Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Internetem

Extravagant

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od około 2 lat jestem posiadaczem Routera Axesstel MV610R od Orange wraz z nową umową i limitem danych. Początkowo internet sprawował się dobrze tzn. duża prędkość, niski ping, żadnych ścinek na przeglądarce. Po około 3 miesiącach użytkowania Internet zaczął się rozłączać, co bardzo przeszkadzało mi w graniu jak i w ściąganiu plików. Myślałem że jest to wina jakiś zakłóceń, złej pogody lub jakieś przerwy technicznej. Z czasem problem zniknął ale po jakimś czasie znów się pojawił. I trwało to ponad rok. Do tej pory miałem spokój aż znowu internet zaczął przerywać i to bardzo często (niekiedy co 2 minuty). Muszę wtedy rezygnować z rozgrywki czy downloadu. Problem był zgłaszany wiele razy lecz do tej pory nie rozwiązali mojego problemu. Nie mam pojęcia czy jest to wina routera czy problem leży po ich stronie. Nigdy nie konfigurowałem routera ponieważ z instrukcji wynika że jest gotowy do użytkowania. Jeżeli ktoś ma pomysł jak można zapobiec rozłączaniu się tego cudownego sprzętu lub miał podobny problem proszę o pomoc.

Serdeczne dzięki, Uszanowanko i Pozdrowionka ;3

Opublikowano

Witaj w orange i neostradzie! To u nich nazywa się standardem i lepiej nie będzie. Popełniłeś duży błąd i teraz tak będzie aż do końca umowy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...