Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Pomysł Prawdziwe życie w Minecraft!

ScyzorMaster

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie użytkowników MPCforum.

Chciałbym Wam zaprezentować mój pomysł.

Nigdy nie widziałem tutaj prezentacji porządnego

serwera, który odzwierciedlał prawdziwe życie.

Chodzi mi tutaj o miasta posiadające urzędy,

miejsca pracy typu Bar, Restauracja, Hurtownia czy po prostu spozywczak.

Tak samo wsie na których byłyby farmy, przeróżne hodowlę zwierząt, które dostarczają produkty do marketów etc.

Co Wy sadzicie o tym, jakie macie propozycje?

Opublikowano

WYPALI, tylko że musisz mieć:

- autorskie skrypty oraz pluginy

- autorską mapę

- minimum 200 slotów

================================

Pomysł dobry, tylko że nie jest to takie łatwe. Kilka miesięcy porządnej pracy

1394047278-U990178.png

Opublikowano

bardzo ciekawy pomysl

i jak bede mial juz pcta

sprobuje taki projekt zrobic

2UP

miesiecy pracy ?? really ??

nie no okk osoba 1 raz z serwerami

ale jak sie umie jave pluginy robic to nie miesiace

a bardziej prawie 1 miesiac pozdro

xih3gEBG.png

Opublikowano

Dużo ludzi to proponowalo i nic nie wypalilo..

Bo widocznie nikt nie zrobil, albo wychodzily z tego zwykle serwery survival. Tak jak te wszystkie RPG na mpcforum od 7 bolesci...

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

Fajny Pomysl Tylko czy nie jest on zbyt ambitny ? potrzeba by ci bylo sporo Pluginow/Skryptow Autorskich bo niesaze ze sa juz takie pluginy ale moge sie i mylic

Opublikowano

Nie mówię, że będzie łatwo.. Pliki jestem gotów zrobić, a jeśli chodzi o autorskie pluginy i skrypty to trzeba będzie zainwestować troszkę pieniędzy. Myślę, że przełoże ten projekt na wakacje, bo teraz mam strasznie mało czasu na jego realizację. Przez ten czas będę udoskonalał pomysł, wykonam projekty miast i wsi. Myślę, że spawn mógłby być na dworcu PKP z informacją, że dopiero przyjechales do miasta. Co Wy na to?

Edit: Myślę nad wykonaniem skryptu/pluginu wprowadzającego do czatu funkcji /me /do takich jak w GTA SA:MP na serwerach Role Play. Jeśli ktoś grał i zna zasady RP to wie o co mi chodzi ;)

Opublikowano

Podstawą dobrego serwera minecraft są autorskie pluginy i skrypty. Gdy już myślisz o większej ilości slotów to polecam postawić serwer na maszynie dedykowanej. Aby grała duża ilość graczy, polecam Ci odrazu postawić serwer przynajmiej 150 slotów +. Pomysł jest naprawdę fascynujący i zachęca do zagrania trzymam kciuki , że serwer wypali ;-)

,,Vape is good, vape is my life"

Opublikowano

kiepska gra

h6m9o8p67z9o.jpg

Cześć! Zapraszam Cię na mój serwer typu skyblock, nowoczesnego typu! Mamy 20 slotów i 1 ukryty - serwer publiczny no-premium na wersję 1.6.4! :-) Eventy, i konkursy i dużo innycn niespodzianek! :-) IP: s8.fhmc.pl:27891

Opublikowano

Pomysł na serwer zaczepisty. Chętnie bym pograł lecz pewnie nie wypali. Co do slotów to najpierw kup serwer jakiś 30/40 slotowy, a potem załatwiłbyś sobie bez problemu sponsora. :)

Aż chyba pójdę w ten kierunek i pouczę się na taki pomysł skriptów. :D

A każdy Skripter by chętnie się do takiego dużego projektu przyłożył choćby 1h dziennie za darmo (gdyby projekt wynosił na jakieś 100/150 graczy).

Opublikowano

Myślę, że pare prostych skryptów/pluginów i z 3 konkretne by wystarczyły. No cóż... Zobaczymy co da się zrobić,

narazie myślę cały czas nad tym projektem co mogłoby go udoskonalić, żeby zachęcał graczy. Pozdrawiam i dzięki

za opinie na temat mojego pomysłu ;)

Opublikowano

Ja na komputerze od 3 miesięcy mam pliki serwerowe pod typ Role Play, na którym są biznesy, prace, frakcje (nie chodzi tu o śmieszne Factions tylko frakcje, np. - Policja, Urząd, przestępcze organizacje), ło jezu, dużo tego :) Jakbym miał hajs na maszynę, już by dawno stał, a jeśli tobie się uda ten projekt to powodzenia życzę :)

Opublikowano

Ja na komputerze od 3 miesięcy mam pliki serwerowe pod typ Role Play, na którym są biznesy, prace, frakcje (nie chodzi tu o śmieszne Factions tylko frakcje, np. - Policja, Urząd, przestępcze organizacje), ło jezu, dużo tego :) Jakbym miał hajs na maszynę, już by dawno stał, a jeśli tobie się uda ten projekt to powodzenia życzę :)

od kiedy frakcje to kurwa urzędy,policjia itp?

Co do tematu

Wiele było takich pomysłów na RP ,lecz wszystkie okazały się klapą :)

1379958827-U247153.png

Opublikowano

Co do tematu

<facepalm> @up Geniuszu, wiesz co to jest Grand Theft Auto: San Andreas MULTIPLAYER? Moje pliki bazują właśnie na serwerach Role Play z SA:MP'a. A w SA:MP'ie frakcje to policja itp. -.-

Opublikowano

Co do tematu

W GTA SA:MP na serwerach Role Play frakcje to prace typu policjant, urząd miasta etc.

Opublikowano

Pomysł jest super! Niestety YouTuber - PitchBlack - już robił reklamę takiego serwera. Zapewne osoby które go oglądają (jakieś 60k subów) mówiły by że zajumane, ale jeśli masz jednak ten pomysł i chcesz go zrealizować to rób! ;D A i jakbyś szukał budowniczych to zgłaszam się ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...