Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DYSKUSJA] Czy Wy też uważacie, że popsuli tą grę?

TheMJayPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Takie tematy były i kończyły się kłótniami bo zdania są podzielone i to bardzo :). Ja osobiście sądzę że gra została zepsuta tak samo przez graczy jak i przez Gameforge. Gracze popsuli tą grę ( przynajmniej jak dla mnie) po przez kupowanie nadmiernej ilości kk - np. 1 gracz kupuje tyle kk że wbija sobie spokojnie itemki +20-+22 ( mówię o początkach a nie teraz) za to 2 gracz kupuje kk tylko na itemki +15-+18 i co, jest duża różnica + więc gracz z eq +20-+22 szybciej bd miał lepsze staty + lv za to gracz który nie wydaje tyle kasy na grę bd musiał poświęcić ze 4razy więcej czasu na grę aby dorównać temu 1. Jak dla mnie a początku powinni wprowadzić ograniczenie kk ale oczywiście by tego nie zrobili bo by nie zarobili tyle kasy :). Co do patchy to moim zdaniem od 3.6 w górę wszystkie są zepsute i beznadziejne. Mogli pododawać to co chcieli dodać ale wygląd hud-a mogli zostawić stary tak samo animacje. Tyle ode mnie.

PS. Zaraz pewnie posypia się hejty :D.

"Śmierć nas nie rozdziela, robimy się tylko niewidzialni" 

Franco Scaglia – Czarna mewa

Opublikowano

Ja piernicze ! , od iluś lat każdy pisze że +5 i było się dobrym

a wtedy to kurczak! nie miałeś nawet żadnych kolorków ani nic ... nudy były , najlepsze czasy były kiedy ludzie mieli eq 17/18 max i były te kolorki , exp taki szybki nie był i ludziki robiły sobie pieczątki , najgorsze co dodali to pokojowy td ... ten exp nie wiem przez co ale zbyt szybko leci i bez wydawania kasy nie da się wbić PO no bo 50 lvl się wbije z eq +13 a potem co ? . Zbyt szybko exp leci , a wbijanie bez kk wolno ... Więc zjebali na całej linii.

Opublikowano

A tak wgl to co ty chcesz od itemków bez kolorku? Kolorek jak kolorek niektóre itemki nawet lepiej wyglądają bez kolorku jak jest +7-+15 niż jak ma jakiś kolor. Co do pokojowego td to został pewnie zrobiony dla graczy którzy mają maxa i chcą zagrać inną klasą aby szybciej wbić maxa tą 2 klasą :) a nie się męczyć. Jeżeli ktoś zaczyna od początku to może nie grać na pokojowym. "Pieczątki" niestety ich czas już chyba się skończył :(, a szkoda bo bardzo miło szło się całym pt na pieczątki i siedziało po kilka h aby kasę i lv pobić.

@Edit

A tak poza tym eq to nie wszystko. "Eq nie da graczowi skilla!!".

Opublikowano

Popsuli oj popsuli. Pamiętam 2009r. kiedy wyszła na Polską grę, człowieku! Podbiła większość gierek, była wręcz świetne, nie za przesadzona taka jak powinna. Teraz w tej grze możesz mieć wszystko, a wszystko opiera się o IS chociaż co się dziwić po gameforge.. dawniej nawet nie byłoby do pomyślenia, aby odwrócili od Ciebie swoją pomocną dłoń, a teraz jak piszesz do supporta to mają Cie w dupie. Jak ktoś włamał mi się na konto, i nie mogłam odzyskać pasów to powiedzieli, że nie mają czasu. Wszystkiego tam teraz za dużo mogliby wrócić do starej wersji gdzie 1g to już było naprawdę dużo.

Opublikowano

Moim zdaniem 4story najlepiej wyglądało za czasu patcha 3.5 a Wyżej to już dno ;/ Jak wyżej pisało Powinni wprowadzić ograniczenie kk do 100zł , bo jak ktoś raz kupi to nie przestanie ;/ Na Tej grze zarabiają dużo a ludzie tracą ;/

Opublikowano

Wolałem Champions of Iberia od Rise of Gor, gra była trudniejsza, pamiętam jak ulepszyłem wtedy hełm na +10, jaka była podjarka :D teraz mam +24 i słabo :P

Nie podoba mi się siedzenie w Tebekut do 9 lvla, Questy tam są wg. mnie nudne ;P

Sygnatury brak.

Opublikowano

Ostatnio ściągnąłem sobie 4Story, po długiej przerwie, a tu kurde przy zabijaniu potworków jakiś licznik samochodowy się ładuje, all skille na start i nawet jak w mieście byłem to zdobywałem expa za nic :P TRAGEDIA ;(

Opublikowano

Szczerze? To oni juz beda pewno niedlugo zamykac te serwery globalne tak jak do metina juz pare pozamykali i beda wszystkie zamykac i jeden duzy robic bo ciagle update itp i gracza sie odechciewalo grac i tam kupowac w is i bedzie jeden serwer.. Te 4story tez powinni wszystkie zamknac i zrobic jeden porzadny serwer a nie..

