Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Scenariusz!

kkoondzio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich! Potrzebuję pomocy do Marca muszę zrobić film. Niestety grupa którą mi przydzielona jest strasznie mało zgrana i nic nie robią. Nawet gorzej dokładają mi kolejnych problemów. Teraz na temat muszę napisać scenariusz do krótkiego 5 minutowego filmu. Niestety nie mamy gdzie się spotkać więc dobrze byłoby gdyby wszystko rozgrywało się na powietrzu.

Opublikowano

Czemu nie zorganizujesz ich tak żeby każdy miał indywidualną rolę, która nie wymaga współpracy między nimi?

Wymyśl kilka postaci z których każda będzie miała indywidualny epizod, i np. spotkają się ze sobą jedynie pod koniec filmu.

Wyobraź sobie kilku ludzi ocalonych przed jakimś kataklizmem, każdy z własną historią, gdzie pod koniec wszyscy się spotykają...

... zabijają. xD Tak, to by na pewno ich trochę przekonało do siebie. Ludzie się nienawidzą.

Opublikowano

Czemu nie zorganizujesz ich tak żeby każdy miał indywidualną rolę, która nie wymaga współpracy między nimi?

Wymyśl kilka postaci z których każda będzie miała indywidualny epizod, i np. spotkają się ze sobą jedynie pod koniec filmu.

Wyobraź sobie kilku ludzi ocalonych przed jakimś kataklizmem, każdy z własną historią, gdzie pod koniec wszyscy się spotykają...

... zabijają. xD Tak, to by na pewno ich trochę przekonało do siebie. Ludzie się nienawidzą.

Sam pomysł mi się podoba. Lepsze to niż nic tylko problem pojawia się ze sprzętem. Mamy tylko jedną kamerę ;) Co do tego to wszystko fajnie ale jak zrobić to w taki sposób aby wszystko prezentowało się ciekawie mimo, że nic się nie dzieje :D (Wiesz o co mi chodzi? )

Opublikowano

Sam pomysł mi się podoba. Lepsze to niż nic tylko problem pojawia się ze sprzętem. Mamy tylko jedną kamerę ;) Co do tego to wszystko fajnie ale jak zrobić to w taki sposób aby wszystko prezentowało się ciekawie mimo, że nic się nie dzieje :D (Wiesz o co mi chodzi? )

Cóż, każdy z nas ogląda filmy. Poszukaj rozwiązań w mediach szerokiego dostępu.

Moim zdaniem mógłbyś osobom z którymi pracujesz zorganizować plan, schemat, formułkę gdzie każda osoba miałaby wyznaczony dzień pracy z tobą. W dane dni będziesz kręcić tej osoby, w inne dni - tamtej, w jeszcze inne - tamtej, rozumiesz?

Co do prezentacji tego wszystkiego - to już twoja działka, ja tu tylko pomagam. Jak mówiłem, poszukaj inspiracji w dziełach otwartych dla publiki.

Jak mówiłem - niech się nienawidzą, po co na siłę sprawiać żeby dobrze im szło między sobą? Sugeruję żeby zrobić to tak, że użyjesz każdą osobę i każdy będzie miał w swój wkład, a ty mniej roboty i problemów ze zmuszaniem ich do pracy ze sobą i z tobą.

Kluczem mogłoby być to, że każda postać byłaby zupełnie inna od poprzedniej. Takie starcie wielu różnych idei. Spraw żeby jedną postać nienawidzili a drugą kochali. I zabij oby dwie, ku uciesze i trwodze publiki!

Powodzenia, mój drogi el reżysero. xD

Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi niestety pomysł do odrzucenia :c Z twoim pomysłem nie zmieścił bym się w czasie. Mam na to od 3 do 5 minut tak więc ten pomysł się do takiego krótkiego filmiku się nie nadaje. :/ Proszę o więcej propozycji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...