Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ekipa

domkass

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem czy to dobry dział, dlatego proszę o zareagowanie jeśli byłby jakiś błąd.

Witam. Piszę tutaj, ponieważ od jakiegoś czasu zainteresowała mnie praca od strony technicznej przy grach. Od razu może powiem, że nie oczekuję, iż wszystko zrobi za mnie ekipa, a ja się pod tym podpiszę. Przez takie zachowanie nie występuje nawet u człowieka satysfakcja, ale do rzeczy.
Długo pracowałem przy machinimie w GTA IV. Pracowałem z największymi studiami w naszym kraju jak np. Digital Future czy Ketoth Studio(które pokrótce prowadzę). Byłem tam scenarzystą, poniżej znajdziecie także jedną z moich prac.
Poszukuję dokładnie: programisty, ludzi, którzy poradzą sobie z pisaniem od zera i znajomością programu UDK/Unity oraz głównego, a nawet dwóch grafików. Jeśli doszłoby do jakiejkolwiek współpracy chciałbym, aby było to na minimum średnim poziomie gdzie będą występowały jakieś lepsze animacje i wprowadzone innowacje, ciekawe pomysły, a nie podmienienie tekstur.
Sam od siebie mogę zaproponować napisanie całej fabuły,scenariusza, dialogów w późniejszym etapie, opis wszystkich lokacji i postaci oraz świata gry dla grafika. Wszystko to co wiąże się z fabułą i uniwersum.
W późniejszym etapie zapewnię bardziej profesjonalny voice-acting. Prywatnie także próbuję zajmować się montażem video i trochę dźwięku.
Moją rolę można osadzić jako Pomysłodawca i może trochę designer?
Oto link do jednej z moich prac, napisanych na pewno ponad pół roku temu w wolnych chwilach: http://speedy.sh/HZbHK/COMA.docx
Opublikowano

Nie, po prostu teraz machinima bardzo padła, a teraz mnie ciekawi tworzenie samych gier, a nie filmów z nich. Ja nie bawiłem się reżyserką, a jedynie pisałem. Jim z DF zajął się swoimi projektami, a KS przeszło teraz na żywą machimę, więc sytuacja dopiero się poprawi minimum po premierze GTA V na PC

Opublikowano

A ogólnie co myślicie o samej roli bardzo uogólniając: scenarzysty przy tworzeniu gier? Dlaczego np. Jest tendencja od razu do posądzenia, że taka osoba chce stworzyć grę kosztem innych

Opublikowano

Machinima padła? Good riddance! Bo to co ludzie tam odwalali to wołało o pomstę do nieba...

I w sumie musisz być odważny, ogłaszając się tutaj... Bo tutaj to hejt hejta hejtem goni. :P

Opublikowano

Po Twoim języku Polskim stwierdzam, że nigdy nie miałeś styczności z "największymi studiami w kraju" na studia to możesz iść po szkole średniej, jak skończysz.

Opublikowano

Deso o tym co dzieje się na forum wiedziałem, ale nie ze hejt jest, aż taki bo przejrzalem kilka tematów.

Sławek, a ciebie proszę o uzasadnienie bo piszesz coś bez uzasadnienia, a taka wypowiedź nie ma żadnej wartości.W przyszłości gdybyś także miał wątpliwości czy pracowalem w tych studiach machinimy mogę to udowodnić w każdy sposób. Z resztą zrób sobie dochodzenie jeśli Ci się chce

Opublikowano

To nie jest miejsce na takie rzeczy. Tutaj hejr goni hejt kłamstwo goni kłamstwo troll goni trolla. Polecam znane fotum na w (to nie reklama) tak wiadro i końcóweczka.

A tak wogóle.. poszukujecie jakiegoś początkującego youtubera? Nie mam zamiaru nagrywac lola czy cos. Cs gta 4 mc dead island i takie tam (moj kanał to thedeavoo TO NIE REKLAMA) Moze to moja szansa :-P

Opublikowano

@up

Pouczasz innych, a sam wpierdalasz się komuś w temat.

@topic

Kurcze nie sądziłem, że znajdzie się na tym forum człowiek, który współuczestniczył w tworzeniu gier, machinim. Szczere wyrazy szacunku.

Według mnie tekst dobrze napisany, na gołe oko nie wyłapałem żadnego błędu, ale co za ze mnie polonista :p.

Opublikowano

Ale trafiają się tacy ludzie jak Sławek, którzy nic nie mają do zaoferowania więc innym też nie dadzą czegoś zrealizować. Ogólnie wiem, że jest mało takich osób, ale z chęcią dołączyłbym nawet do istniejącego już studia, aby pomóc.

Opublikowano

A co to zmienia? Mowa o studiach machinimy. To nie jest szkoła, ani budynek, ehhhh.... . Trochę zapoznania z tematem bo osmieszacie siebie, a nie mnie.

Ps. W przyszłości oceniaj po innych aspektach bo tylko ok.50-60% osób podaje swoje prawdziwe dane na forach czy komunikatorach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...