Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gra Sura

palldino

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zbieram aktualnie kase na gre sura. Z tego co slyszalem jest to najlepsza profa do solo expa i tu pytanie jakie eq kupic na nia, jakiego fms (jakis nie drogi z dosc dobrymi srednimi), jakie eq kupic zeby pozniej z nim biegac dosc dlugo? i najwazniejsze jak staty oddawac? a w um co po czar. ostrzu?

Narazie do wydania mam ponad 30kk, wiem malo ale zaczalem 2dni temu ;d a narazie powinno starczyc na jakies eq

@edit

a spore szanse sa na bana zostawiajac fiszbota na noc? xD tzn z auto relogiem jak gm jest wylapie bana? ktos moze ogarnia bocil tak?

Opublikowano

Ja bym kupił Fmsa+9 jakiekolwiek średnie, kd potwora i śmierci+4, a następnie zmieniał w nim bony za pomocą zmianek ze skrzyni ucznia.

Szanse na bana może nie są spore, ale też nie minimalne. Prawdę mówiąc zdarza się to w miarę często.

Opublikowano

a zbroje jaka? tak zeby kupic 1 na dlugo a i ten amulet/pierscien to jakie? :D

fms kupilem na poczatek +8 z kd potwora +3 ze sr 18 i um -3

Opublikowano

Rób postacie 20 lvl, ze szkat ucznia dostaniesz zmianki i dodania - użyj ich aby wbić w fms śr 30% +

Kup zbroje Yin-Yang +9, jeżeli będzie miała dobre kd (to jest kd uchyłki +4) i dobre bony 2000 pż + 15strzały/50ataku/10 do pz, to będziesz mógł w niej śmigać nawet do 75lvla ;)

Naszyjnik 1.5k pz,

Bransa - srebrna +9/1.5k pz

Hełm na 60tym zrób rogowy +7/8

Buty najlepiej by było gdyby były feniksa+7/8 z jakimś hp, jeżeli nie masz tyle hajsu, to kozaki z hp, bądź obojętnie jakie 1.5k pz

EDIT:

oczywiście na początku możesz mieć słabsze eq, ale nie zapominaj o skillach - czytaj je codziennie !

52287137559562145640.png

Opublikowano

1 zmiana sr i 31% ;d jak wbije 30 lvl to bodziem ze skrz wbije na +9 moze

#edit

a w um jak isc? ostrze pozniej zbroja czy cos innego? :D

Opublikowano

1 zmiana sr i 31% ;d jak wbije 30 lvl to bodziem ze skrz wbije na +9 moze

#edit

a w um jak isc? ostrze pozniej zbroja czy cos innego? :D

ostrze>>strach>>wirek>>łapa>>zbroja>>rozpro

Tak skille

Opublikowano

to w co lepiej isc ostrze > zbrojka > strach > wirek czy zamienic ze strachem zbroje? ;d

Kupilem tez yin yanga +7 z bonem 2kpz odpr na strzaly 7% jeszcze jakis kd sie wrzuci i dobre bedzie na poczatek ;d

a ta srebrna brazna jest tez z bonek 2kpz? ;o bo widzialem srebrna ale ona ma normalnie 1.5kpz heh

Opublikowano

Srebrna ma wbudowany bonus do hp, nie jest możliwe podwójne hp w tej bransie.

Jak postać ma być do dropu, szybkiego expa, metki itd, to polecam Ostrze>Zbrojka>Strach>Wir

Kosa na metki ;)

Grałem na podobnym bulidzie (Ostrze>Zbrojka>Wir>Strach) i postać sprawowała się dość ładnie, ale strach na 3cim jest lepszym rozwiązaniem pod zarobek na metkach.

52287137559562145640.png

Opublikowano

ok :D dodalem kd uchylki +3 i uniku +4 to zostalo jeszcze kupic branse buty z pz jakies i tylko wlasnie nie bylo mowy o helmecie i amulecie jakie kupic? i ebonitki kupie +6-7 starcza? czy szukac wyzej? :D chociaz pewnie drogie

Opublikowano

Wyzywka+9 jest droga, więc możesz kupić na początek+7.

Ebo staraj się kupić+9, jak włożysz do nich przetopy dadzą Ci bardzo dużo HP i siły.

