Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wyspa-LS - najlepszy serwer RolePlay na platformie MTA:SA!

R3public

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

11_Untitled-3.png

Nazwa: ====== Wyspa-Los Santos=======

IP: mtasa://79.133.193.20:22012

Witaj użytkowniku aktualnie przeglądający ten temat ^_^ .

W tym temacie, chcielibyśmy zaprosić cię na serwer WYSPA-LS, który stoi na platformie serwerów MTA.

Owy serwer, dzięki odpowiednich umiejętnościach każdego administratora, pozwala na szybki rozwój tylko i wyłącznie dla użytkowników, bo u nas, to oni są na pierwszym miejscu!

Wiele rozbudowanych systemów pozwala na jeszcze lepsze odgrywanie swojej postaci.

Administracja prócz ulepszaniem silnika zajmuje się również częstym organizowaniem eventów dla graczy, aby przepędzić nudę i polepszyć sens kreowania swojej postaci. Dzięki takich akcji i wiele więcej możesz odnaleść się w naszym świecie!

Nie czekaj, tylko wejdź, załóż konto, kolejno postać!

di9u.png

Jak to wszystko z początku wygląda?

panel91job.png

Gdy wejdziecie na serwer i naciśniecie przycisk "TAB" wyświetli wam się wskaźnik myszy.

Wskaźnikiem myszy wszystkim operujecie. Czyli, klikacie prawym na pojazd - pojawia wam się pokazane na obrazku menu. To co kupicie jest w waszym EQ. Jak z czego korzystać? Klikacie na to prawym, później się zczaicie co dalej.

Ciekawe elementy

WINDA w Urzędzie Miasta

windacvkhk.png

Z wyborem piętra

Skrypt PRAWA JAZDY

prawkooskoujzd.png

Na serwerze jest wgrany nietypowy skrypt na robienie prawa jazdy. Najpierw musimy udać się do ośrodka szkolenia kierowców, tam używając iPhona (kupionego wcześniej w sklepie) dodzwaniamy się do instruktora i umawiamy na kurs. Ten bierze od nas pieniądze za kurs, po czym jeździmy z nim dwanaście minut. Po wyjeżdżonym czasie idziemy do urzędu miasta zdać egzamin na prawo jazdy.

prawkopmj13.png

Egzamin znajduje się na drugim piętrze.

Skrypt naszego serwera zawiera podstawowe systemy pod serwery RolePlay, oraz:

Zaawansowany system boombox'u

x689.png

Nasz silnik gry zawiera dość dobrze rozbudowany system boombox'u, który za

dość tanie pieniądze może trafić do waszych rąk!

Za pośrednictwem posiadania linku do radia czy piosenki z końcówką .m3u możecie na okrągło

puszczać w swoim środowisku muzykę z radia zwanego boombox'em!

System pupili

6a7k.png

Na naszym serwerze, w sklepie wielobranżowym możesz zakupić obroże, dzięki której możesz oswoić dzikie

psy, które krążą po Los Santos. Napotkać je możesz za budynkami, w uliczkach, czy też przy przystankach. W sklepie można również zakupić karmę dla zwierząt, aby nakarmić psa i wzbogacić jego nasycenie! Możesz również
dobrze nauczyć go sztuczek i wykonywać rozkazy, takie jak: zostań, chodź, idź i inne! Każdy pies ma swój procent

kondycji, a intensywnym bieganiem może ją zwiększyć i stać się lepszym przeciwnikiem dla twoich wrogów!

System paintball'u!

x97u.png

Dzięki naszemu programiście, możemy dla powiększeniu rozrywki waszych postaci wprowadzić w pełni
działający system paintball'u. Specjalnie zbudowana hala do tego sportu istnieje również jako
biznes dla obywatela, który może zakupić i zarabiać pieniądze organizując eventy paintball'owe!
Gdy wejdziemy na hale, możemy wybrać swoją drużynę (Czerwoni / Niebiescy) i walczyć z markerami na
polu bitwy przygotowanym dla was, a oznaki (plamy po ostrzale) dostania można dostrzec po świecących kropkach
na skinie twojej postaci, dlatego lepiej jak zakupisz dodatkowy kombinezon!

