Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lagi W Mc

michalobidziak1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka ! Mam pewien problem a mianowicie lagi nie wiem czy mój komputer jest za słaby czy co ;/

podam wam parametry komputera

AMD Phenom™ II X4 925 Processor

2.80 GHz

64bit

Zainstalowana pamięc Ram : 4.00 GB

Karta Graf :

GeForce 9800 GT..

To tyle chyba .. :D

Ogólnie w lagi w Mc mam takie że mam 250-350+ fps i nagle spada do 11fps , 9 itp .. ;/ I jest lag..

.

Opublikowano

1.Przeczyść komputer

2.Zainstaluj optifine

3.Zdefragmentuj/oczyść dyski

4.Wejdź w managera zadań i zmień w procesie javaw.exe priorytet na Wysokie(najwyższy jaki jest)[To jest rozwiązanie ostateczne..]

Opublikowano

Lagi spowodowane są najprawdopodobniej łączem. Z jakiej firmy masz internet? Router czy nie? Z limitem/czy bez? Jak masz bez limitu to ustaw priorytet na wysoki, i zainstaluj OptiFine ;)

534721413388468938793.jpeg

Opublikowano

Zobacz jak dodasz fps++, jak wlaczasz przez launchera to do argumentow javy dodaj: -XX:MaxPermSize=1G -Xms1G -Xmx2G

Powinno smigac lepiej.

-XX:MaxPermSize=1G - odpowiada za pamiec dla generowania swiata

Pomoglem? Daj Lubię To. To nic nie kosztuje a wynagradza za pomoc.

Opublikowano

Jak wcześniej pisałem jeśli to jest laptop to może to być wina temperatury, która powoduje spadki fps.

Dam ci jeszcze tu kilka rad:

- Skan antyvirem (najlepiej dla pewności kilkoma)

- Defragmentacja dysku i rejestru

- Kliknij Windows + R, gdy pojawi się okno uruchom w polu wpisz %temp%. To są pliki tymczasowe, więc usuwamy wszytkie jakie są. Niektóre mogą się nie dać od razu zniszczyć. Jeśli tak jest próbujemy je usunąć zaraz po starcie windowsa lub nawet w trybie awaryjnym.

- Aktulizacja karty graficznej (jeśli jest dostępna bardzo mocno pomaga)

- Wejdź w Panel sterowania -> System -> Zaawansowane ustawienia sytemu -> Zaawansowane -> Wydajność -> 1 przycisk "Ustawienia" od góry -> Efekty wizualne -> Dopasuj dla uzyskania największej wydajności

- Powyłączaj wszystkie aplikacje w tle, które można znaleźć się po kliknięciu strzałki, która jest umieszczona koło Zegara

Opublikowano

Jak wcześniej pisałem jeśli to jest laptop to może to być wina temperatury, która powoduje spadki fps.

Dam ci jeszcze tu kilka rad:

- Skan antyvirem (najlepiej dla pewności kilkoma)

- Defragmentacja dysku i rejestru

- Kliknij Windows + R, gdy pojawi się okno uruchom w polu wpisz %temp%. To są pliki tymczasowe, więc usuwamy wszytkie jakie są. Niektóre mogą się nie dać od razu zniszczyć. Jeśli tak jest próbujemy je usunąć zaraz po starcie windowsa lub nawet w trybie awaryjnym.

- Aktulizacja karty graficznej (jeśli jest dostępna bardzo mocno pomaga)

- Wejdź w Panel sterowania -> System -> Zaawansowane ustawienia sytemu -> Zaawansowane -> Wydajność -> 1 przycisk "Ustawienia" od góry -> Efekty wizualne -> Dopasuj dla uzyskania największej wydajności

- Powyłączaj wszystkie aplikacje w tle, które można znaleźć się po kliknięciu strzałki, która jest umieszczona koło Zegara

Jbc. to nie jest lapek a twoje rady napewno wykorzystam i napisze czy podziałało .

.

Opublikowano

Gówno prawda. Mi tak samo się stało po zainstalowaniu Launchera By_Zyczu.

Zawsze grałem na innych lecz postanowiłem przesiąść się na Zycza i było to tego skutkiem.

Gram w Minecrafta na bardzo słabym sprzęcie lecz potrafię wyciągnąć 200-250FPS, przesiadłem się na Zycza i po 2-3 dniach skończył się los ;d

z 200-250 spadło na 10-15. Przez pierwsze 5 minut gry było ok, lecz później znów kupa.

Jedynym " Moim " rozwiązaniem było przeinstalowanie systemu. Żadne cofki, czyszczenia czy też skanowania nie dały rezultatu :)

| Nie mam sygnatury bo mi ukradli |

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...