Opublikowano

Ok bd szukal chociaz narazie sa same +5 heh a ebonitki max +7

A tarcza to jakas piaciokatna czy cos innego? i amulecika jakiego szukac?

Opublikowano

ehh wlasnie dostalem bana na mojego chara pod yangi ;d nie wiem nawet za co bo lowilem nim tylko i zaden gm mnie nie sprawdzal chyba ze przez te logowania i zmiana ip na stronie ze smoczymi monetami :(

#edit

kupowac ebon kolczyki +8? sa za 11kk a +9 ponoc 25~kk kosztuja puste to za drogo jednak ;d

Opublikowano

to jaki najszynik kupic? poradzi ktos jeszcze? Wbilem w 1 dzien 35 lvl ostrze juz m1, zbrojka m2(mialem akurat ku) i teraz bd pakowal w strach do metkow jak ktos wyzej pisal. Mialem juz kupowac ebo +9 ehh ale jakis gosc mnie ubiegl jak relogalem na chara z kasa xD Brakuje juz mi tylko butow, srebrnej brasny ale to pierw kupic ebo +9 i pozniej branse + nie mam naszyjnika i kompletnie nie wiem jaki ;( Czekam na dobre podpowiedzi ;d

Opublikowano

ehh wlasnie dostalem bana na mojego chara pod yangi ;d nie wiem nawet za co bo lowilem nim tylko i zaden gm mnie nie sprawdzal chyba ze przez te logowania i zmiana ip na stronie ze smoczymi monetami :(

#edit

kupowac ebon kolczyki +8? sa za 11kk a +9 ponoc 25~kk kosztuja puste to za drogo jednak ;d

Ustawiaj na afkowanie jak zobaczy gm.

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

napisalem do supportu za co wgl ban moze ktos podkablowal jak nie odpisalem :O dobra nie wazne to tylko do malzy byl char.

Sura wbilem po m2 ostrze i zbrojke i bd staral sie czytac co 24h chociaz nie wiem jak z ostrzem bedzie ;d

To jaki kupic ten naszyjnik i buciory? Jak narazie dropie na ku dla yagnow i odkladam sobie ku na umki + zaczne robic wszystkie misje + ofc boja. Wlasnie co do boja te misje 1-10pkt mozna ciagle robic czy jest odstep czasowy? Nigdy nie robilem boja i nie wiem xD

Opublikowano

napisalem do supportu za co wgl ban moze ktos podkablowal jak nie odpisalem :O dobra nie wazne to tylko do malzy byl char.

Sura wbilem po m2 ostrze i zbrojke i bd staral sie czytac co 24h chociaz nie wiem jak z ostrzem bedzie ;d

To jaki kupic ten naszyjnik i buciory? Jak narazie dropie na ku dla yagnow i odkladam sobie ku na umki + zaczne robic wszystkie misje + ofc boja. Wlasnie co do boja te misje 1-10pkt mozna ciagle robic czy jest odstep czasowy? Nigdy nie robilem boja i nie wiem xD

Co 24h od udanej misji możesz robić kolejny poziom.

Po wbiciu 10lv konia możesz od razu robić misje na bojowca bez czekania(może ci ktoś pomagać, ty musisz być liderem pt)

Opublikowano

Sura WP to postać dobra do expa na +86 jest to p1 pvp.

jeśli chcesz ogarniac dosc ladnie surka wp musisz miec ostrze +M6 fms +sr 25 dlaczego 25? bo ostrze mu da duzo i niech se nie przeplaca najlepiej gdybys jeszcze tak dokupil ebo 9 itd duzo do pz i pz

Po ostrzu dajemy strach potem rozpro(odbijanie spotow)wir palec zbroja

staty full int potem zr i sila

Opublikowano

Jakies eq juz ogarnalem moze byc?

nyt8.jpg

a helm +7 jest.

Jeszcze dozbieram na srebrna +9 i nie wiem jaki naszyjnik/butki kupic jeszcze.

Opublikowano

Najlepiej bym polecił tak oo

Pięciokątną tarcza +9

Ebonitowe Kolce +9

Fms +9 ( Śr 29 + )

Kd do pvp : Ninja Wojo

Kd do expa : Mooba Krytyka

zbr Yin-Yang +9 Kd : Vitala i Krytyka :)

Moja propozycja :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...