włączyć MineCraft'a

Wirusów nie mam, ale co tam może wiedzieć AVG :P

Wyłączam aplikacje z innych gierek tzn PunkBuster itp xD ale GameBoster zmniejszył FPS z WTW do 20 i nie wyłącza np.:sterowników od drukarki ^_^

A ja chcę wiedzieć, czy mogę jakoś grać (nawet tiny i minimalne ustawienia przy min 20 FPS) z Skype

Narazie powiedzieliście jak zwiększyć FPS :)

A i kto zna Launcher Zycza :) Bo planuję w planach (pewnie znowu spali na panewce :D ) zrobić Launcher podobny do niego też z modem na skiny ;)

EDIT: ArtiXD wiesz, że ten program jest na 2 godz (free wersja :)). Ale na razie twój pomysł najlepszy

EDIT2:Od uruchomienia systemu oczywiście :). Lookne i napiszę

Zegarek BB

Opublikowano

Ja przy 512mb ram miałem zauważalne problemy z mc+skype, ale jakoś jeszcze dawało rade więc przy 256mb może być ciężko.

Opublikowano

W MC ważniejsza jest Grafika a nie ram czy procesor...

Nie wprowadzaj ludzi w błąd. Owszem grafika jest ważna. Ale procesor i pamięc bardziej. Minecraft ma bardzo małe wymagania jeśli chodzi o grafikę. ;)

@Topic

Sposobów jest naprawdę wiele...

- Wyczyść rejestr i przeczyść komputer programem CCLenaer.

- Defregmantacja dysku.

- Wyłącz zbędne procesy.

- Oczyść folder plików tymczasowych. Windows + R -> %temp%

- Wyłącz animacje i efekty wizualne windows'a.

koni@dageronxd

Nie koniecznie co pół roku. To zależy głównie od tego jak często korzystamy z naszego komputera. Ja osobiście defregmantacje przeprowadzam raz na miesiąc. Lecz codziennie sprawdzam programem TuneUp Utilities stan dysku. ;)

Opublikowano

Nie wprowadzaj ludzi w błąd. Owszem grafika jest ważna. Ale procesor i pamięc bardziej. Minecraft ma bardzo małe wymagania jeśli chodzi o grafikę. ;)

@Topic

Sposobów jest naprawdę wiele...

- Wyczyść rejestr i przeczyść komputer programem CCLenaer.

- Defregmantacja dysku.

- Wyłącz zbędne procesy.

- Oczyść folder plików tymczasowych. Windows + R -> %temp%

- Wyłącz animacje i efekty wizualne windows'a.

Wtrące swoje 3 groszę :P Nie rób za często Defragmentacji dysku. Powinno się robić raz na pół roku( tak dokładnie) ponieważ gdy to robisz za często dysk podczas fragmentacji bardzo wysoko pracuje. Np.: Ja nie wiedziałem o tym i zrobiłem 3x w tygodni defragmentacje i dysk mi się zepsuł. Dopiero jak dowiedziałem się o tym fakcie defragmentacje robie raz na rok(coś koło tego) o próbuj też grać przez F11 (zwiększa ekran i jest trochę przyjemniejsza gra ;) )

Opublikowano

- Wyczyść rejestr i przeczyść komputer programem CCLenaer. - Czyszczę co tydzień

- Defregmantacja dysku. - nie robiłem, ale według Was ile to będzie trwać ;) Ale tak szczerze xD dyski razemo mają chyba ok. 110 GB (z systemowymi plikami :))

- Wyłącz zbędne procesy. - Wyłączam

- Oczyść folder plików tymczasowych. Windows + R -> %temp% - Cleaner ma ustawione czyszczenie plików tymczasowych

- Wyłącz animacje i efekty wizualne windows'a. - nie mam włączonych jakiś bajerów itp. Zresztą mogę się mylić, ale raczej żadnych nie mam

AVG raczej mniej muli mi kompa niż przy Avast najnowszym, sprawdzałem, zresztą podam przykład:

Włączam Opere czas AVG max 10 sek, Avast czas MIN 30 sek.