System grill'u!

wzn0.png

Kolejnym, dobrym dla rozrywki i nasycenia swojej postaci systemem jest grill! Wystarczy, że zakupisz

dość tani sprzęt do grill'owania w sklepie wielobranżowym, a kolejno surową kiełbasę, czy też rybę w sklepie 24/7. Gdy zakupisz te przedmioty, możesz bez ograniczeń na trawniku przed swoim domem
piec kiełbaski, ryby i inne surowe mięso, kiedy tylko nabierze cię na to ochota. A takim sprzętem i zapachem

twój sąsiad będzie zazdrosny, a ty radosny!

Stamina - czyli bieganie.

stamina3gkrk.png

Na plaży jest skrypt do wyrabiania staminy. Dzięki bieganiu w markery nabijamy sobie

punkty staminy. Wyższa stamina = możliwy sprint.

Skrypt autobusu.

autobus46j8b.png

Podchodzimy do przystanku autobusowego i wyskakuje nam lista gdzie możemy dojechać.

Klikamy TAB, myszką dwa razy na obrany kurs i dojeżdzamy.

Skrypt wózków widłowych w tartaku.

tartak1as6c.png

Praca dorywcza - tartak - najpierw tniemy drzewa, później wozimy wózkiem to drewno do składu.

Za to dostajemy kwity, które wymieniamy w urzędzie.

byjs.png

Rozgrywka naszego serwera, jak sama nazwa mówi, toczy się w starym, dobrym Los Santos, lecz nie takim...

Reszta świata, prócz miasta i przedmieściach (wioski Palomino Creek, Montgomery i inne) zostają usunięte i zastąpione wodą!
Dlatego nazwa serwera brzmi: wyspa-ls / wyspa-LosSantos! Również, za dobre kreowanie swojej postaci,
dobre akcje (etc.), możesz otrzymać nagrody od administracji jakimi są GamePoints (GP)!

bs5n.png

Grono administracyjne, to umiejętne, najbardziej zaufane osoby, które nigdy nie odmówią pomocy graczom.
W skład owego grona wchodzą: Cegła, administrator -LeXuS
oraz supporterzy. Oczywiście cała administracja
pozytywnie nastawiona jest do każdego gracza i nigdy nie odmówi pomocy użytkownikowi naszego serwera RolePlay!

yj2n.png

Jeśli chodzi o serwer. Włączony i otwarty jest całodobowo (24/7), tak samo
w tym czasie znajdzie się jakiś supporter/administrator online, który w trudnej
sytuacji zawsze będzie nastawiony na pozytywną pomoc dla gracza!

Serdecznie, jeszcze raz zapraszamy na nasz serwer, gdzie liczy się przede wszystkim gracz !!!

Jest tego znaczenie więcej.

­

Opublikowano

nie jest to "Zabrane" jak to napisałeś, mamy ten GameMod jednak posiadamy na niego WYKUPIONĄ licencję u autora, lecz pracujemy i będziemy pracować nad nim.

Chciałbym także podkreślić, że skrypt jest ważny, ale także ważna jest administracja oraz podejście do graczy, a w tej kwesti bardzo się różnimy, ponadto pracujemy nad mapą (dodajemy nowe rzeczy/miejsca)

Między innymi:

Zostały zmienione kanały a raczej ich mały kąt - nowe miejsce na South Central w dzielnicy Grove/Ganton !

Teraz będzie pokazany wcześniejszy teren, który zastapiliśmy.

pFvd.png

A zastąpiliśmy ten teren nowymi domami, sklepami oraz małym garażem dla gangów!

nFvd.png

A teraz coś z zewnątrz.

hFvd.png

jFvd.png

lFvd.png

mFvd.png

Dodano również boisko w nowym miejscu, które za niedługo będzie gotowe do zabaw!

kFvd.png

nowo wybudowana przystań.

xFvd.png

yFvd.png

zFvd.png

Została opracowana wyspa dla Sandykatu, który prowadzi Nasz administrator GTA. Dostęp tam niestety będzie ograniczony ze względu produkcji narkotyków ale także broni palnej - zapraszamy do oglądania.

Qkwd.png

Pkwd.png

Nkwd.png

Mkwd.png

Lkwd.png

Jkwd.png

Hkwd.png

Teren pusty, oblewany wodą również zastąpiliśmy piękną wyspą która zostanie umeblowana i wykończona od wewnątrz poprzez służby miejskie.

