Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Spolszczenie i mod Diplomacy [Mount Blade Warband]

Gnieworz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

otóż mam M&B Warband 1.153 i działające spolszczenie do tego

pobrałem sobie moda diplomacy i działa na razie bez zarzutów poza tym że pobrałem spolszczenie a mimo to kwestie wciąż są po angielsku :(

pobierałem je już z różnych źródeł i za każdym razem wsadzałem plik pl do folderu :\Warband\modules\Diplomacy\languages

usunąłem też pozostałe foldery typu eng, cz, fr itp żeby było tylko pl ale ciągle jest po angielsku

trzeba coś gdzieś napisać w pliku tekstowym czy w grze jest jakaś konsola żeby to ustawić?

to dość wkurzające mieć np: werbuj ochotników z wioski a wyżej już Automatic cośtam coś...

Opublikowano

Zrób tak:

- odpalasz diplomacy w trybie okienkowym
- następnie odpalasz gre (musisz wczytać stan, albo zacząć nową)
- na górze ekranu jest chyba w zakładce view coś takiego jak create league file i klikasz w opcje mark translate items with {***} czy coś w ten gust
- tworzy Ci się w folderze z grą folder new_language
- odpalasz w nim pliki, które chcesz przetłumaczyć ( w przypadku diplomacy to będzie głównie Dialogs)
- tłumaczysz te linijki gdzie przy których widzisz znak {***} (po przetłumaczeniu linijki usuń znak ponieważ w przeciwnym wypadku będzie go widział w grze)
- jak już uporasz się z dialogami (jak ja tłumaczyłem diplomacy pod 1257ad to doszłem do wniosku, że potrzebna jest do tego wielka cierpliwość, ale mam nadzieję, że jak się bierzesz za spolszczanie to już ją posiadasz :)) to skopiuj pliki, które tłumaczyłeś do "lokalizacja M&B"/Modules/languages/pl
- jeżeli zrobiłeś wszystko według tego co napisałem to właśnie zrobiłeś swoje pierwsze (chyba:)) spolszczenie.

76561198093115115.pngAddFriend.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...