KONIEC

~ REBEKKA

Opublikowano

Boze co wy pieprzycie za glupoty.. " zeby byc dobrym, trzeba wydawac kase blablabla" wystarczy miec checi i czas. Ja jestem zwolennikiem wydawania i jak mam to nie zaluje. Jednak bez tego rownie dobrze w ciagu miesiaca wyciagam 1000g+, jak ktos nie ma czasu aby tracic na gre i ma ja w pompie albo dla niego to fun i nie chce siedziec po 7h dziennie i nie chce wydac ani grosza na gre to niech sobie od razu ta gre odpusci. Bo ja te 1000g przez 30 dni ,musze siedziec dziennie 6-7h. I robie to bo lubie, do gry wciagnalem kilka osob z swojej pracy w dodatku jeszcze inni ludzie z ktorymi sie spotkalem w realu juz kiedys. Moge dostac eq lochowe cale i wbije maxa w max tydzien bez mentora, potem w eq lochowym moge miesiac latac w nim i po tym miesiacu moge miec set pvp 18 i bron pvp 20. Wystarcza checi i czas.. A juz nie wspomne o tym, ze 12 miesiecy x 1000g, daje 12kg za co mamy bron 24 i set 22 na woja albo 4x22 na reszte klas :) Idzie? Idzie.

6-7h na grze, 8h pracy, 1-2h czas, ktory poswiecam aby isc sie odstresowac po pracy albo sie napic :) A na sen zostaje jeszcze hohohooh :-)

Jednak tak calkowicie nie odbiegajac, jak juz wczesniej pisalem gre popsuli strasznie, poprzez nowe patche, te je*any interfejs, ktory w moim przypadku na 15,6" laptopie zajmuje prawie caly ekran to..... cholernie brzydkie animacje postaci jak biegaja, kupa innych zbednych szmerow bajerow.

Opublikowano

Matko! Z tego co piszesz wynika że codziennie spędzasz 6/7 h na grę 8h na pracę 1/2h tak jak pisałeś na "odstresowanie" wszystko razem daje 15/18h zajęte z tego prawie 1/2 to gra a z tego co piszesz wynika że jesteś dorosły to zostaje ci jakieś 6/9h na sen + czas dla swoich bliskich co jest cholernie mało. I dlatego nie polecam gry na globalu ludziom którzy nie chcą się uzależnić i być no-life bo do niczego nie dojdą a stracą straszną ilość czasu swojego cennego życia polecam za to privy które dają sporo dawkę zabawy + fun a że istnieją privki pvp to nie trzeba tracić czasu na wbijanie itemków tylko od razu można przejść do pvp.

@Topic

Jak dla mnie gra jet całkowicie do naprawy od zera. Teraz proponuję grać tylko na priv bo na globalu od 0 grać się nie opłaca.

Opublikowano

hikay, zle mnie zrozumiales ;p Teraz gre sobie w 4story odpuscilem bo chwilowo nie ma sensu, polowa weteranow juz z tym skonczyla i prawie nie ma z kim grac, nie ma juz tej elity. Ja tylko napisalem, ze idzie cos osiagnac bez wydawania na moim przykladzie wlasnie tak bylo przez jakies 6 miesięcy sie dorobilem setu 20 i broni pvp +22 i jakiegos w miare bizu. Nie wydajac grosza na gre. Dopiero pozniej zaczalem wydawac co bylo niepotrzebne, ale mialem mniej czasu na gre a chcialem miec co raz to lepszy ekwipunek. Chodzilo mi tylko oto aby przetlumaczyc im, ze bez kasy idzie osiagnac duzo, tylko starcza checi, cierpliwosc i czas. Bo pewnie mozna na takie eq robic po 2-4h dziennie ale dopiero po 2 latach zyskamy to co chcielismy :) A jak ktos lubi sobie posiedziec ladnie przy komputerze to naprawde kilka miesiecy i ma to "przecietne eq" w ktorym powinien dawac kazdemu rade.

Opublikowano

Dzisiaj odwiedziłam forum 4story i to po prostu porażka. Patch 4.2 do d.... najlepiej by było wrócić do pierwszego patcha jaki kolwiek powstał, podstawowy. wtedy na pewno bym grała i wróciło by za pewne sporo starych graczy z 2009r. nawet grafike zje... zamiast 3d to wygląda na 2d, pełno błędów, każdy sie skarży. coraz więcej osób odchodzi, a Ci co wracają to im się odechciewa od razu grać jak to się widzi.. w markut i keter wgl. ludzi nie ma, bo uciekają po prostu. te wszystkie ich zmiany to totalne g... mogli sobie oszczędzić. tylko patrzeć, aż serwerownia upadnie.

Opublikowano

Wy pierdolicie nie wiadomo co .

