Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Informatyka w szkole

Franko_1998

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dzisiaj w szkolach informatyki ucza osoby ktore sa po np. mgr matematyki/techniki/fizyki i ktore maja zrobione studia podyplomowe dla nauczycieli informatyki.

oni musza robic podstawe programowa bo za to jest im placone i nic innego robic nie umieja ani nie musza. doksztalcac tez sie nie musza ani nikt tego od nich nie wymaga bo nikt im za to nie zaplaci

mam mgr inz informatyki stosowanej o specjalizacji informatyczne sieci globalne. i gwarantuje Wam ze podstawowka/LO/inz/mgr to word/excell/c++ na wykladach/html na wykladach i tyle

aktualnie technika informatyczne/teleinformatyczne prowadzaja akademie cisco i chwala im za to przy czym w 99% wszystko jest prowadzone na odwal sie i nic to nie daje(znak absolwentow jak i wykladowcow szkoda gadac). sa tez czasami w ramach technikum szkolenia ze swiatlowodow i okablowania strukturalnego prowadzone przez firmy. pracownie informatyczne byly informatyzowane przez unie i triumf windows server sbs 2003.

wiedze informatyczna praktyczna to dzisiaj tylko kursy i szkolenia autoryzowane cisco, microsoft, redhat itd.

btw bardzo ciekawy temat :)

Vortax. konfiguracja administracja zarzadzanie zabezpieczenia serwerow dedykowanych Metin2, aktualnie Thespia, Exalion, Longju2, Restia kontakt PW

Opublikowano

Magiczne słowa - "podstawa programowa".

Właśnie w tej cholernej podstawie wymagają od Was tylko tyle i nic ponad to :D Ja całe gimnazjum na informatyce to praktycznie przegrałam, bo zrobienie arkusza kalkulacyjnego o ostatnich szkolnych zawodach lub prezentacji o sobie to kwestia 10 minut, a resztę można "się pobawić", jak to mówiła nauczycielka. Żadnych accessów, modelu klient-serwer, nic, zwykłe kompy z prawami administratora i to niektóre całkiem niezłe. Zdarzały się też lekcje wolne, kiedy to nauczycielka po prostu gdzieś wyszła i tyle ją widzieli.

Podstawówki to za bardzo nie pamiętam, mieliśmy świetnego i zabawnego nauczyciela to jest raz, ale same lekcje były mdłe. No ale czego się spodziewać po 9letnim dzieciaku, robi co każą i o nic nie pyta.

Jednym zdaniem infa to po prostu sposób na podwyższenie sobie średniej ;]

Podwyższenie średniej powiadasz? W poprzedniej klasie jako jedyny miałem dobrą ocenę z informatyki (6). Reszta klasy dostała same jedynki, dwójki i może jedna osoba dostała 3. Teraz jestem w drugiej klasie gimbazjum i nie mam informatyki wcale. Z tego co się dowiedziałem od nauczyciela w moim gimnazjum mamy tylko 2 lata informatyki. Teraz zamiast niej mamy technikę... Chociaż muszę przyznać że w pierwszej klasie mieliśmy dość zaawansowany materiał.Bardzo mało bawiliśmy się w wordy i excele. Ogólnie mówilśmy trochę o html'u , budowie komputera itd. Więc na lekcje nie narzekałem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...