Nie mówie, że jest zły czy coś, ale długo uruchamiają się aplikacje

Zegarek BB

Opublikowano

Odpowiadam:

System XP Pro. SP3

GameBoster robił mi FPS do 20 bez innych komunikatorów oprócz WTW :)

ArtiXD niedługo zobaczę, nie mogę teraz włączyć MineCraft'a

Wirusów nie mam, ale co tam może wiedzieć AVG :P

Wyłączam aplikacje z innych gierek tzn PunkBuster itp xD ale GameBoster zmniejszył FPS z WTW do 20 i nie wyłącza np.:sterowników od drukarki ^_^

A ja chcę wiedzieć, czy mogę jakoś grać (nawet tiny i minimalne ustawienia przy min 20 FPS) z Skype

Narazie powiedzieliście jak zwiększyć FPS :)

A i kto zna Launcher Zycza :) Bo planuję w planach (pewnie znowu spali na panewce :D ) zrobić Launcher podobny do niego też z modem na skiny ;)

EDIT: ArtiXD wiesz, że ten program jest na 2 godz (free wersja :)). Ale na razie twój pomysł najlepszy

EDIT2:Od uruchomienia systemu oczywiście :). Lookne i napiszę

No szkoda, że trial, ale jak chcesz zawsze w internecie możesz cracka znaleźć ;)

Opublikowano

- Wyczyść rejestr i przeczyść komputer programem CCLenaer. - Czyszczę co tydzień

- Defregmantacja dysku. - nie robiłem, ale według Was ile to będzie trwać ;) Ale tak szczerze xD dyski razemo mają chyba ok. 110 GB (z systemowymi plikami :))

- Wyłącz zbędne procesy. - Wyłączam

- Oczyść folder plików tymczasowych. Windows + R -> %temp% - Cleaner ma ustawione czyszczenie plików tymczasowych

- Wyłącz animacje i efekty wizualne windows'a. - nie mam włączonych jakiś bajerów itp. Zresztą mogę się mylić, ale raczej żadnych nie mam

AVG raczej mniej muli mi kompa niż przy Avast najnowszym, sprawdzałem, zresztą podam przykład:

Włączam Opere czas AVG max 10 sek, Avast czas MIN 30 sek.

Nie mówie, że jest zły czy coś, ale długo uruchamiają się aplikacje

Defragmantacja trwa ok. 2-3 Godziny. Ale to zależy głównie od tego jak mocno masz zdefragmentowany dysk. Lecz bardzo podnosi fps'y w grach. Tak samo jak wyłączanie animacji i bajerów. Upewnij się że na pewno masz je wyłączone. Gdyż też BARDZO wpływają na fps'y ;)

Pozdrawiam

Opublikowano

Cześć

Chcę się dowiedzieć, czy jest możliwość gry na min 10-15 FPS podczas rozmowy przez Skype. Może i w tym nic dziwnego gdyby nie to, że komputer ma 256mb RAM procesor 2,4 GHz a gra działa płynnie(40 - 70 FPS) na normal, cała grafika (chmury, animacja chodzenia itp) na Multi.

Nie chcę odpowiedzi typu "Ale dziadówa","Kup ram geniuszu" itp.

Jeżeli zły dział to sory [ [:)] ]

A jednocześnie chcę się zapytać ile osób zna Launcher Zycza? I czy chcieliby taki tylko o wiele szybszy napisany w AutoIT?

