Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE]Zmiany w broniach

WaterAqua

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Ostatnimi czasy wchodziłem pograć w BF:P4F sporadycznie, kilka dni temu zacząłem wracać do tej gry.

I tu moje pytanie:

Od stycznia 2013 roku jak zmieniono te bronie (bądź jak je zmienią w najbliższym czasie):

- Famas

- AEK-971

- M4A1

- L86

- XM8

- QBB

- MG36

- M27 IAR

- XM8AR

- M249 SAW

- Pechenag

- MP5

- AS VAL

- M95

- L96

- SKS

Opublikowano

Jakie tu pytanie ?

Jeżeli chodzi ci czy pogorszyli bronie to aktulnie czekamy na update, gdzie znerfionych będzie sporo broni szczególnie dla szturmana i medyka.

Szturman: famas i l85 mają sporo gorszy odrzut

Medyk mg36 pogorszono zasięg i dodano większy odrzut <3, qbb również odrzut większy.

Mechanik: mp5, g53, as-val pogorszone ale nie pamiętam co tam zmienili ...

Recon ma mieć polepszone snajperki: gol między innymi

Opublikowano

Nie piszcie,że aż tak znerfili szturma on to jeszcze w niektórych broniach to dużo zyskał narzekać to można,ale na medyka bo tam to przesadzili z tym nerfem jak np.w Qbb.

Opublikowano

Ja tam się cieszę z nerfu (chyba tak to się piszę?) medyka, na wszystkich postaciach najwięcej zabić mam przez mg36, i nie tylko ja tak mam, więc to chyba o czymś świadczy, a co do broni szturma, to wg. mnie najlepiej jak by wgl. nie było famasa i l85 i nie było by zamieszania, i tak nie używam tych broni i nie mam zamiaru :D

Opublikowano

Medyk został tak znerfiony że nawet recon ma lepsze bronie jeśli chodzi o ogólne statystyki ..., a najwięcej osób mówi że medyk ma op bronie bo nie grali nim na dłuższą metę, a nie jest to prawdą już bardziej na nerfa zasługuje mechanik niż medyk. Szturm jak zwykle wychodzi zwycięsko bo nie dość że nie zrobili nic z l85 i famasem to jeszcze dali buffa innym bronią ...

b6b78815.png

Opublikowano

Medyk został tak znerfiony że nawet recon ma lepsze bronie jeśli chodzi o ogólne statystyki ..., a najwięcej osób mówi że medyk ma op bronie bo nie grali nim na dłuższą metę, a nie jest to prawdą już bardziej na nerfa zasługuje mechanik niż medyk. Szturm jak zwykle wychodzi zwycięsko bo nie dość że nie zrobili nic z l85 i famasem to jeszcze dali buffa innym bronią ...

Mechanik? Niby dlaczego? Bo ma MP5? Porównaj sobie MP5 z MG36 albo I85.

Ghost1225.gif                               

Pomogłem? To cud! Daj lajka, by uczcić to niecodzienne wydarzenie.

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

Ty chcesz mechanika nerfic ? Idz pan ... Mechanik powinien dostac typowa bron dlugodystansowa i szybkostrzelna, a po tylku powinien dostac asval. Co do medyka - nie jest zle. Jest kilka broni, ktorymi bedzie sie swietnie gralo. A co do l85 i famasa to chyba glupi jestes. Dostal po dupie strasznie i nie bedzie tak mocny jak do tej pory, nie bedzie o wyniku przesadzal tylko bedzie to bardziej zbalansowane. Famas i elka to jedyne giwery nerfione u assaulta i dobrze.

Opublikowano

Każda klasa jest dobra do czegoś i tyle, mechanik ma wywalone DMG i szybkostrzelność na bliskie, szturm na każdy dystans daje radę, medyk na średni/daleki, bliskim też da się spokojnie grać, tylko trzeba być ogarem, snajperem da się robić wszystko :P

Jak dla mnie długodystansówka dla mecha zepsułaby grę, bo już i tak ma RPG, którym też idzie cuda na dalekie zdziałać :D

Ja mam tylko nadzieję, że nie znerfią l96, ani m95 bo to będzie masakra, wgl powinny buffnąć m95, svu, m82.