Xkwd.png

Ykwd.png

Zkwd.png

skriny z hotelu oraz lotniska :

Wxwd.png

Xxwd.png

Yxwd.png

Zxwd.png\

bywd.png

stacja benzynowa :

Rxwd.png

Sxwd.pngTxwd.png

xVwd.png

wVwd.png

sVwd.png

tVwd.png

rVwd.png

qVwd.png

pVwd.png

akwarium stworzeń morskich!

gVwd.png

hVwd.png

jVwd.png

kVwd.png

lVwd.png

mVwd.pngnVwd.png

Dla mnie liczy się zadowolenie graczy, bo to właśnie dla nich stawiam serwery, i będę dążyć do rozwoju tego jak i innych moich serwerów.

Opublikowano

Mam pytanie dlaczego mi nawet tego serwera nie wyszukuje a gdy klikam szybkie połączenie to nie moge sie połączyć :/ ps : to moj 2 serwer na jakim chce zagrać w mta

891211407265765932522.png

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Vergeance 1x8GB DDR3 x2 = 16GB

Cooler Master G650M Modular

Corsair Hydro H110

Asus NVIDIA GeForce GTX 770 DCII OC 2GB GDDR5

Creative Sound Blaster Z

Western digital blue 500gb 3.5'' 7200RPM

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

Mam pytanie dlaczego mi nawet tego serwera nie wyszukuje a gdy klikam szybkie połączenie to nie moge sie połączyć :/ ps : to moj 2 serwer na jakim chce zagrać w mta

Skopiu mtasa://79.133.193.20:22012 i wklej do okienka w MTA.

­

Opublikowano

Mi tu chodzi o to, że wszystko jest takie same jak na LSS - RP. A mi osobiście chce się płakać. Jak patrze w jaką strone idą servery SAMP / MTA. Zróbcie coś swojego.( LSS pewnie też ma wykupioną ). A wtedy gwaratuje wam, że będziecie mieli 2 x więcen graczy niż nawet LSS. Nie chodzi mi o takie zmiamy jak " zmienienie miejsca wyrobu prawa jazdy " bo to jest akurat dziecinie proste. Tylko o własne inowacje nowe rozwiązania i skrypty. Więc jak napisałem wcześniej. Autorski GameMod i masz w cholere graczy. Mam taki jeden przykład 1 serveru nie RP( Ale RP to masz misiaka koleś trzepie kase bo ludzie CHCĄ grać ma jego autorski GameModzie. Teraz może nie tylo jego bo od pisania ma ludzi). Wracając do przykładu. Koleś napisał GM ( mowa teraz o SAMP-ie ). autorski przez pierdzielone 2.5 lat miał pełny server ciągle. Była masa podróbek ale nikomu się nie udało skopiować GM-a. Teraz co prawda dochodzi 3 rok servera i już tyle osób nie gra.( To dlatego, że Skrypter całkowicie zmienia GM i znów pisze go od zera i też pewnie będzie na pewno będzie równie zajebisty jak te poprzednie. Przepraszam za wyrażenie.) Więc widzisz. Co to jest AUTORSKI GAMEMODE. Skończyłem ten długi wywód.

Opublikowano

Było trzeba o tym pomyśleć przed założeniem serwera,a nie bezczelnie kraść skrypty które już były kradzione.

Wypraszam sobie, ja żadnych skryptów nie kradłem, na cały GameMode mam wykupioną licencję...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czy ja wiem czy taki najlepszy? Często adminsitracja nie reaguje, albo po prostu gdy grasują odwalacze to niema kto pomóc.

Chyba pomyliłeś serwery, u nas zawsze jest ktoś z supportu i pomaga graczom :mellow:

­

Opublikowano

Gdy zdarzy się taka sytuacja że naprawdę nie będzie nikogo z Administracji/Suportu (co się raczej nie zdarza) jest możliwość wejścia na naszego TeamSpeak'a i poinformowania mnie.

Jeżeli sytuacja jest naprawdę ważna, kwestia włączenia MTA i wejścia na serwer to chwila, a na TS'ie jestem praktycznie cały czas.

Opublikowano

Ta grałem na serwerze, ale oczywiście jak nie ma Admina / Supporta to jakieś wieśniaki zaczynają Ciebie bić i nic z tym nie zrobisz poza wylogowaniem sie z serwera . Patrzac na wyspe a na lss to jednak wole pograć na lss z względu na ilość graczy chociażby .

Opublikowano

Wbiję na server lukne co i jak , widzę że reklame dobrą robicie na kilku forach już ją widziałem , POWODZENIA ;] Zobacze server i dam odpowiedź w tym temacie ;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...