Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[problem] Komputer nie chce się uruchomić.

OmgLolNoob^^

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, kupiłem sobie komputer (nie gotowca, część po części), składany nie był przeze mnie tylko przez "specjalistów" z owej strony z której zamówiłem komputer. Dziś dotarł, otwieram, podłączam kabel od monitora oraz kabel do zasilacza (kabel zasilający?) I próbuję uruchomić komputer magicznym guzikiem włącz. Następnie - nic się nie dzieje. Słychać bardzo cichutki dźwięk, zgaduje, że to wiatrak, bo widzę jak się kołysze w lewo i prawo (dosłownie!), na obudowie miga białe światełko przy ikonce jakby trzech płyt. Natomiast nic więcej się nie dzieje. Kable zostały na 100% dobrze podłączone. Jestem świadom, że mogę złożyć reklamację, jednakże takie procesy trwają zwykle kilka tygodni, a może rozwiązanie jest bardzo proste.

Specyfikacja komputera jeśli jest to ważne:

Dysk SSD Kingston 60GB V300 SATA3

Procesor Intel CORE I5-4670K 3.4GHz LGA1150 BOX HASWELL

Zasilacz XFX Pro Series 550W

Dysk Seagate Dysk Seagate 1TB, SATAIII, 7200RPM, 64MB cache

Karta graficzna MSI GeForce GTX 760 2GB DDR5 (256 Bit)

Pamięć Team Group Vulcan Gold - DDR3-1600 CL9 - 8 GB (2x4GB)

Płyta główna ASRock Z87 EXTREME4

Obudowa SilentiumPC Gladius M40 Pure Black

Chłodzenie CPU SilentiumPC Spartan Pro

Asus Napęd DVD -/+RW

Reasumując: po naciśnięciu guziczka, który odpowiada za włączanie komputera nic się nie dzieje. Świeci się tylko jakaś biała lampka obok ikonki trzech płyt (ułożonych pionowo) i wydobywa się bardzo cichy wiatrak z wnętrza PC.

Z góry dzięki za pomoc!

Y U NO LEIK MEH?!

TROLOLOLOLLOLOLOLOLOLOL!

Daj +

Opublikowano

Podociskaj wszystkie kable, sprawdź czy 24pinowy kabel (największy) jest podlaczony do płyty głównej (wychodzi z zasilacza), przepnij kostki ramu do innych slotow, czyli jesli np. masz 2 kostki ramu po 4gb to przepnij je o 1 miejsce w przod albo w tyl ( zalezy gdzie masz podlaczone ).

hohohehehohohihihehehohohuhu

Opublikowano

masz 2 wejscia do monitora? to zmien bo ja we wakacje kupilem pc tez do gier tutaj skladany i 2 razy kompa odpalam wszystko chodzi nie dziala dzwonie do nich z pretensjami w sensie do tego serwisu tylko co dalem czesci do zlozenia a potem sie okazuje ze nie ten kabel...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...