Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

procesor, grafika

Gość LemoN.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Halo mam zamiar wymienić grafikę, procesor i zasilacz w moim komputerze. Komputer ma ok. 2 lat, ale finanse nie były zbyt duże na jego zbudowanie ok. 2 tysięcy. W tym momencie wylądowałem z procesorem 'Phenom X4 840' grafiką nvidia 550ti i zasilaczem 'qoltec' - czarna lista.

Moje pytania są następujace, czy jak na te czasy warto wymienić grafikę i procesor? *W mojej opinii tak, patrząc na wymagana nowych kolosów, nie zagram na minimalnych' A jeśli warto jest je wymienić, to na jakie? koszta ok. 800zł? Choć wolałbym żeby wyszło najtaniej, ale i żeby nie było to na 2 lata.

Liczę na odpowiedzi ludzi, którzy się znają, a nie amatorów.

Opublikowano

tak czy siak qoltec do wymiany na minimum corsair vs 450w. Koszt około 160zł.

Następnie podaj mobo aby się nikt nie pomylił, ale tak czy siak tutaj tylko przejście na platofrme intela pomoże.

Kręcileś coś tego phenoma? Czy nie?

PS. w pierw zasilacz potem kręcenie :>,

graphic.png
Opublikowano

A czy kartę mogę kupić używaną? Robi to jakąś wielką różnica, jeśli będzie w dobrym stanie?

Opublikowano

Tylko nie nowe XDD Używanych szukaj, tylko używanych i ew. podaj linki to się oceni ;c

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Ceny takie same a 3gb drogą nie chodzi. Na palita bym tu nie stawiał.

Jeśli masz zamiar kupować zadzwoń i się spytaj czy mają gwarancje rozruchową bo nic tam nie widze.

PS. zasilacz pierwszy !.

graphic.png
Opublikowano

a czy znajdę inną karte 3gb? Cieżko znaleźć używanego gtx 580 :/

Opublikowano

Po dokupieniu zasilacza zostaje Ci jakieś 650zł na GPU.

Na allegro takie coś znalazłem: http://allegro.pl/karta-graficzna-radeon-hd-7870xt-jokercard-na-gwar-i3667584474.html

| CPU: Intel Core i7-4770k | MOBO: MSI Z87-G45 Gaming Intel Z87 | GPU: Palit GeForce GTX 770 2GB | PSU: OCZ ZS 650W | RAM: Crucial Ballistix Sport 16GB | HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB | CASE: Zalman Z11 Plus

Opublikowano

| CPU: Intel Core i7-4770k | MOBO: MSI Z87-G45 Gaming Intel Z87 | GPU: Palit GeForce GTX 770 2GB | PSU: OCZ ZS 650W | RAM: Crucial Ballistix Sport 16GB | HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB | CASE: Zalman Z11 Plus

Opublikowano

Zapomniałem dodać, że chciałbym uciągnąć battlefield 4 na ultra, da rade w tej cenie ? :c

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...