Nerfienie l96 nie ma sensu, bo by wyszło drugie JNG, chociaż to jest bardzo w ich stylu...

436951440626370320491.png

Opublikowano

EMHA chyba ty nie grałeś medykiem, jeśli mg36 i qbb dostaną nerfa to tak jakby znerfili l96 i m95 reconowi. Tylko dwie bronie można zaliczyć do grupy bdb są to mg36 i qbb które są celne, mają dobry dmg i w miarę ammo, a w przypadku mechanika jest inaczej bo i klasa inna ale ma g53 i mp5 które są uniwersalne, a dodatkowo ma as-vala świetna celność, duże dmg na bliski dystans i superszybka + ma masę różnych broni które są dobre w starciach przeznaczonych dla mechanika czyli cqc, a medyka jak suras napisał powinien się sprawdzać na średni/daleki a gdy celność mg36 i qbb zostanie znerfiona straci te bronie które dają radę na daleki dystans, sam ma jeszcze kilka broni i mogę powiedzieć że reszta niebyła stworzona do walki na dystanse +60m( może z wyjątkiem m249saw), a szturm nadal najlepiej wychodzi jak z tego wszystkiego bo ma bronie o których można powiedzieć że są naprawdę op (l85 i famas) i masę świetnych broni która daje radę na każdym dystansie więc jesli miałbym zrobić ranking klas które zasługują na nerfa zaczynając o ten która najbardziej zasługuje to by wygląda on tak

1 Assault( l85 i famas i nie mówię tu o ammo tylko o dmg,celności i w przypadku famas o szybkości)

2 Mechanik ( as-vall i g53 w przypadku as-valla szybkostrzelność, a w przypadku g53 dmg na daleki dystans)

3 Medyk ( nie wiem jaka tu broń zasługuje na nerfa)

4 Recon ( tak samo jak medyk)

Nie mówię tego jako jakiś fanboy medyka bo nim nie jestem lubię każdą klasę i mam porównanie ( mam na każdej te bronie o których pisałem )

b6b78815.png

Opublikowano

EMHA chyba ty nie grałeś medykiem, jeśli mg36 i qbb dostaną nerfa to tak jakby znerfili l96 i m95 reconowi. Tylko dwie bronie można zaliczyć do grupy bdb są to mg36 i qbb które są celne, mają dobry dmg i w miarę ammo, a w przypadku mechanika jest inaczej bo i klasa inna ale ma g53 i mp5 które są uniwersalne, a dodatkowo ma as-vala świetna celność, duże dmg na bliski dystans i superszybka + ma masę różnych broni które są dobre w starciach przeznaczonych dla mechanika czyli cqc, a medyka jak suras napisał powinien się sprawdzać na średni/daleki a gdy celność mg36 i qbb zostanie znerfiona straci te bronie które dają radę na daleki dystans, sam ma jeszcze kilka broni i mogę powiedzieć że reszta niebyła stworzona do walki na dystanse +60m( może z wyjątkiem m249saw), a szturm nadal najlepiej wychodzi jak z tego wszystkiego bo ma bronie o których można powiedzieć że są naprawdę op (l85 i famas) i masę świetnych broni która daje radę na każdym dystansie więc jesli miałbym zrobić ranking klas które zasługują na nerfa zaczynając o ten która najbardziej zasługuje to by wygląda on tak

1 Assault( l85 i famas i nie mówię tu o ammo tylko o dmg,celności i w przypadku famas o szybkości)

2 Mechanik ( as-vall i g53 w przypadku as-valla szybkostrzelność, a w przypadku g53 dmg na daleki dystans)

3 Medyk ( nie wiem jaka tu broń zasługuje na nerfa)

4 Recon ( tak samo jak medyk)

Nie mówię tego jako jakiś fanboy medyka bo nim nie jestem lubię każdą klasę i mam porównanie ( mam na każdej te bronie o których pisałem )

