Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Fps w grach online

Spartakus97

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam taki problem iż na nowym pc na grach typu Lol i Wot mam okolo55 fps. Między 48-57 fps. Natomiast w gta IV na full detalach 62 fps, czy jest to jakiś błąd? Wszystkie gry odpalam na Ultra. Ktoś mówił mi, ze Ping również wpływa na ilość fps, czy to prawda? Komputer: - i5-3350p: -ram8gb;- gtx 660 ti; -1tb; płyty głównej nie pamiętam: PING 67-190 .

Opublikowano

GTA IV jest słabo zoptymalizowane, więc w tym przypadku może być to wina własnie tego.Ping bezpośrednio nie wypływa na klatki na sekundę, osobiście radzę Ci defragmentować dysk systemowy jak i ten z grą i oczyścić PC programem CCleaner. ;)

Opublikowano

Fakt, antyvirus wykrył parę błędów w rejestrze i fragmentacje - 23 % dysku systemowego, uważasz ze "posprzatanie" komputera który ma około miesiąca pomoże ? Jak tylko bd mógł to zrobię to wszystko. Dziękuję za odpowiedź.

Opublikowano

Nie zapominajmy, że wpływ na FPS'y ma też liczba graczy w jednym miejscu, oraz detale graficzne. A GTAIV ma słabą optymalizacje na PC niestety.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...