Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do gier

devil120

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czy może mi ktoś dać sprzęt komputer . Cena około 1500-1600zł na którym spokojnie bez zacinania wszystko płynnie chodzi zagram sobie w nowe gry typu COD Black Ops 2 , FIFA 14 , BF3 , Saints Row IV itp. Byłbym bardzo wdzięczny

blackmagix128.png
Opublikowano

Witam czy może mi ktoś dać sprzęt komputer . Cena około 1500-1600zł na którym spokojnie bez zacinania wszystko płynnie chodzi zagram sobie w nowe gry typu COD Black Ops 2 , FIFA 14 , BF3 , Saints Row IV itp. Byłbym bardzo wdzięczny

BF3 Multi płynnie (60FPS) na PieCU za 1600zł ? Nie ma mowy chyba, że w grę wchodzą używane podzespoły.

Opublikowano

http://allegro.pl/a10-6800k-hd8670-4gb-17-6ghz-8gb-1000gb-usb3-wifi-i3636584331.html

no a wytłumaczysz mi czemu pisze na tym allegro że komputer pociągnie te najnowsze gry co jeszcze nie wyszły ?

Bo to jest ściema ;).

Pociągnie przy 5FPS, zobaczysz pokaz slajdów a nie płynną grę. Poza tym ten komputer to syf, nawet nie ma co na to patrzeć.

Zastanów się, skąd znają wymagania gier, które jeszcze nie wyszły xD

Za 1600zł nowe i3 i 650Ti BOOST może się zmieścić. Ale IMHo lepszym wyborem będzie platforma na używanym i5 i słabszej karcie.

Opublikowano

No wiesz mam blisko do tego 'sklepu' bo mieszkam w Warszawie więc zawsze moge sprawdzić tam na miejscu albo oddać jak nie będzie działało jak trzeba. Sprawdzałem na takiej stronie i w innym sklepie sprzęt z tego kompa wyceniony jest na 2400

blackmagix128.png
Opublikowano

Przeczytaj sobie to http://stopgotowcom.pl/, bo ty masz wszystko wytłumaczone. A to że na jakiejś aukcji masz informacje że zagrasz we wszystkie nowe gry to po części może być prawdą bo nigdzie tam nie masz że włączysz grę na rozdzielczości wyższej niż 800x600 i z ilością fps większą niż 5. Bo na tyle taki komputer powinien pozwolić.

A w tej cenie lepiej będzie kupić coś używanego z i5, bo wtedy masz szansę by w coś normalnie grać.

Opublikowano

Zagrasz, ale zamiast kupować nowe i3 lepiej poszukać używanego i5. Bo tu w nowszych grach w których trzeba czterech rdzeni różnica będzie duża.

Opublikowano

No dobra tylko czy na tym będę mógł pograć sobie przyjemnie w jakąś nowszą gre ?

Czy przyjemnie (to zależy, co uważasz za przyjemną grę) to zależy od tytułu. Te, które nie WYMAGAJĄ 4 rdzeni będą chodzić dobrze, a zwłaszcza te, które wykorzystują HT.

Opublikowano
http://allegro.pl/a10-6800k-hd8670-4gb-17-6ghz-8gb-1000gb-usb3-wifi-i3636584331.html

no a wytłumaczysz mi czemu pisze na tym allegro że komputer pociągnie te najnowsze gry co jeszcze nie wyszły ?

HAHAHAHAHAHHAHAHHAHAHAHAHAAHHAHAAHAH xD

"Dajmy procesor o wydajności tostera, byle by miał 4x 4,5 GHz, po czym zsumujmy taktowanie, dajmy najgorszą kartę jaka jest w tej cenie, żeby tylko miała te 4GB pamięci, na koniec jakiś zasilacz żeby wywołał drugi Czarnobyl. Jak dobrze pójdzie to odpali płynnie Mario, a w BF4 się włączy menu więc napiszemy że chodzi na ultra" :D NIGDY nie patrz na kompy z Allegro. Żeby pograć w BF3 na ultra musisz wyłożyć 2,2 - 2,5k.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

U ciebie tak nie będzie, bo w opisie masz informacje że jest tam i5 3570K. A w grach które wymagają czterech rdzeni (np. bf3) różnica pomiędzy i3 a i5 jest duża.

Opublikowano

HD7790 nie opłaca się brać. Ja proponuję inny zestaw, troszkę droższy, ale sporo wydajniejszy na którym płynnie pograsz w BF3 i nie tylko. Oparty na podstawce Haswella z i3 i GTX 650 Ti Boost (nie będą się gryzły bo to jest Haswell 4 wątkowy).

MSI H81M-E33 Intel H81 LGA1150 BOX - 175.00 zł
Seagate Barracuda 1TB SATA3 (ST1000DM003) - 234.00 zł
Corsair VS Series 450W - 142.00 zł
Zalman Z3 - 136.00 zł
Goodram DDR3 4GB 1333MHz CL9 - 146.00 zł
Intel Core i3-4130 LGA1150 BOX - 434.00 zł
Montaż zestawu komputerowego PC - 1.00 zł
Gigabyte GeForce GTX650TI Boost 1GB DDR5/192bit DVI/HDMI/DP PCI-Express (ver. OC) - 519.00 zł

Zestaw dostępny jest tutaj (wystarczy wrzucić produkty do swojego koszyka).

Kupując zestaw komputerowy w Techplanet, w polu kod rabatowy wpisz: mpcforum, dostaniesz darmową wysyłkę do domu, oraz usługę montażu za 0 zł i podstawowe testy całego komputera !
Wpisz sobie jeszcze w komentarzu do zamówienia "Prembox 50GB" - dostaniesz za darmo 50GB transferu w serwisie do pobierania plików bez limitów.
Możesz też skorzystać z promocji - do końca miesiąca myszka, pendrive, lub głośniki są za darmo (patrz).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...