Dzięki z góry [:)]

Pozdrawiam JDaniel1

Musisz dokupić ten RAM bo to w dzisiejszych czasach niestety za mało. Nawet ja mam problemy, że za mało to 1 GB to tutaj nawet nie chce myśleć jak to wszystko chodzi. Tak czy siak potrzebujesz więcej RAMu. Jeśli nie chcesz nic kupywać (a masz pendrive) to użyj tego pendrive. Jest coś takiego jak Readyboost (nie we wszystkich systemach). Ta funkcja pozwala zapisać część RAMu na np. pendrive. Ale dobrze by było, gdyby ten pendrive szybki był, bo wolny będzie "za wolny" i to też nie pomoże/

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Coś tam RAMu dodaje :)

A z TS jest kilka problemów :

-Brat ma już na TeamSpeaku na serwerze, a nie chcę być już mylany z nim :)

- Chcę pogadać, np. z kolegą, ale on nie będzie instalował TS i zreszą to co powiemy to reszta usłyszy xD

Niby niedługo będę miał kupywany nowy komputer, ale jeszcze nie teraz :)

Pozdrawiam

Zegarek BB

Opublikowano

Wtrące swoje 3 groszę :P Nie rób za często Defragmentacji dysku. Powinno się robić raz na pół roku( tak dokładnie) ponieważ gdy to robisz za często dysk podczas fragmentacji bardzo wysoko pracuje. Np.: Ja nie wiedziałem o tym i zrobiłem 3x w tygodni defragmentacje i dysk mi się zepsuł. Dopiero jak dowiedziałem się o tym fakcie defragmentacje robie raz na rok(coś koło tego) o próbuj też grać przez F11 (zwiększa ekran i jest trochę przyjemniejsza gra ;) )

No tak zepsuł sie dysk od defragmentacji... widze, jak ten komputer działa :) raz na rok mozesz zrobic jak NIC NIE instalujesz i nic na komputerze nie robisz np ogladasz filmy z przenosnego dysku. Normalny komputer z dyskiem talerzowym nalezy defragmentowac raz na tydzien dwa. Nie wolno tego robic na dyskach ssd.

Od 6 lat używam raid 0 z 3x wd black. na liczniku maja ponad 4 letnia intensywną prace na jednym dysku mam tylko jeden blad CRC od wadliwego przewodu sata.

Recepta na dobry komputer> instalujemy system> najpotrzebniejsze programy> wylaczamy syf jaki nam serwuja pod postacia dodatkowych uslug windows. Nie instalujemy gamebosterow i innych smieci wszystko to mozna samemu zrobic. Kazda wasza instalacja smieci wywoluje balagan i nawet najlepszy program nie bedzie wstanie poczyscic rejstru i plikow. Ci co maja laptopy z preinstalowanym systemem sa skazani na starcie na 43tony smiecia :) dla przykladu system na i5 instalowalem 3h z rupieciami, wlaczylem i nie dalo sie tego uzywac, odłaczylem dysk pelny format tego szmelcu, wgralem instalke windowsa na hdd, dodalem mala aplikacje startowa ktore daje sie na pendrive i wsadzilem do laptopa, instalacja systemu trwala 25min i dogranie rupieci 15 laptop dzila wysmienicie.

W tym wypadku musisz dokupic ramu, nie ma zmiluj sie. To sa naprawde groszowe sprawy. właczysz chrome +2 karty i zjedzony caly ram a gdzie system? Xp zjada go 400/500mega przy mnejszej ilosci juz szoruje po dysku co dopiero jak dodasz minecrafta i cokolwiek innego.

Jestem wesoły Tomek

Opublikowano

Ale zacznę dokupywać RAM, potem Procesor za słaby, karta itp. to wyjdzie cały komputer :) I chyba będzie kupiona nowa jednostka

Komputer ma już chyba 8 lat, ani razu mnie nie zawodził. Każda gierka NosTale, Metin2, WoW, League of Legends chodziło min. 20-30 FPS.

Zgodzę się, że nie należy instalować żadnych zbędnych żeczy, ale z komputera korzysta cała rodzina a szczególnie młodszy brat, który lubi grać po trochu w wszystko :)

Pytanie: Na Linuksie Skype (jeżeli jest :)) chodziłby płynnie z MineCraft'em?

Zegarek BB

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Włącz menadżer zadań, powyłączaj niepotrzebne procesy... Wgraj gameboostera... Spróbuj Team Speak 3 zamiast skype... Nie wiem...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...