Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mikrofon szumi

MrPrzemo01

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam zakupiłem słuchawki z mikrofonem creative fatal1ty. słuchawki grają dobrze ale mikrofon szumi gożej od standardowego wbudowanego w laptop próbowałem zmienic ustawienia [panel sterowania->sprzęt i dżwiek->dżwiek->drugi pasek nagrywanie-->mikrofon i lewym na wlasciwośći probowalem zmieniać rozszeżenia ale nie ma ich ,sprzęt podłączam pod jacka.

mikrofon działa ale ale szumi jak nie wiem

Mój mały Głodomor : Samsung r540       Mysz:  Logitech M100         Słuchawki :  Creative fatal1ty HS-800    I'd love this set.

Opublikowano

Miałem te słuchawki i mój znajomy też u mnie mikro szumiło a u kumpla jak kupił już nawet nie działał . Na te czasy te słuchawki już są za słabe . Myślę , że mikro posiada wadę .

Opublikowano

Mi działało wszystko bez problemu wejdź w ustawienia karty dźwiękowej (Via HD Audio lub Realtec) w ustawienia mikrofonu i zaznacz wycisz szumu (tylko jedno z 3).

Opublikowano

nie ma czegos takiego jak wyczisz szumu a one nie sa badziewne koledze dobrze dzialaja a karta dzwiekowa ?

Mój mały Głodomor : Samsung r540       Mysz:  Logitech M100         Słuchawki :  Creative fatal1ty HS-800    I'd love this set.

Opublikowano

w ustawieniach dziwieku, wybierz te swoje mikro. Wejdz w zakładkę Poziomy. Mikrofon daj na 100. Zwiększenie wydajności daj na 30 ( na 40 może właśnie szumieć albo trzeszczeć ). Dalej zaawansowane . I ja mam ustawione w Formacie 2-kanałowe, 24 bitowe, 96000 Hz ( Jakość studyjna ). Może coś pomoże.

Opublikowano

@up dziala plusik leci mi chodzilo o ustawienia a nie zażalenia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...