Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Ilość slotów

Kubaman

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wykupując serwer 8GB ram, da radę postawić serwer 170slotów ze średnią ilością pluginów? (15-20)

Jeśli tak, to czy byłoby opłacalne założyć serwer z grami typu hide and seek, splegg, a również ze zwykłymi typami gry survival, free build, skyblock?

누가 뭐라 해도 난 나야 난 그냥 내가 되고 싶어
I WANNA BE ME ME ME

Opublikowano

@UP

Serwery, na których są mini gry mają większe parametry niż "8 GB ram". Pamiętaj, że nie wszystko zależy od dostępnej pamięci ram, ale również od parametrów procesora, dysku, łącza internetowego. Jak chcesz serwer na 150 slotów z bardzo małą ilością pluginów to najlepiej zrób skyblocka.

Opublikowano

Typ serwera polecam Ci minigames lub hardcore. To są najbardziej opłacalne typy serwerów i mają zazwyczaj dużą liczbę grających osób.

,,Vape is good, vape is my life"

Opublikowano

Mini-Games to raczej na tym nie postawisz :/ Ale koledzy na górze dobrze ci radzą. Ja akurat zagrałbym na Frakcjach czy PvP :D

Ps : Jak dla mnie serwer MiniGames powinien miec conajmniej 1000 slotów :D

Opublikowano

A masz więcej informacji na temat maszyny? Chodzi o procesor, łącze, jaki dysk(hdd czy ssd). Oraz czy mapki do mini gier będziesz budować na pustych mapkach - bez ziemi. Oraz czy jest to dedyk czy vps.

Opublikowano

Zależy wszystko jaki chcesz zrobić typ serwera, np. na SV + F potrzeba mało pluginów, a na FB już troszkę więcej. Dochodzi do tego mapka, musisz sobie wszystko przeliczyć, ale ja bym dał 100 slotów .

534721413388468938793.jpeg

Opublikowano

ja byl dal 110 slotow a jak chcesz lagi to z 140 o

h6m9o8p67z9o.jpg

Cześć! Zapraszam Cię na mój serwer typu skyblock, nowoczesnego typu! Mamy 20 slotów i 1 ukryty - serwer publiczny no-premium na wersję 1.6.4! :-) Eventy, i konkursy i dużo innycn niespodzianek! :-) IP: s8.fhmc.pl:27891

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...