Po pierwsze ... jak można kurw.. 7godzin na 4story siedzieć ? jeszcze lać się to jakoś iidzie , ale kurde expić 5/6/7 godzin ? ja nigdy nie expiłem dziennie więcej niż 2 godziny ... Żeby się czegoś teraz dorobić jak ty to piszesz 10000g + czy ileś tam tyle czasu co napisałeś to trzeba mieć konto przynajmniej 93 lvl już . A po drugie jak po 6 miechach się zdobędzie +18 czy tam 20 czy 22 to i tak gówno się zrobi jak prawie all lata z +24 ;) . Nie gram w to gówno od dawna i nie polecam , mają wszystkich w dupie a jak chodzi o kase to pierwsi do odpowiedzi ... Privów dobrych też już nie ma , co chwila jakieś ataki ddos czy cosik tam , bo jeden chce być lepszy od drugiego ;/

Opublikowano

kysy21, czy ty czytasz to co ja pisze.? No 7h to duzo fakt, mozna zamulic, jednak jak sie siedzi z fajna ekipa na tsie to czas leci jak z bicza. Z reszta kto tutaj mowi o ciaglym expieniu? Mozna byc 3h na p92, godzine na smoki poswiecic, 3h na mentorowanie, albo same 7h na p92 :) To jest monotonne - fakt. Ale jezeli chce sie bez kasy cos osiagnac to tak trzeba. I nie gadaj mi glupot, ze w secie 20 i broni pvp 22 nie da sie rady typkowi w eq 22-24. Co ty pieprzysz? Skill + bron pvp 22 i to jest norma w tej grze i mozna na turniejach sie na spokojnie takimi bic. Moj znajomy sam wystartowal w secie 18-20 i broni 22 pvp i wygral. A w te 6 miesięcy masz set 20 i bron pvp 22, po nastepnych 6 miesiacach masz, 4x22 i takie cos juz starczy bo roznice przy defie są nikłe. Jak nie macie czasu lub pieniedzy to sie nie pakujcie w ta gre w ogole.

Opublikowano

Ale zauważ że co miesiąc 4story ma coraz mniej osób :)

A tak wg. jak teraz wbić dobrze eq ? skoro w kilka godzin i jest 50 lvl a wbijanie + jest słabe ... więc jakbym teraz wbił 40 lvl np. z eq +13 wypożyczonym czy tam 15 to potem co ? ...

Opublikowano

Serio?.. Pisałem kilka postów wczesniej, ze teraz jak ktos lubi przysiedziec na 4story to wbicie maxa to max 7 dni w lochówkach.. Potem na 93lvlu, robimy przez miesiac p92 ( po 6h dziennie ) monotonne, ale jak ktos chce cos osiagnac na sam poczatek bez is to tak trzeba :D Kupujemy bron pvp 20, bo za miesiac robienia p92 po 6h mamy okolo 800g. Jak mamy ta bron to juz z taka bronia mozemy potam latac w ardir i zbierac PO. Bo przeciez nie wszyscy maja sety 24 a kusza 20 pvp mozna sie przebic przez set 22. 1k po-2g nawet. Wypady na smoki ( przez caly miech moze nam sie sporo goldow narobic, jak mamy farta do skrzynek ), dochodzi mentor i inne pierdoly :) Sam juz nie gram w 4story, bo nie ma sensu bynajmniej poki nie polacza serwerow. Ja tylko pisze z wlasnego doswiadczenia, ze jesli sa checi i czas to mozna osiagnac wszystko co osiagnal inny gracz w 1 dzien, tylko ze my bedziemy musieli sie natrudzic 6-8 miesiecy :) No ale jesli rozlozyc np. pewnie wiekszosc z was chodzi jeszcze do szkoly, to po szkole wraca, popyka 2h, odrobi zadanie domowe, moze czegos sie pouczy i pewnie zostanie z 4-5h na gre jeszcze w zaleznosci o ktorej chodzicie spac. I takim oto sposobem jezeli wystartujecie od listopada, to zapewniam was, ze w maju macie secik 20 i bron pvp 22 ^^ Takie cos mozna na allegro za 600-800zł juz sprzedac :D Troche harówy jest, zawsze mozna za ten hajs cos kupic :D

Po drugie, jezeli lochowki ci nie starcza a powinny ( bo ja i moi znajomi nie chcieli tracic na pakowajki 40g a nie mieli magazynu ) to expili w lochowkach, jedynie bronie przekladali, jednak w lochowej tez mozna na lajcie expic. Od 50lvla dostaje sie na 7 albo 14dni, itemy +16. Na 56lvlu mamy caly set + bron +16 na 7dni. W te 7 dni wbijamy 70lvl ( jeszcze od 60lvla tez dostajemy set +16 na 14 dni juz ) A od 70lvla dostajemy itemy +18 ( na 76 lvlu mamy set 18 i bron 18 na 14 lub 21 dni )

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Szczerze uważam że popsuli tą grę. Nie ma się co oszukiwać, wszedłem na grę i poczułem się jak na prywatnym serwerze, wszystko za łatwe się zrobiło.

TrollololololololololooO!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...