Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Konfiguracja routera

Grubovsky

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No więc po kolei. Internet mi idzie do punktu A z kabla telefonicznego. Tam wchodzi w router, z routera do jednego komputera i kablem do drugiego routera. Z drugiego routera idzie do kolejnego komputera. Teram mam problem, ponieważ gdy podłącze drugi router, to wszystkie urządzenia pod pierwszym nie działają. A drugi router trzeba cały czas resetować, bo co ok. 15 min przestaje działać internet (połączenie niby jest, ale stron nie ładuje). Mógł by mi ktoś napisać jak krok po kroku to skonfigurować? Obydwa routery to : TP-LINK TD-W8951ND.

Z góry dzięki za odpowiedź i pozdrawiam.

Opublikowano

Nie chce łączyć tych dwóch routerów poprzez wifi ;) Chodzi mi oto, że jak są podpięte przewodem, to wtedy 1 robi za "przedłużkę" i nie daje internetu ani przez wifi, ani przez kabel, tylko internet leci do drugiego routera. Drugi w tym samym czasie daje, ale przez kabel się co jakiś czas ''zawiesza'' i trzeba go resetować, a wifi mi na telefonie nie działa. Chce to zrobić, aby działało poprawnie. Wcześniej było dobrze, ale ten 1 router się spalił i jest teraz nowy, którego nie wiem jak skonfigurować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...