Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] z gniazdami pamięci na płycie głównej

nek1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż zmieniałem obudowę do komputera i po włożeniu wszystkich części przestały mi działać gniazda pamięci 3 i 4, 1 i 2 działa normalnie. Jeżeli mam 1 kość włożoną do gniazda 1, a drugą do 3 to w biosie pokazuje tylko 2gb, a powinienem mieć 4. W windowsie w ram pokazuje 4,00 GB( dostępne 2,00 GB). A jak dam kości ram do slotów 3 i 4 to komputer się co chwile restartuje, nie ma obrazu. Na 1 i 2 działają poprawnie, a przed zmianą obudowy miałem na slotach 2 i 4 i było normalnie. Kości ram są sprawne, bo próbowałem pojedynczo sprawdzać i w tym samym gnieździe widziało 2GB. Czy jest możliwe jakieś zablokowanie slotów na pamięć ram ? Dziwne, że tak nagle przestały mi działać 2 gniazda i w dodatku 3 i 4. Bios aktualizowałem i nie pomogło, wyjmowałem wtyczkę od zasilania, sprawdzałem czy się coś nie wygięło i też nic.

MOBO: Gigabyte GA-P55A-UD3

Opublikowano

Bo jak mam 1 kość w 1 slocie, a drugą w 3 to w BIOSIE juz nie pamietam w jakiej zakladce, ale pisze, dimm slot : 2048 mb w dwóch slotach, ale przy Enabled Slot 2048mb jest tylko przy 1 slocie, a w 3 nic.

A jak sprawdzić te kody dźwiękowe ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...