32000 killi mam na medyku. Zapewne około 27000 z mg36 i qbb. po pierwsze mój drogi, jak je znerfią, nie będą wcale aż takie złe. dodatkowo jest l86 teraz i medyk dostanie fajną giwerę w drugiej fali nowych broni. A co do świetnych broni - traktujesz te bronie, że są dobre, bo są op ... rpk już teraz jest podobne do mg36, jak i m249 saw. mini para, m27 iar też będą siekały równo. fakt, medyk po dupie dostał, ale nie oznacza to, że jakoś bardzo...

u assault nerfią famasa i l85

u medyka mg36 i qbb

u inżyniera asvala i g53

u recona l96

Więc nie rozumiem Twojego bólu dupy. Wszystkie te op bronie jak patrze masz prebuy - asval i g53 na 15 lvlu mechanika i famas+l85 na assaulcie. Twojego medyka nie widzę, ale powiem Ci tak - op nie jest równoznaczne z dobrym.

Opublikowano

Grałeś w ogóle na pte gdzie była możliwość zagrania mg36, qbb,l86 i Lsat( chyba tak to się nazywa) medyka dostał chyba gorsze bronie niż recon, a z broni medyka jedyną z którą niegrałem był pkp pecheng, rpk na bliski dystans tak samo jak m27 iar a z tym ads to mnie assault i mech dojadą a te bonie z biodra może i są lepsze w porównaniu z m249 saw i qbb ale i tak są słabe z biodra, a z tego co grałem na pte w przypadku assaulta nerfa wcale nie było czuć. Nie traktuje ich tak bo potrafię docenić dobre bronie które nie są op.

b6b78815.png

Opublikowano

Używaj przecinków, bo ciężko się czyta Twoje wypociny... tak, grałem. Tylko jest drobny szczegół, tam nie masz tych wszystkich dodatków jakich byś chciał i bronie są inne na pte i dodawane do gry. Kolejny raz się to sprawdza, ostatnio po wydaniu L86. QBB zabija szybciej. Mg36 mogliby zredukować żeby szybciej przykładało do oka, a miało minimalnie mniejszy odrzut i o 3-4 mniej dmg. Wszyscy byliby zadowoleni. Jedną wadą medyka jest to, że nie ma żadnej broni typu famas, asval i vss.

Widać, że potrafisz docenić. Całe te nerfy mają spowodować zbalansowanie broni, gdzie będzie się liczył czysty skill, a nie wbijesz z mg36 i masz podnietę zabijając typa z mg3. ;)

Opublikowano

których dodatków niema? Nesemiz, viperów czy m145 bo każdy z tych dodatków który jest przydany na pte był więc ..., no chyba po to są nerfy zbalansować bronie ale tak naprawdę medyk będzie czuł tylko tego nerfa i tyle, no tak skill ma znaczenie no ale chyba nie powiesz mi że dmg, szybkostrzelność i ads nie mają znaczenia

b6b78815.png

Opublikowano

Medyk ma kilka fajnych pukawek, np. xm8, iara, rpk, jak dla mnie miodnie się nimi gra i nie potrzebuję mg36, czy qbb do szczęścia.

A i zauważyliście, że QBB ma znacznie mniejszy rozrzut przy strzelaniu z holo, niż z reddotem?

Opublikowano

Bynajmniej ja to od dawna już wiedziałem w sprawie używania Holo,że jest dużo mniejszy odrzut broni i to nie tylko z Qbb,ale i z każdą bronią bynajmniej u medyka.

Opublikowano

Dostawca, nie ma precki dla szturma, viperow dla recona, a te dodatki niektóre trzeba odblokować po lvl

Opublikowano

Bynajmniej ja to od dawna już wiedziałem w sprawie używania Holo,że jest dużo mniejszy odrzut broni i to nie tylko z Qbb,ale i z każdą bronią bynajmniej u medyka.

Przynajmniej*

Nie lubię osobiście holo, ale u medyka się sprawdza, szczególnie przy zdejmowaniu apachy <3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...