Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut]Odblokowywanie Portów|Każdy Router

Patryczek1996

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przedstawiam wam program SimplePort Forwarding, program łatwy w obsłudze do przekierowywania automatycznie portów na każdym routerze, wygląd programu:

simpleportforwarding.png

simple_port_forwarding.gif

Zalety programu

Łatwy w obsłudze

Darmowy

Spolszczony

itp/itd

Linki

Strona producenta

http://simpleportforwarding.com/

Download

wersja setup

http://www.pcwintech.com/files/setups/simple_port_forwarding_v2.7.6_setup.exe

wersja portable [*.zip]

http://www.pcwintech.com/files/setups/simple_port_forwarding_v2.7.6.zip

Skan

http://www.virustotal.com/pl/analisis/67d4b598c56cceeefb3a2b5fccdb5f1e86d9f8c8a35d83b0ff04142595a865ab-1264474998

lub

(MD5 Hash - EC4F1D98055C813CE9DC922F75DCA62A)

PS Nie wiem dlaczego ale nie działają spojlery ;/, nie chcą sie otworzyć.

____________________________________________________________________________________________________________________________-

@edit

[TuT jak odblokować portmap przez ten program!

Więc tak odpalamy program i aktualizujemy liste routerów!

f2qzzct9umrrsuk0las.jpg

Wybieramy router.

vwhqztq2pu79a3rh404n.jpg

Wybieranie swojej karty sieciowej.

40rgn8no3s7sf6noq5j.jpg

Wybieranie portów!

tutwybieranieportw.jpg

Aktualizacja portów do routera.

pmmk1ue5hbeqmctxt1n.jpg

Test portów: http://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/

Oferuję pomoc:

Oferuję pomoc z port forward (przekierowywaniem portów) Tylko i wyłącznie gdy posiadasz router.

Oferuję pomoc ze stawianiem serwerów do Minecraft na systemach FreeBSD/Debian/Ubuntu.

Oferuję pomoc z konfiguracją pluginów minecraft jak permissions.

Oferuję pomoc z konfiguracją serwerów minecraft.

Tłumaczę pluginy bukkita na język polski.

Większe tutoriale:

Zostanę administratorem/moderatorem na jakimś dobrym serwerze dedykowanym, propozycje proszę wysyłać na PW.

Opublikowano

Szczerze tobie powiem ze zamiast się bawić routerem to lepiej byłoby gdybyś po prostu przekierował porty w Menu routera.... przecież to nie jest problem - ja mam D-Link 542 i nie narzekam. Wszystko działa dobrze ( chociaż mi WiFi lami ale to chyba jest winą mojej karty sieciowej i to ze nie mam dobrych sterowników na Linuxie...

Pozdrawiam,

Zonni

30.01.2010 - 16.06.2013 - Główny technik i administrator Yitian2/XLasT. <3

Tworzę i sprzedaje: Lib'y, Questy, GUI, nowe systemy, funkcje bla bla bla. Wszystko prócz grafiki i przeniesienia metina na nowy silnik graficzny.

Kontakt na PW.

Opublikowano

Ja też na menu robiłem no ale wiesz :D nupki są wśród nas

Oferuję pomoc:

Oferuję pomoc z port forward (przekierowywaniem portów) Tylko i wyłącznie gdy posiadasz router.

Oferuję pomoc ze stawianiem serwerów do Minecraft na systemach FreeBSD/Debian/Ubuntu.

Większe tutoriale:

Zostanę administratorem/moderatorem na jakimś dobrym serwerze dedykowanym, propozycje proszę wysyłać na PW.

Opublikowano

@UP w nie każdym menu routera da sie to zmienić ^^ Ja np. mam taki głupi router. Ale poradziłem sobie z google... Polecam ten program

EDIT: I to ma być spam? :D Mam za tego posta warna.. Lepiej by się zajęli PRAWDZIWYM spamem... Takim jak np. 8umt2 (kilka postów niżej)

Opublikowano

Odświeżam, dodany tutorial!, jeżeli moderator raczył dopisać "[TuT]Odblokowywanie portów na każdym routerze" byłbym wdzięczny.

Oferuję pomoc:

Większe tutoriale:

Opublikowano

Hmm... a mozesz napisac Jak odblokowac te prty ? Bo ty dales screen programu i link do niego ;/ Mozesz to napisac? Bo juz kiedys przez podobny programik namieszalem cos w routerze i net mi nie chciał dzialac wiec wole nie grzebac. Napisza jk to zrobić jakie porty dodac itp ;]

708680970.png

sygnatura.png

Opublikowano

Tutek zrobiony !

Oferuję pomoc:

Większe tutoriale:

Opublikowano
Ja też na menu robiłem no ale wiesz nupki są wśród nas

Żałosne. Koleś dodał dobrego tuta a ty nazywasz go nupem. Nie wiem czy wiesz, ale nie w każdym routerze można zrobić to bez pomocy tego programu.

02758850976702993171.png
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

kurcze...wszystko zrobiłem jak trzeba,chce zrobić sobie otsa do tibii pod port 7171...i na każdej stronie jest napisane że port jest zamknięty albo offline-prosze o pomoc!!!!

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Wiesz ... UP my się nie znamy na Tibii ;P

Ale żeby on odczytał Ci port to ten twój serwer (OTS) powinnien być włączony ...

Tak przynajmniej jest w przypadku Metin2 ;) !

@EDIT> Albo spróbuj odblokować przez Web Interface routera ^^

• 7 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...