Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomoc]Składanie Laptopa, karta graficzna procesor i inne

marcinq4404

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Otóż na wiosnę roku 2014 zamierzam zaopatrzeć się w nowy sprzęt do grania, a mianowicie ma być to Laptop. Od razu piszę, że zbędne wasze komentarze w stylu laptop do grania to gówno PC lepsze. Wiem o tym, że PC są wydajniejsze, ale nie bez powodu wybieram laptopa. Na początek mam do was parę pytań:

1. Jak jest z obudową? czy wybierając obudowę od Asusa dostanę ją wraz z płyta główną?

2. Czy wybierając obudowę muszę martwić się o upchanie każdego komponentu?

2. Czy dam radę upchać w w laptopa o przekątnej 17.3 cala tą kartę ASUS GeForce GTX670 2GB 256bit DirectCu II (GTX670-DC2-2GD5) (i jeżeli ktoś ma to prosił bym o opinie na temat tej karty) (JEżeli niema takiej możliwości to prosił bym o podanie propozycji kart w podobnej specyfikacji i cenie)

4. Jeżeli macie propozycje gotowców nadających się do gier w 1920x1080 i na wysokich detalach to prosił bym o linki

Z racji iż w składaniu komputerów jestem zielony to chciałbym byście pomogli mi coś sensownego złożyć

Chciałbym również by sprzęt miał obudowę od asusa 17.3 cala (najlepiej czarna matowa / srebrna (taka pseudo grawerowana) procek intela i7 4 rdzenie może być 2.2-2.6 MHz z turbo ( z cache od 6mb) Płyta główna mogłaby być Asusa, dysk od 500gb do 1tb obr 7200 RAM najlepiej od Kingstona 4-8gb taktowanie 1600-1700 CO do reszty osprzętu podawajcie propozycje wszystkie rozpatrzę. Za sensowne odpowiedzi oczywiście plusy :)

Budżet maksymalnie do 3500zł polskich

Opublikowano

Za rok w tej cenie powinien się załapać Y500, ale i tak w tej chwili nie ma sensu gdybać.

O składaniu raczej zapomnij :P

PS Ty chciałeś w lapku zmieścić pecetowego GTXa? Hahah, nie zauważyłem :D

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Bardziej upierał bym się przy Asusie Acerze niż przy Lenovo i coś z przekątną 17 ". A co do postu za sprzętem wole się rozglądać już teraz , żeby nie trafić na badziewie

Opublikowano

My swoje Ty swoje... Możesz teraz się oglądać, dałem propozycje ale to może dużo nie dać bo nie wiadomo co będzie w 2014.. Także napisz wtedy temat i będzie jaśniejsza sytuacja.

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...