Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

kupno komputera do gier.

kisiu165

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Zbieram się do kupna nowego blaszaka, gdyż mój obecny jest juz po sporych "przejściach" i nie działa tak jakbym tego chciał. Zacznę od tego, że komputer będę wykorzystywał w 95% do gier. Niestety mój budżet wynosi tylko 2000-2500 zł. W nowym komputerze zależy mi przede wszystkim na wydajnej karcie graficznej bo do tej pory jechałem na "integrach" i nie byłem z ich pracy zadowolony. Jeśli to możliwe chciałbym ciąć koszty i jeśli to możliwe przełożyć coś z mojego aktualnego komputera.

Mój obecny komputer składa się z:

-procesor Intel Celeron chyba e3400

-dysk HDD 128gb

-ram kingston DDR3 2x 2gb

-płyta główna MSI g41mp26

-zasilacz "chinol" 300w.

Z góry dziękuję za odpowiedzi:)

Opublikowano

To nie musisz kupowac Ramów

Zestaw :

Chyba najwydajniejszy w tej cenie , ale się mogę mylić : http://www.morele.net/inventory/info/zsAX1K/

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

Tak bo xenon to i7 bez karty zintegrowanej ale kosztuje 800-900zł więc wtedy trzeba by przyciąć na karcie która w grach liczy się bardziej od procesora a takiego i5 4440 to nawet gtx titan/780 nie ogranicza więc moim zdaniem nie ma to sensu.

Opublikowano

Tutaj starczy box bo jak i procek jak i płyta na OC nie pozwala

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

7850 nie opłaca się kupować. Ja proponuję 7870XT - wydaja karta z rdzeniem Tahiti LE (ma duże możliwości OC), do tego modularny zasilacz (zbędne kable odpinasz i zachowasz w ten sposób więcej przestrzeni i porządek w obudowie), procesor i5 i porządna obudowa - bardzo dobry układ audio, złącza PCI, USB 3.0 itp...

Gigabyte GA-B85M-D3H Intel B85 LGA1150 BOX - 267.00 zł
Seagate Barracuda 1TB SATA3 (ST1000DM003) - 234.00 zł
Thermaltake Smart SE Modular 530W - 205.00 zł
SilentiumPC Brutus M23 Pure Black - 149.00 zł
Liteon nagrywarka DVD iHAS122-04 czarny OEM - 68.00 zł
Intel Core i5-4440 LGA1150 BOX - 673.00 zł
Montaż zestawu komputerowego PC - 1.00 zł
XFX ATI Radeon HD7870 XT Tahiti LE 2GB DDR5/256bit DVI/HDMI/DP PCI-Express - 748.00 zł

Zestaw dostępny jest tutaj (wystarczy wrzucić produkty do swojego koszyka).

Kupując zestaw komputerowy w Techplanet, w polu kod rabatowy wpisz: mpcforum, dostaniesz darmową wysyłkę do domu, oraz usługę montażu za 0 zł i podstawowe testy całego komputera !
Wpisz sobie jeszcze w komentarzu do zamówienia "Prembox 50GB" - dostaniesz za darmo 50GB transferu w serwisie do pobierania plików bez limitów.
Możesz też skorzystać z promocji - do końca miesiąca myszka, pendrive, lub głośniki są za darmo (patrz).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...