Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[SS] Resthea - Nowy interface!

Qentinios

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Coś nowego ale wchodząc w temat spodziewałem się czegoś więcej.

Nie bedziemy kombinowali ze zmiana ustawien calego interface.

Tylko zmiana starego.

table_name,9,10,11 from information_schema.tables

Opublikowano

Całkiem przyzwoita. Kolory okienek pasują do 'klimatu serwera'. + ładnie dopasowane cienie w oknie wyboru postaci :)

.

Opublikowano

Nie bedziemy kombinowali ze zmiana ustawien calego interface.

Tylko zmiana starego.

A wg. mnie dobrym rozwiązaniem było by zrobienie jednak całkiem nowego układu plus (o ile to możliwe, nie przyglądałem się tamu) wybór między starym, a nowym. Stary jednak się trochę przejadł ;)

Opublikowano

Jakiego rodzaju interfejs byście oczekiwali? Mnie się on bardzo podoba, też dlatego, że nie widziałem żadnego w podobnych odcieniach - tymczasem czarnych, granatowych, szafirowych, i innych kryształowych było już pełno. Ten kolorystycznie miał nawiązywać do drewna, a dokładniej do Mahoniu :P

Co do propozycji wyboru starego i nowego interfejsu - nie wprowadzimy - dlaczego? po pierwsze wbrew pozorom sporo zabawy (jeżeli mówimy o zmianie w np opcjach gry, jeżeli poprzez podmianę, proste, tylko że u nas patcher zaraz by napisał pliki)- po drugie, nie po to przygotowujemy coś nowego, żeby ludzie na starym siedzieli.

Możecie powiedzieć, jakie byście widzieli poprawki, może zmianę odcienia, jeżeli będzie to w miarę proste do wykonania, może coś się uda. Szkoda że się nie podoba.

Btw - to nie było robione 'na odwal', nic na naszym serwerze nie jest robione byle jak.

sygnatura2.png

Opublikowano

Jakiego rodzaju interfejs byście oczekiwali? Mnie się on bardzo podoba, też dlatego, że nie widziałem żadnego w podobnych odcieniach - tymczasem czarnych, granatowych, szafirowych, i innych kryształowych było już pełno. Ten kolorystycznie miał nawiązywać do drewna, a dokładniej do Mahoniu :P

Co do propozycji wyboru starego i nowego interfejsu - nie wprowadzimy - dlaczego? po pierwsze wbrew pozorom sporo zabawy (jeżeli mówimy o zmianie w np opcjach gry, jeżeli poprzez podmianę, proste, tylko że u nas patcher zaraz by napisał pliki)- po drugie, nie po to przygotowujemy coś nowego, żeby ludzie na starym siedzieli.

Możecie powiedzieć, jakie byście widzieli poprawki, może zmianę odcienia, jeżeli będzie to w miarę proste do wykonania, może coś się uda. Szkoda że się nie podoba.

Btw - to nie było robione 'na odwal', nic na naszym serwerze nie jest robione byle jak.

Chciałeś drewno a wyszła stara marchewka.

0LsM05U.png

Opublikowano

Mz5XfLg.png

Kombinowaliśmy - ale wiesz dlaczego nie zostaliśmy? Bo wszystkie napisy w metinie są białe - i np questy były niewidoczne, napisy na buttonach niewidoczne, przyjaciele i gildia - niewidoczni..

sygnatura2.png

Opublikowano

Mz5XfLg.png

Kombinowaliśmy - ale wiesz dlaczego nie zostaliśmy? Bo wszystkie napisy w metinie są białe - i np questy były niewidoczne, napisy na buttonach niewidoczne, przyjaciele i gildia - niewidoczni..

coś tam macie na serwerze w pythonie , więc nie pierdol ze zmiana koloru napisu sprawi ci tak wielką trudność

Opublikowano

coś tam macie na serwerze w pythonie , więc nie pierdol ze zmiana koloru napisu sprawi ci tak wielką trudność

Pod względem kodu - żadna - ale punkt 1 - nie widzę powodu żeby tak robić, jeżeli dużo prościej jest zmienić kolor interfejsu - punkt 2, to jest czasochłonne, i nie chce mi się na to tracić czasu.

sygnatura2.png

Opublikowano

Pod względem kodu - żadna - ale punkt 1 - nie widzę powodu żeby tak robić, jeżeli dużo prościej jest zmienić kolor interfejsu - punkt 2, to jest czasochłonne, i nie chce mi się na to tracić czasu.

Zmiana jednej funkcji nie jest czasochłonna.

0LsM05U.png

Opublikowano

Zmiana jednej funkcji nie jest czasochłonna.

Mówisz że to w to uitooltip? jeżeli tak, to faktycznie nie, myślałem że trzeba by było przy każdym napisie osobno ustawiać.

sygnatura2.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...